Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krofi brez jajc?

Krofi brez jajc?

Zna kdo narediti oz. sploh obstajajo krofi brez jajc (npr. da bi se jajca nadomestila s sojino moko ali čem)?
Hvala in LP!

Krofe pečem brez jajc, mleka in celo brez pšenične moke.

Jajca nadomestim z jajčnim nadomestkom znamke Hammermuehle (dobi se ga v dietetičnih trgovinah) ali kar po domače: eno jajce = eno naribano jabolko in 1 žlica sluzi iz lanenih semen. Kot jajčni nadomestek se lahko uporabi tudi sojina moka, toda potem krofi nimajo takooooo prijetnega vonja.

Sluz iz lanenih semen:
– nadomestilo za eno jajce je ena žlica sluzi
– žlico lanenega semena namoči v 5 žlicah vode, kakšno uro
– nato skuhaj, da zavre
– poberi sluz in jo loči od semen
– ohladi in dodaj testu

Sama sluzi od semen ne ločujem, ampak jih tudi dodam testu.

Hvala za odgovor!
Kako/kje se dobi sluz iz lanenih semen?
LP!

Prejsnje vprasanje je bilo misljeno: kje se naredi sluz- na vrhu (kot npr. smetana na mleku), dnu ali je vse skupaj “zmesano”?

Za krofe ne vem, so pa brez jajc miške, ki so ravno tako iz kvašenega testa, samo da niso z jajci. Oblike sicer ni za primerjat, okus pa ni toliko slabši. Jaz sem jih letos za posta delala iz polnozrnate pirine moke.

Ali lahko prosim napišeš recept? Hvala!

Mislim, da so bili recepti objavljeni okoli pusta, malo pobrskaj. Jaz naredim kar po občutku: zmešam kvas, sladkor, vodo, moko in sol. Testo mora biti precej redko, da lahko zajemaš z žlico in daš v olje cvret.

Lanena semena namočiš v vodo. Ko se skuhajo, naredijo sluz, ki je pomešana s semeni. Če želiš samo sluzt, jo enostavno precediš – skozi cedilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close