Najdi forum

križarjenje

Pozdravljene,

z družino nameravamo spomladi na križajenje, pa me zanimajo vaše izkušnje s tem. Če je kdo bil na takem križarjenju bi lepo prosila, če mi odgovori na nekaj konkretnih vprašanj. Sem kontaktirala ponudnika aranžmaja, pa mi na vse odgovrajajo tako na splošno, jaz bi pa rada bolj konkretne odgovore nekoga, ki ima lastno izkušnjo. Prosim torej za odgovore – Hvala!

Kako je poskrbljeno za varnost in aktivnosti otrok (14 let in 5 let), koliko je potrebno denarja še poleg plačila aranžmaja (za napitnine, osebno porabo, oglede), kaj vse zajema osnovna ponudba (koliko hrane, pijače), kako so opremljene kabine, kako poteka dan na ladji in kako je v pristaniščih, ko ladja stoji in se lahko gre na oglede, lahko pa tudi ne – kaj se počne takrat?

Toliko zaenkrat in hvala še enkrat!

Mijica

Pozdravljena,

mi smo pravkar iz križarjenja…malo mi je čudno, da ti v agenciji niso dali vsaj osnovnih informacij…..
No za otroke je super poskrbljeno in tudi varno. Imaš vrtec, oziroma varstvo skozi celi dan,nekje do 23.00 ure. Imaš več starostnih skupin 3-6 let, 7-12, 13-17 let; sicer je odvisno od ladjarja…otroci imajo razne temtske večere; karibski, piratski, grški, ples v maskah….

Osnovna ponudba zajema ; polni penzion, dopoldanski in popoldanski prigrizek, polnočni prigrizek, kapitanovo večerjo, gala večerjo..v glavnem hrane več kot preveč, ….uporabo, bazena, fitnesa, savne…show program, animacija na ladji…..
Pijača načeloma ni vključena v ceno; razen za zajtrk imaš avtomate za sok, kavo, vodo…..nekje imaš vse to tudi za kosilo….

Napitine ( oz. on board service ) je 7 EUR / osebi / dan….otroci plačajo polovico torej cca. 3,5 EUR / osebi / dan…..

Pijača na ladji je dražja kot pri nas,cene so take kot v tujini..dobiš pa na ladji pakete pijač: paket vin, paket vode, paket brezalkoholnih pijač, ki se kao bolj splača, kot če kupuješ sproti….

Kabine so manjše kot hotelska soba, je pa full funkcionalna…s tem da je odvisno ali je ladja stara ali nova….v glavnem več kot dovolj velika….zakonska postelja + pograd….

V pristaniščih greste lahko sami na izlet/ogled, ali pa na organiziran izlet ( ki so precej dragi ). Vi ste vi štirih, tako da je dobro vzeti taxi…oziroma vse je odvisno v katero mesto priplujete……samo za primer….npr. rent a -car na Rodosu stane za pol dneva 59 EUR…..

V glavnem na ladji se stalno nekaj dogaja: animacija, aerobika, plesni tečaji, raznična glasba,…..show program je super…v glavnem vsega je prveč in ni variante , da bi ti bilo dolgčas….

Še 1 x povdarjam; vse zgornje je napisano na splošno in je odvisno od posameznega ladjarja in ladje….

pri kakšni agenciji pa takšne splošne informacije???????????
Tudi jaz sem bila letos z otrokom (10) na križarenju po karibah in je bilo fenomenalno
na AIDI (www.aida.de)
brez napetnin-
odvisno na kateri križarki si-
v glavnem pa za otroke ful poskrbijo!
lp

Pozdravljeni, se pridružijem že prejšnjim odgovorom. Bili smo na Costa Sereni, 8 dni. Bilo je več kot super. Za otroke poskrbljeno 100%, tako male, kot večje. Na ladji se je dogajalo cel dan. Hrane kolikor hočeš, veliko preveč in zelo dobra. Pijača pri zajtrku je bila, kot so že navedli, za kosilo pa voda, kava in čaj iz avtomatom. Ostalo pa proti plačilu. Za osebe od 16. leta dalje je obvezna napitnina, nekteri so mi svetovali, da se je o višini možno pogajati, ampak mi se nismo, ker se nam ni zdelo pretirano glede na vse kako so nam stregli. Zvečer je bila vsak dan predstava. Glede ogledov: sami smo vse oglede naredili v lastni režiji. V glavnem s taksiji in nekaj peš in je bilo zelo ceneje, glede na to, da smo 4 članska družina. Bilo je res nepozabno.
Pozdrav
M.

Mariana hvala za odgovore,

zanima me še nekaj stvari, in sicer:
– koliko je potrebno odšteti za napitnine in po kakšnem sistemu (komu, kdaj – sproti ali skupen znesek)
– koliko ste še zapravili denarja zraven – poleg plačila samega aranžmaja
– od kje ste štartali – kako ste poskrbeli za prevoz do tja in kje ste pustili svoj avto, če ste se peljali v lastni režiji
– ali so na ladji tudi bazeni in možnost kopanja (konec aprila)
– kako je glede oblačil – ali je bolj sproščena, navadna moda (kratke hlače, trenirke, kavbojke) ali se je treba bolj nobel oblačit.

Hvala za informacije in lep dan še naprej,

Mijica

Napitnine so 7 EUR / potnik / dan….in jih prištejejo h končni porabi….Na ladijah sistem plačevanja funkcionirali z ladijsko kartico, tako da na koncu poravnaš bodisi z svojo bančno kartico, bodisi z gotovino….

Glede na to da ste 4 članska družina, se vam definitivno najbolje splača iti do pristanišča vkrcanja z svojim avtom in ga garažirati na pristaniškem parkirišču po ceni 8 EUR / dan….to ti že prej uredijo v turistični agenciji…….
Do Benetk imaš iz LJ…cca. 3 ure vožnje, sicer pa ob vozovnici dobiš tudi plan, kako priti do ladje…..

Na ladji so tudi bazeni, s tem da nekatere ladje nimajo pokritih bazenov in aprila se je bolj težko kopati zunaj…..vse je odvisno s katero ladjo potuješ…če mi poveš katero ladjo ste gledali ti bom lahko pomagala…..

na tedenskem križarjenju sta dve ” boljši ” večerji, 1 x gala, 1 x kapitanova, na obeh je priporočljivo da so moški v oblekah in kravatah, ženske pa bodisi v kakem kostimu, bodisi v neki večerni obleki, če jo imaš……na ostalih večerah je slog oblacenja ” casual “..dolge hlače + srajica / majica za moške…..definitivno pa ni potebno upovati nove garderobe….

So pa na ladji potniki, ki so vsaki dan v oblekah in večernih toaletah in pa taki, ki pridejo tudi na gala večerjo v kavbojkah, tako da se vsak sam odloči……

Koliko boste na ladji porabili je odvisno samo od vas….
računaj da so napitnine 7 x 7 EUR x 2 osebi = cca. 98 EUR
Paket vode ( 13 steklenic )….25 EUR…..
Steklenica vina od 20 EUR ( če je ne spiješ v enem večerru, ti jo prinesejo še naslednji večer )
Pivo cca. 4 EUR…..

Taksi…..60 – 100 EUR / dan……odvisno od kraja…..

Tudi mi smo pravkar s križarjenja (november). S katerim ladjarjem in kam greste? Mi smo bili z MSC, otroci so stari 13 in 12 let in za to starost se ni dogajalo nič kaj posebnega. Zelo je poskrbljeno za mlajše (do 10 let) in za odrasle – stalno se kaj dogaja. Za najstnike pa so organizirali le kakšen turnir v namiznem tenisu ali nogometu. Tudi zvečer, ko je bila napovedana zabava za najstnike v diskoteki, so bili običajno tam le majhni otroci. Vendar jim kljub temu ni bilo dolgčas.

Napitnine smo plačali 6 EUR in to samo za odrasle, za otroke nič. Hrana je bila izvrstna in bilo je je več kot preveč. Pijača – za zajtrk sok, čaj, kava. Do večerje je bil odprt grill, kjer je bilo možno dobiti vodo, kavo in čaj. Ko so grill zaprli, brezplačne pijače ni bilo več. Vendar smo kupili pakete – sokove, pivo, vino. Na primer, za 14 velikih piv (0,5 l) smo plačali 54 EUR. 4 buteljke vina + 7 mineralnih vod 75 EUR. Glede na cene v pristaniščih je bilo na ladji še poceni.

Še glede napitnin – pri MSC niso obvezne. Lahko greš na recepcijo in rečeš, da ne boš plačal ali da boš plačal manj. Vendar glede na to, kako se vsi trudijo in kako smo bili zadovoljni, nam sploh ni prišlo na misel, da bi plačali manj.

Mi nismo šli na organizirane izlete, ampak vse v lastni režiji. Smo pa šli po Sredozemlju, tako da ni bilo problema. V glavnem peš, v Atenah pa z metrojem. Res pa je, da smo se zelo dobro pripravili.

Mogoče še za dan odhoda – splača se biti čimbolj zgodaj, saj ladja normalno obratuje tudi prvi dan.

Mi bomo šli sigurno še. Se pa strinjam, da je bilo informacije zelo težko dobiti in nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo. Izkazalo pa se je, da je bila marsikatera skrb odveč.

Čez 14 dni greva z možem na križarjenje po Z Sredozemlju (Victoria – Španija,Potugalska, Gibraltar) in bi imela še nekaj vprašanj:

– ali je ponudba organiziranih izletov znana vnaprej ali zanje izveš šele na ladji. Iz prejšnjih odgovorov je razvidno, da so precej dragi. Glede na to, da greva brez družbe bi morda vzela kakšen izlet…., bi pa rada vedela vnaprej koliko stane

– kako so opremljene sobe – brisače, ali so tudi za bazen ali jih moraš vzeti s sabo (kopalne vzamejo veliko prostora v kovčku)

– glede na to da je klima v sobah in ostalih prostorih me zanima, na koliko stopin hladijo – si lahko na ladji v kratkih majicah in hlačah ali ne?

No, če ima kdo kakšen praktičen nasvet glede na to, da je to najino prvo križarjene pa vnaprej najlepša hvala.

Tole so (po moje) vse vprašanja, ki bi jih morala naslovit na agencijo, ki križarjenje organizira.
Kar se izletov tiče, predvidevam, da boste vse izvedeli na ladji. Če sta vsaj majčkeno iznajdljiva, lahko tistih par ur, kolikor so postanki po mestih, prebijeta tudi sama. Malo pogledaš na internetu, kaj se tam splača (in utegne v tako kratkem času) videti, si sprintaš (ali kupiš ob pristanku) plan mesta pa pot pod noge. Ceneje in za moj okus veliko bolj zanimivo, saj si lahko ogledaš, kar tebe zanima.
Vročine pa čez 14 dni verjetno še ne bo prav hude, da bodo tudi kakšne dolge hlače prav prišle.

Zanima me ali gre kdo 21.9.2009 na križarjenje po vzhodne sredozemlju? Ladja gre iz Benetk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close