krofi niso uspeli!
Ha ha ha , naj vam tudi jaz zaupam zgodbo o mojem prvem poskusu s krofi: KOKOSI SO BILE NAVDUSENE NAD DOBRO POJEDINO!!!!!
Imate prav punce, vaja dela mojstra. In prepricana sem, da je bilo pri meni glavni vzrok prevroce olje, saj ce sem jih cvrla 2-3 min. so bili ze pretemni. Ampak kako ugotovis kdaj ima olje pravo temperaturo? Pa se nekaj: katero olje uporabljate?
Venček se ti ne bo posedel, če boš krof takrat, ko ga obračaš, “potunkala” v olje – samo za par sekund, da se testo v venčku zapeče, ne sme pa se obarvati!!!
Krofi v pokriti posodi vzhajajo. Venček je v bistvu manj pečeno testo in kot tako se sesede (če ne prej, takrat, ko se krof ohlaja).
To pomeni, da so se ti krofi v olju prekucnili. To se zgodi, če predolgo vzhajajo.
Jaz testo vzhjajam dvakrat, pa ne gledam na uro, ko podvoji volumen, ga stepem. Ko naredim krofe, počakam le toliko, da začnejo vzhajati, 10-15 min, jih obrnem in kar hitro začnem peči, drugače so tisti, ki pridejo na vrsto zadnji, že preveč vzhajani, potem se pa prekucnejo in imajo luknje.
Forum je zaprt za komentiranje.