KROMPIRJEVA TORTA
Pozdrav vsem. Že nekaj časa prebiram vaše poste in so mi zelo všeč. Zato bi vam rada posredovala recept za krompirjevo torto. Mogoče je že bil objavljen pa ga jaz nisem zasledila. Če je bil se ne jezite.
Krompirjeva torta
5 jajc
20 dag kuhanega krompirja
18 dag sladkorja
10 dag narezanih orehov (grobo)
1 žlička kakava
OBLIV
10 dag jedilne čokolade
3 dag margarine
2-3 žličke olja
Rumenjake in pol sladkorja dobro zmiksamo, pridamo stlačen krompir (zelo dobro), orehe in trd slan sneg v katerega damo drugo polovico sladkorja. sneg potresemo z eno žlico presejanih drobtin ter narahlo zmešamo. Vse to stresemo v namazan in pomokan mosel za torte. Pečemo na 190 stopinj 30-40 min.
Ohlajeno prerežemo, namažemo z marmelado ter z čokolado oblijemo.
Torta pride izvrstna, recept pa sem dobila pred leti pri sestri Nikolini v Repnjah. Tudi ona ga je dobila ravno takrat in ga zato še ni objavila v svojih knjigah. Pozdrav
Ga bom pripela! Spremembe so dobrodosle!
Jaz sem pa pred leti nejeverno poslusala ob njami torti, da je Fizolova. Neverjetno, fizola sploh nisem cutila:)
Tudi recept sem posredovala.
Lep dan Swarovski, ze ime prijetno zveni in hcerka ima zadnje jeans hlace… s swarovski kamencki. Vsaka stvar me spomni nanjo:)))
Hvala! Babi
V Sodobni kuharici, mislim, da je avtorica Andreja Grum, je recept za fizolovo torto, po katerem sem jaz enkrat naredila kostanjevo (kostanj in fizol sta si precej podobna po sestavi :)). Rezultat je bil zelo dober in takrat me je zamikalo, da bi poskusila se s fizolom – ampak zdajle bo spet na vrsti kostanjeva, ker imam doma polno vrecko kostanja.. :)) bom porocala, kako se bo obnesla.
lp,
proxima
Hej, Proxima !
Tole kuharico imam : Velika sodobna kuharica 1961 – prejsnje stoletje haha!
Za vas staaara, mene pa spominja na prva leta svojega gospodinjstva. Moj vodnik…se v Anglijo jo nesem s sabo:)
Zame res imenitna knjiga in fizolova torta je res v njej:)
Sama je se nisem naredila, jedla pa:)
Lp
Babi, zivjo :))
Res je :)) – ampak mislim, da imajo pri nas doma neko kasnejso, malo tanjso in nekoliko posodobljeno izdajo. Bom pogledala letnico izdaje ob prvi priliki.
Je pa uporabna kot redkokatera druga – pri nas doma se je v glavnem kuhalo po njej in deloma po Ivacicu. Poplava najrazlicnejsih kuharskih bukev je prisla precej kasneje – pa se mi zdi, da je bila odlicna, se zlasti za kuharske zacetnike, ker so opisani vsi osnovni postopki. Kalinskova je za zacetnika morda prezapletena.
Take knjige so zakladi, ki morajo it iz roda v rod :)))
lp,
proxima
Hej! Mene pa zanima, ali je že katera probala to torto, saj bi jo spekla osebi, ki je nora na krompir. No, saj ni nujno da je ravno ta torta, tako da če ima katera kakšno preizkušeno varianto bom zelo vesela.
In še nekaj me muči…. v slan sneg moramo dodati sladkor? Torej dodam sol (koliko?!) in sladkor?
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.