Najdi forum

Krompir

Zanima me koliko časa je še dobra krompirjeva solata. Včeraj sem jo naredila, zdaj pa ne vem ali je danes še užitna ali ne, ker baje krompirja ni dobro jesti par dni skupaj, tako da prosim za pomoč.
Lep sonče pozdrav!

Jaz to jem.

Odvisno, koliko je par dni (če preskočimo, da par pomeni dva…).
Od včeraj do danes ne bi smelo biti problema, več pa tako ni smiselno.
LP Mimi

Hojla!

Nič narobe. Solata bo še boljša, ker se bo krompir prepojil z ostalimi sestavinami. Švicarski rosti je narejen iz vnaprej kuhanega krompirja.

Lep pozdrav in dober tek!

Mihaela

Nekje sem prebrala, da sta najhitreje pokvarljiva goveja juha in krompirjeva solata.

Jaz je ne jem še isti večer. Kuhan in samo olupljen krompir (ostanek za pražen krompir) pa uporabim naslednji dan na različne načine.

Krompirja baje, da ni dobro pogrevati. Za krompirjevo solato pa ga ne pogrevaš. Meni je še boljša zvečer, več pa itak ne zdrži.

Sem enkrat moji prijateljici iz Francije omenila, da ni dobro pogrevati krompirja (iz ostankov prejšnjega dne je naredila super krompirjevo musako z veliko smetane mmmmmmm), pa me je gledala, kot da sem padla iz Marsa. Pri njih se ta “vraža” nikoli ni prijela in veselo kuhajo, pogrevajo tudi krompir izpred treh dni, pa nihče nikoli ne zboli zaradi tega.

Tako, da si kar postrezi s solato. Gotovo je še boljša, kot je bila včeraj.

Lena

Saj je tudi v žlikrofih krompir (podoben praženemu), pa se jih vseeno lahko pogreva, celo zmrzuje. Kaj pa kupljeni krompirjevi svaljki (sveži in zmrznjeni). Slišala sem tudi, da v bakala dodajajo krompir.Mislim, da to z škodljivostjo pogretega krompirja glih ne drži 100%. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close