Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek krompir z morskimi sadeži

krompir z morskimi sadeži

Iščem kakšen recept z morskimi sadeži, ki ne bo rižota ali testenine (mi ne pašejo za jutri).

Našla sem to:
Lignji s krompirjem. V pekač daš olivno olje, ligne, narezan krompir, peteršilj, čebulo (narežeš jo na pol), posoliš, pokriješ s folijo in daš v pečico za kakšno uro. Zadnjih 10 minut odkriješ, da se krompir in lignji zapečejo. Mnjami! Sploh če lignje sam uloviš in so sveži. 🙂

Ima kakšna še drugo idejo?
V zmrzovalniku žal nimam kalamarov, imam pa dve sardelici, dosti očiščenih rakcov in školjk. Razmišljam, da bi kar vse to dala v jed.

Ideje za jutrišnji jedilnik prosim 🙂

Lahko pridem na obisk?

LOL 🙂 sej če si fant, bi se dalo še kaj pogovarjat o tem 🙂

Mi delamo na tak način v peki v kaminu, le da namesto lignjev damo hobotnico, čebulo, korenje, krompir, papriko, . . . z lignji bi tudi šlo, vendar so lignji veliko prej pečeni kot krompir, zato bi lahko bili trdi . . . po moje ni nič narobe, če daš ostale morske sadeže in delaš po svojem receptu, vendar, bi jaz krompir prej malce pokuhala, da bi bilo vse pečeno isti čas . . . pa ti zaupam še en recept za paradižnikovo solato;) mi ji rečemo kar morska solata, ker full paše k ribjim zadevam . . . paradižnik narežeš, posoliš z grobo morsko soljo in pustiš cc. 30 min. nato posuješ s peteršiljem in z veliko sesekljanega česna, poliješ z olivnim oljem in pokapljaš z limoninim sokom – zmešaš in njamiiii . . .

dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close