Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice krompirjeve počitnice

krompirjeve počitnice

Prosim za namig, kam na krompirjeve počitnice s trinajstletnikom. Tobogani v toplicah – terme 3000 so nekako v planu, vendar bi raje odšli nekam, kjer bi naš trinajstletnik imel kaj početi, četudi to niso le bazeni in tobogani. Zahvaljujem se za vsako idejo.

Kdaj so krompirjeve počitnice? Ne vem, koliko je trinajstletnik še otročji, še otrok? Tobogan, ne vem? Kaj, ko bi šli kam za par dni na potovanje, si ogledali znamenitosti?

Če imate v mislih Slovenijo, imate v času jesenskih počitnic kopanje in tobogane več ali manj samo v toplicah. In tam res ne vem, kaj bi trinajstletnik lahko drugega počel kot se vozil po toboganu.
Če vas pa zanima širše, pa napiši, kako daleč, kakšen budžet je na razpolago, bi šli z avtom, z letalom …

Ljudje smo si različni, tako odrasli kot otroci. Jaz si npr. ne predstavljam da bi bila s 13 let starim otrokom v toplicah. Imam mlajša otroka in vem, da bi bilo to aktualno 3 dni potem pa dolgčas.
Tako da mi gremo za krompirjeve počitnice raziskovat južno Italijo. Malo relaksacije, nekaj ogledov, okušanje lokalne hrane,…

Res je odvisno, kakšni so otroci. Pri nas pri 13 letih ne bi zdržali v toplicah več kot 2 dni.

Prvo vprašanje otroka, ko sem prispela v toplice in odložila kovček je bilo, kdaj greva domov?!
Zapeljite se raje do Münchna, obiščite muzej starih avtomobilov, BMW muzej, dan preživite v termah Erding. Koristite družinske popuste Bayern ticket (vlak, metro, bus, vse vključeno v ceno karte) in se zapeljite z vlakom še kam.
Otrok postaja odrasli mož, to ga bo zagotovo zanimalo. Le korajžno!

Kaj pa fanta veseli?

Naš je sicer star 8 let in je tudi navdušen nad tobogani, itak pa gremo ponavadi le za 3 dni.

Bili pa smo tudi v Kranjski Gori, kjer je poletno sankališče in vozi tudi še med jesenskimi počitnicami – naš je bil navdušen. Tam blizu je na prelazu Korensko sedlo (že v Avstriji) tudi muzej bunkerjev – morda bi ga to zanimalo.

Če pa zanimajo bolj adrenalinske stvari, so takšna sankališča tudi drugod po Sloveniji. Ali pa muzeji – Tehniški muzej Bistra, Park vojaške zgodovine Pivka, železniški muzej Ljubljana … spet odvisno od tega, kaj ga zanima, bi bilo lažje svetovat.

Kaj pa fanta veseli?

Naš je sicer star 8 let in je tudi navdušen nad tobogani, itak pa gremo ponavadi le za 3 dni.

Bili pa smo tudi v Kranjski Gori, kjer je poletno sankališče in vozi tudi še med jesenskimi počitnicami – naš je bil navdušen. Tam blizu je na prelazu Korensko sedlo (že v Avstriji) tudi muzej bunkerjev – morda bi ga to zanimalo.

Če pa zanimajo bolj adrenalinske stvari, so takšna sankališča tudi drugod po Sloveniji. Ali pa muzeji – Tehniški muzej Bistra, Park vojaške zgodovine Pivka, železniški muzej Ljubljana … spet odvisno od tega, kaj ga zanima, bi bilo lažje svetovat.

Budimpešta, Dunaj, Zagreb, Beograd, Sarajevo… v lastni režiji. Zna bit zanimivo.

Mogoče Padska nižina za nekaj dni.

Jaz sem ravno vceraj preko bookinga rezervirala v moravskih toplicah apartma. Smo iz primorske in skupaj z otroci smo izbrali kam za krompirjeve pocitnice. Ne bomo se vsak dan kopali. Radi bi sli en dan tudi na madzarsko. Ampak ne vem kam. Mi lahko svetujete? Otroka sta stara 15 in 16 let. Starejsi bi si rad ogledal kaksne znamenitosti. Mlajsemu je vseeno, samo, da nismo doma.

Slišala sem , da je zanimivo v doživljajskem parku Vulkanija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close