Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krompirjeve polpetke

krompirjeve polpetke

OJ ženske 🙂

tukaj na prehrani sem našla tale lušten recept in ga nameravam danes sprobat!

Ampak, ker ko ribam krompir se na ribežnu vedno najmanj 5x vrežem, me zanima, če se lahko krompir prej skuha????

Hvala vam

Sicer jih nisem delala, vendar po moje se ne more prej skuhati. Fora je ravno v tem, da je krompir na drobno nariban, da je hitro hrustljavo speče.

No, priznam, enkrat sem probala nekaj takega. Krompir je porjavel in spustil veliko vode, verjetno sem imela prevroče olje, ker so se hitro preveč zapekli, znotraj je ostal prejkone trd krompir, prekladala sem in prekladala, še pekla in še pekla – nazadnje obrnila v koš, ker je bilo vse prepojeno z oljem. Kosilo sem na hitro rešila s kuskusom za prilogo.

Bi pa rada kdaj ponovila, ne obupam tako hitro. Sedaj vem, kako se ne sme narediti – v čem pa je trik za prave, lepe hrustljave krompirjeve polpetke?

Glede ribanja – poskusi z multipraktikom, če ga imaš. Drugače pač… pazi pri ribanju. To si tudi jaz vsakič obljubim, potem pa več dni prenašam okoli oribane prste :-))
LP Mimi

poanta krompirjevih polpetk je v tem, da jih moraš v kastroli v kateri jih pečeš, raztegniti na čisto tanko mal debelejše kot je papir (kot karton) in potem so seveda zapečeni lepo zlato rjavo in hrustljavi. Joj kar sline mi se cedijo, pa sem na dieti :((

Krompir ti je postal rjav ker nisi nič dodala. Jaz nastrgam krompir na drobno (tisto za drobno ribano kašo) dodam kakšen jajček in nekaj žlic moke, premešam in spečem tanke polpetke, ki jih oblikujem sproti z žlico v posodi. zajamem žlico mase, jo dam v ponev in potem razvlečem v obliko polpeta čim bolj na tanko.

Samo soliš? Nobenih začimb? Bere se hrustljavo…;) Sara

Hojla,

no jaz običajno ne solim, ker ne maramo slane hrane. če ti je všeč potem lahko soliš.

Upam, da si že medtem poskusila in naredila hrustljave polpetke in zdraven ponudila kakšno mešano salato (paprika, paradižnik, kumarica, stročji fižol, malo čebule – zelo dobro)

Muška – sem našla tole – kjer se lahko uporabi tudi kuhan krompir ….

“Kaj pa jaz vem. Probaj enkrat pa boš vidla. Po moje bi šlo. Si mi pa zdaj ful lušte nardila. Meni je tudi moja babica večkrat nardila te polpetke. Samo ona je naredila tako, da je skuhala krompir, ga začinila po želji, dodala jajčko, mal drobtin. Potem je oblikovala polpetke in jih spanirala in spohala. Pravim ti SANJSKO…..”

(sem prekopirala iz foruma Ringaraja)
LP
Gordana

Jaz pa krompir, potem ko je nariban, se ocedim. Tako kot bucke, denimo. In specem v pecici. Cvretje mi je res, res, res najbolj hudo mim… raje se nabutam s cokolado 😀

Recept: http://www.cenim.se/131-a.html

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

Pozdravljeni vsi skupaj.
Za vse vaše kreditne in finančne težave se obrnite na g. Marjana Tetičkoviča.
Elektronski naslov: tmarjan24@gmail.com
WhatsApp: +38630762694
Viber: +38671391409
https://web.facebook.com/Posojilo386/?ref=pages_you_manage

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close