Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krompir v pečici

Krompir v pečici

Zeloooo ga imam rada, ampak bi ga rada naredila še boljšega…bolj hrustljavega….in sočnega..
Moj je malo presuh. Kakšni nasveti????
Sem prebrala, da se ga lahko peče na peki papirju, pa ne vem, ali papir kaj naoljim ali ni potrebno.
HVALA in DOBER TEK :-))))

Krompir narežem na krhlje in pečem z dodatkom masla v pokriti jenski posodi. Ko je napol zmehčan, odkrijem, da se zapeče. Še bolj sočen je. če se zraven peče kos mesa, ki ga najprej popečem na štedilniku.

Peki papirja definitivno ni treba oljiti. Je pa dobro krompir, če želiš, da je zapečen in hrustljav. Še bolje z maslom, ja.
LP Mimi

hej.

jst ga dam vedno pečt na peki papir, dodam bučke, korenček, čebulo, začimbe in samo po vrhu malo olivnega olja, pa še malo posolim pa je.
lp

jst ga dam vedno na peki papir pečt, dodam še bučke, korenje, čebulo, in začimbe, na koncu pa polijem olivno po vrhu.

jaz sem ga pa nekoč v eni gostilni jedla, je bil v neki taki oranžni marinadi, za vse prste polizat je bilo dobro. mogoče kdo ve, kako se marinira krompir v pečici?

jaz ga v posodi naoljim, dodam sol, vegeto, veliko rdeče paprike…za boljši okus in predvsem barvo, ki jo dobi med pečenjem, dodam še česen in pečem. Ko je pečen dodam kislo smetano in premešam. Pustim še 5 minut in sploh se ne opazi, da je bila kisla smetana, rata taka rdečkasta gosta omaka…mmm za prste polizat.

Zadnje čase ga pečemo samo še takole:

krompir dobro operem, morda še malo pokrtačim, če se še kaj gor drži, potem ga kuham približno deset minut, odlijem vodo in dobro ohladim. Pečico segrejem na 180, krompir stresem v pekač, polijem s čisto malo olivnega olja, solim in dodam vejico rožmarina. Premešam kar z rokami in potisnem v ogreto pečico. Pečem ca 30 minut, enkrat obrnem, zadnjih deset minut dam na gril, da se dobro zapeče. Njam.

radi ga imamo tudi takole:
krompir operem, mora biti mlad in manjši, kifeljčar je sploh super, razrežem na polovice, dobro osušim, pekač narahlo namažem z maslom, krompir v pekač, tako da ima dovolj prostora, pečem na 220 ali še malo več ca 30 minut, enkrat obrnem, če je sploh treba, malo solim in to je to.

Lp Neja

Tudi jaz ga običajno pečem na peki papirju. Prej ga za enih 10 min. malo pokuham, potem pa stresem na papir v pekač, malo pošpricam z oljem, posujem z grobo soljo, vržem kako začimbico, pa je. Še boljši je, če se peče s piščancem. Takrat je bolj sočen. Včasih pa kupim tudi mešanico začimb za pečen krompir (menda je Kotany), ki je tudi zelo njami.

Pa se ti česen ne zažge, ali pečeš pokrito? Aha, lahko bi pa dala česen v stroku, tak pa se najbrž ne bi zažgal. Siši se zelo dobro.

Jaz ga dobro umijem, razrežem, posolim, popram, dodam dodatke (bučke, česen,čebulo.. karkoli pač imam pri roki), nato dodan malo olivnega olja in premešam.

Pekač segrejem v pečici in nato na vroč pekač stresem krompir. Če se mi zdi, da ne bo dovolj sočno, prilijem malo vroče vode (kar v pekač).

Na peki papirju krompirja ne pečem, ker se mi zdi premalo sočen.

@skoraj kuharica

česen pustiš kar v kožici in se ne zažge…kožica se potem sama loči od česna…jst samo odrežem spodnji konček, in dodam h krompirju…ko je krompir pečen je česen sladkast, mehek in sočen… včasih je boljši od krompirja 😉

Pri nas ga pa skoraj vedno pečemo takole: narezanega na večje kose zavremo in kuhamo 3 minute, nato odcedimo in pustimo nekaj časa na cedilu, da gre vsa para stran.
Posebej v pečici segrejemo mešanico olivnega in navadnega olja (tega dam toliko, da pokrije dno pekača), nato ta krompir vržemo noter (malo zacvrči) in premešamo, da se olje porazdeli po vsem krompirju. Vmes dodamo cele stroke česna (neolupljene!, ko so pečeni, jih stisnem in je taka fajn krema, ne smrdi po česnu!) zelišča po želji in pečemo. Vsakih 15 minut pazljivo premešamo. Solimo proti koncu, zadnje 3 minute pa po želji dodamo tudi malo masla, premešamo in damo še malo v pečico. Zelo dobro!!!
lep dan vsem

peki papir, začimbe: limonin sokpeteršilj, česen v prahu aja pa malo masla seveda!!! dobr tek!!!

steklena posoda….al pa glinena…to je vse kar rabiš in bo vse sočno in perfektno…seveda pa standard: sol, poper, vegeta, olje (olivno ali navadno) ter malo vode….voda itak med pečenjem izpari in se vrti po posodi, kar dodatno zmeša okuse in preprečuje krompirju da se izsuši.
Uglavnem simpl in super, seveda če daš not korenje, meso in čebulo pa dobiš nekaj neverjetnega….
moraš pa razumeti da se meso ponavadi peče dlje od krompirja, zato ga nekateri prekuhajo ali pa pečejo prej, ter potem dodajo krompir, ko je že malo zapečeno….uglavnem kar koli in kakor koli ga pripraviš, naj bo vedno v pokriti posodi….če maš pa rad hrustljavega, pa na koncu posodo odpreš in zapečeš…

Sem kuharica začetnica in imam eno vprasanje. Rada bi spekla krompir in zearaven dodala meso, vendar ne vem kako dolgo naj bi se potem vse skupaj peklo. Trenutno sem na nizozemskem in sem kupila nekaj čemu oni rečejo slavinken (to je mleto meso, ovito s slanino). Ponavadi oni to meso spečejo v ponvi (15min), jaz bi pa to pekla skupaj s krompirjem. Ali ima kdo kaksne izkušnje s tem?

Mislim, da oboje hkrati ne boš mogla speči saj bo meso veliko prej pečeno kot krompir. Poleg tega dobi slanina dober okus ravno zato, ker jo popečemo. Mislim, da oni pečejo na maslu.
Verjetno bi bilo najboljše, da daš krompir v pečico, ta čas popečeš v ponvi meso in ga potem dodaš h krompirju, da se še v notranjost pokuha in okusi pomešajo.

Pečem tako,kot Silva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close