Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krofi niso uspeli!

krofi niso uspeli!

O, hvala za čestitke. Letos sem še sama ponosna, da so mi tako uspeli. Delala sem točno po receptu, le moke sem dodala cca 10-20 g več kot je napisano v receptu.
Angelika, ne obupaj, boš videla, da ti bodo uspeli.

Ha ha ha , naj vam tudi jaz zaupam zgodbo o mojem prvem poskusu s krofi: KOKOSI SO BILE NAVDUSENE NAD DOBRO POJEDINO!!!!!

Imate prav punce, vaja dela mojstra. In prepricana sem, da je bilo pri meni glavni vzrok prevroce olje, saj ce sem jih cvrla 2-3 min. so bili ze pretemni. Ampak kako ugotovis kdaj ima olje pravo temperaturo? Pa se nekaj: katero olje uporabljate?

Tudi jaz velikokrat začnem s prevročim oljem, danes sem spet prve malo zasmodila, zdaj sem si prav k receptu napisala – na moji plošči imam od 1- 10 in za krofe je dovolj tam 5 – 6, malo gledaš, če so prebledi zvišaš, ne vem če bo tole kaj pomagalo, mogoče pa…

Jaz sem jih včeraj naredila- po receptu, ko se delajo kar kroglice- dobila sem ga prav tukaj- moram rečt: hvala za recept- uspeli so super!!
Delala pa sem jih prvič…..

Lep norčavi dan vsem skupaj!!

Andreja

Ravnokar drugič pečem Tajnine krofe. Prvič so bili odlični. Zdaj mi vzhajajo, upam, da bodo dobri!!!

Eno vprašanje: zakaj se mi venček ‘posede’? Ko se še cvrejo, je venček res za dva prsta, ko jih dam ven iz olja, se pa posede. Ima še kdo tak problem?

Venček se ti ne bo posedel, če boš krof takrat, ko ga obračaš, “potunkala” v olje – samo za par sekund, da se testo v venčku zapeče, ne sme pa se obarvati!!!
Krofi v pokriti posodi vzhajajo. Venček je v bistvu manj pečeno testo in kot tako se sesede (če ne prej, takrat, ko se krof ohlaja).

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

To pomeni, da so se ti krofi v olju prekucnili. To se zgodi, če predolgo vzhajajo.
Jaz testo vzhjajam dvakrat, pa ne gledam na uro, ko podvoji volumen, ga stepem. Ko naredim krofe, počakam le toliko, da začnejo vzhajati, 10-15 min, jih obrnem in kar hitro začnem peči, drugače so tisti, ki pridejo na vrsto zadnji, že preveč vzhajani, potem se pa prekucnejo in imajo luknje.

Po receptu, katerega link sem dala, so meni uspeli taki. Čisto pravi z venčkom in zelo slastni.

lp

Julija

Že drugič delam testo iz HIT-MIX moke in že drugič testo ne vzhaja.
Delam točno po napisanem receptu.
Zelo razočaran. HIT – MIX nikoli več ne kupim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close