KROMPIR
Drage kuharice, rabim vaš nasvet. Kje v Ljubljani ali bližnji okolici kupujete krompir. Tega zdaj, ne za ozimnico. Ta, ki ga kupujem v raznih večjih trgovinah in zelenjavah je popolnoma zanič, pikast, steklen voden pa še slabega okusa. Torej, katera ima kakršnokoli informacijo, ji bom hvaležna.
Lp
Ker sem ze ravno tu:)
Kolikokrat je vprasanje, ali je pametno jesti postan krompir in odgovori so razlicni. Lahko recem, da je toleranca – glede na leeeeta nazaj, ko so gospodinje vedno zavrgle postan krompir – edino okisan naj bi ne bil zelodcu skodljiv. Sem pa prebrala, da je ravno krompirjeva solata zelo tezko prebavljiva.
No, vceraj spet vidim na polici lepe okrogle kuhane krompircke vakumsko pakirane. Ste jih ze kdaj kupile? Jaz ne! Me pa zanima, kako se obnese:)
Lep pozdrav Babi
A tako toplo imate :-)). No, pri nas ni sile, bolj soparno kot vroce. Soncka pa imamo vsak dan za vzorec. Jutra so se vedno oblacna in meglena.
Mislim da s prodajo par kil krompirja kaksnega posebnega ksefta ne bo :-)). Dve toni ga pa verjetno tako in tako nima za prodat :-))).
V bistvu se oglasam samo zato, da posljem en lep pozdravcek na Primorsko :-)))
Drage dame, hvala za odgovore. Bom poskusila še na tržnici, čeprav tudi od tam nimam najboljših izkušenj. Sem se že tudi nasmolila, ko so mi prodali “domač” krompir. Kakšne svoje preverjene branjevke pa nimam, ker grem vsakič na drugo tržnico.
Hvala in lep pozdrav.
P.s.
Babi, če imate pri vas kaj sončka, da prosim pošlji malo še v Ljubljano.
Drži, Sonce rumeno. Krompirja je nekaj viška, ker je letos pač dobro obrodil, a za prodajo ga že kakih 10 let ne sadimo več.
Ja, pri nas je lepo sončke. Prav zdaj grem ven pogledat, kako je kaj segrelo, saj tega tu sploh ne občutim. Klima itak laufa. Mogoče bom pa le ujela kak tufo u morje. Sem se enkrat vrgla notri letos. Na dopustu za 5 minut. Potem pa grdo vreme in konec kopanja.
Ja, Juliya. Če hodiš na glavno tržnico, ti lahko provam povedat za kako našo primorsko branjevko. Tudi za tisto, ki gor prodaja moje fige.
Pa saj ni res:)
Kaj toplo, vroceee! Je pa v nekoliko hladnejsi vodi zelo prijetno;
same upokojenke, ki zdrzimo najmanj pol ure v pridnem plavanju:)
Moram izkoristiti to darilo narave!
Soncek v Ljubljano?! Saj bi ga poslala, pa se je odlocil, da nas tukaj ze skoraj malo muci:)))
Sem danes ze spet jaz, dobra volja se vraca…sta pa bila nedelja in ponedeljek kar zalostna:( Vse takooo prazno:( in miza…pusta!!!
Lep pozdrav na Dolenjsko in se kam drugam Babi
Krompirja pojemo tako malo, da mi je pravzaprav vseeno kje ga kupujem. Danes sem ga po dolgem času kupila v “naši” trgovini, pa je bil prav dober.
Joj Babi, ko berem tole z vašega konca in potem pomislim na današnji meglen dan na našem koncu Ljubljane, postanem še bolj žalostna … :(((((
In vesela sem za vse tiste, ki izkoriščate sončne žarke!!!! Čim več zaloge za zimo!
Jzst se priporočam za tvojo branjevko. Na glavno tržnico sicer bolj malokrat zahajam (problem parkiranja), ampak če je pa dobra branjevka s pravim krompirjem in še čim slastnim s primorskega konca, se bom pa potrudila tudi tja. Magari z avtobusom.
Lp iz že ohlajene Ljubljane.
P.s.
Sončka ni bilo ravno za prodajo, je pa kar segrel. Sem bila pa popoldan v Mostecu, je bilo pa kar hladno v senci. Kot zgodnja pomlad.
Danes grem k njej, ker ji nesem fige, pa jo bom bolj natančno vprašala, kje zdaj prodaja. Nisem bila gor že par let.
Robo ima domačo, saj ji tam iz vasi nosimo razne stvari, ki jih pridelamo malo preveč zase, pa ne za kako veliko prodajo. Krompir ima svoj, pa še kaj. Fige pa med drugim moje. Ti takoj jutri zjutrja javim na tvoj mail, ker gre menda gor samo v sobotah.
Ja, ja. Sem ga zasrala. Sinoči nisem bila pri njej, ker ni bilo časa. Je nesel mož.
Če vama povem, da prodaja na glavni tržnici in da ji je ime Marija, pa da je Primorka, starejša in malo bolj debela gospa, bosta najbrž bolj težko našli ta pravo.
In tudi to sporočilo pišem že celo jutro. Bo pa prišlo mogoče prav za drugič. Vsekakor bom provala dobit kaj več podatkov.
Forum je zaprt za komentiranje.