Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krompirjeva polenta

krompirjeva polenta

Danes kuham kislo zelje, zraven suha rebra, rada bi pa naredila še krompirjevo poletno.Noče mi se dobro /ponavadi/ narediti ,ko jo mešam. Ali prilijem preveč vode? Je skoraj kot pire.

Če je skoraj kot pire, je bodisi premalo moke ali pa preveč vode.
Jaz dam približno toliko moke kot krompirja, bolj pa je rahla, če je krompirja več kot moke.
Zmešam jo kar z mešalnikom, skoraj na suho, in potem dodajam vodo (v kateri se je kuhala) do želene gostote. Seveda vmešam tudi malo zabele (najboljša je mast) in na koncu posujem z ocvirki (če jih imam).

Dam približno 50-50, nikoli ne mešam z mešalnikam, ampak na roko, da nastanejo nekakšni žganci t.j. koščki. Vodo(krompirjevo) dolivam po potrebi.

Kako pa sploh skuhate to krompirjevo polento. Prvič namreč slišim. Hvala.

Jaz jih pripravljam takole:
Najprej dam kuhat olupljen krompir, ko je kuhan vodo odlijem v posebno posodo (malo vode naj še vedno ostane pri krompirju), krompir pa zmečkam (kot bi delala pire, ampak ni potrebno čisto do gladkega mečkati, lahko ostanejo male grudice). Ko je to narejeno dolijem odlito vodo, tako da krompir “plava v vodi”, potem dodam postopoma moko in non-stop mešam, da se dobro vse prepoji. Včasih (zadnje čase vedno) dodam k moki tudi malo polente (lahko rumeno ali belo – oboje je dobro), vse dobro premešam – ne sme biti preveč gosto, ker se pri kuhanju še zgosti.
To kuham na rahlem ognju cca 20-30 min.
Ko kuham kislo zelje s fižolom + suha rebra, potem pripravim zraven takšno krompirjevo polento.
Zelo dobra je tudi če jo po kuhanju še zapečemo – v ponvi rahlo segrejemo maščobo (uporabim domačo sv.mast) potem z žlico naložimo takšne kupčke polente v ponev in vse počasi zapečem, da dobi zlato skorjico. SUPER je.

Človek postane kar lačen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close