Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice KRIŽARJENJE V OKTOBRU

KRIŽARJENJE V OKTOBRU

Z možem bi odšla v oktobru na križarjenje za 7-8 dni.
Imate mogoče predloge v katero agencijo jo naj mahneva oz na katero destinacijo?
Naj povem, da na križarjenju še nikoli nisva bila in imava letos prav poseben razlog.
Pa cenovno, da ne bi bilo pretirano.
Verjetno se splača še malo počakati in vzeti “last minute”?
Po sredozemlju bo verjetno že mraz?

Nekaj sem povpraševala pri Atlantici, a imajo odhode iz Rima, Barcelone… do tja pa si prepuščen sam sebi.
Všeč nama je bila ena izmed ponudb, a nisva našla letalske povezave.
Kako ste si vi to uredili?

Lahko pogledata kakšne cenovno ugodne italijanske letalske prevoznike (npr Myair…) in dobita let iz Trsta do Rima ali Barcelone, do tja se pa pač zapeljeta in pustita avto na letališču. Malo poglej na netu, Myair vem da leti iz Benetk v kar dosti mest, za Trst pa nisem čisto prepričana. Lahko pa pogledata tudi povezave iz Celovca, če vama je to bližje. Potem si let pač rezervirata po internetu in to je to, lp

katja

Nataša

TA Atlantica ima organizirana križarjenja tudi v oktobru (jesenske počitnice), kar pomeni, da je slovenski spremljevalec in avtobusni prevoz do luke. Odvisno samo katerega oktobra si želiš iti na križarjenje. Če ti Ta Atlantica ne najde nobenega križarjenja za tvoj okus in po tvojih željah, potem ti ga tudi nobena druga agencija ne bo…Če se ti pa zdi sredozemlje v tem času premrzlo pa se odloči prav tako za skupinski odhod na križarjenje na zahodne karibe, kot sem se jaz s svojo ženo, lansko leto pa sem bil z njimi v istem terminu (konec oktobra) na križarjenju po Sredozemlju. Nič ni bilo hladno, kar pa se namakanja v vodi tiče pa ti povem, da sem prav užival v jakuzziju s 30 stopinjami.

lp

Aja Nataša,

pa še to, odhodne luke so lahko tudi Genova, Benetke

gost,

hvala za informacije. Lahko poveš še kakšno dodatno informacijo, to da greva na križarjenje in da greva z Atlatico sva se skoraj že odločila.
Karibi naju sila mikajo, a so potovanja le za daljše obdobje (nama bi bil maksimum 8-10 dni), ker sva se odločila da greva sama (brez otrok!), sicer mi ni jasno kako nama bo uspelo, a do sedaj še vztrajava pri tej ideji.
Vidva gresta na Karibe? Oktobra?

Če si tako prijazen povej še kaj drugega kako je na ladji, hrana – je samopostrežna?, kaj sta še uporabljala poleg jazzuzija? So v pristaniščih vodeni izleti? Sta se jih udeleževala ali sta se potepala po svoje? S katero ladjo pa sta plula…. joj, vprašanja kar bruhajo iz mene! – pač posledica dejstva, da se do sedaj razen s kakšno brkačo in trajektom še nisem peljala po morju.

Lep dan!

Pa še to, koliko denarja potrebuješ za posamezne luke, moraš imeti njihov denar ali lahko plačuješ z evri?(np varianta Tunizija, Libija, Malta)
Kako je s pijačo na ladji – je precej dražje kot pri nas? Je voda pitna?

Nataša,

najbolje bi bilo da kar pokličeš v agencijo, ker ti bodo oni najbolje odgovorili na tvoja vprašanja. Njihov tel je 01/530 53 06.

lp

gost,
malo sem razočarana, sem se kar veselila informacij iz “prvih ust”, pa vseeno hvala.

Nataša,

da ne boš preveč razočarana …

V ceno križarjenja je vključeno skoraj vse na ladji,to je od uporabe bazenov, jacuzzijev, fitnessa ter animacije, gledališče……
Hrane je včasih še preveč na križarjenjih. Zajtrk in kosilo je lahko samopostrežno ali pa lepo za mizo (po želji), kar pa se večerje tiče pa so običajno na najvišjem nivoji in to za mizo s parimimi vhodi (hladna predjed, juha topla predjed, glavna jed, sladica…), tukaj so še razni popoldanski prigrizki ali polnočni bifeji itd.

Pijača kot so sokovi, čaj, kava je vračunana v ceno križarjenja in je razpoložljiva non-stop (avtomati)

Če pa naročaš pijačo za šankom pa jo seveda plačaš. Na ladji nimaš nobenega opravka z gotovino, ker dobiš kartico na katero ti beležijo vse tvoje nakupe na ladji, plačaš pa jih zadnji dan pred izkrcanjem. Z isto kartico odklepaš tudi vrata kabine.

Plačajo se tudi vodeni izleti na katere se prijaviš en dan prej. Seveda pa lahko ladjo zapustiš individualno.

Upam, da sem ti približno odgovoril na večino tvojih vprašanj.

Pa še nekaj, če se odločiš za križarjenje ti definitivno ne bo žal…

Tisočkrat hvala!

Najbolj mi je všeč zadnji stavek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close