Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krofi – vanilijeva krema – pomoč prosim!

Krofi – vanilijeva krema – pomoč prosim!

Prosila bi za kakšen preizkušen recept kako se naredi vanilijevo kremo za krofe. Vedno delam z marmelado, letos pa bi poskusila vaniljeve krofe.

Hvala za pomoč!

Jaz naredim takole. Sicer ni naravna, je pa ful dobra. Kupim instant puding Galetta od Podravke ali Dr. Oetker, ne vem točno. V lonec vlijem eno sl. smetano in mleko, ki ga med stepanjem po potrebi še dodajam. Meni pride fenomenalna vanilijeva krema. Seveda če te ne moti, da je iz vrečke. Jaz bom jih letos tudi nekaj napolnila s to kremo. Probaj, res je dobro.

Ne, me ne moti, če je z vrečke – točno kaj podobnega sem iskala! Bom kar upoštevala tvoj nasvet oz. recept!

Hvala!

Samo še eno vprašanje imam: A daš 200 ml sladke smetane? In približno koliko mleka?

Hvala še 1x!

Dam 25o ml smetane, sparove ali tuševe ali…, pa zraven enako mleka, saj boš videla, jaz ga potem še dolivam, dokler ne dobim primerne gostote. Na receptu je napisano 500 ml mleka, ampak ker gre za smetano, se količina mleka zviša, sicer je pregosto. Dobre krofe ti želim.

Super, res hvala!

Enako želim tudi tebi, pa lep vikend!

Predvidevam, da polnite krofe s to kremo, ko so že haldni?

Seveda. Tople pa z marmelado.Mmmmmm.

Hmm, men ni čisto jasno.

Puding skuhaš prej na mleku, pa dodaš stepeno smetano al kako?

ta od Galete se ne kuha,se zmeša v hladno mleko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close