Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Križarjenje Loius Majesty

Križarjenje Loius Majesty

Pozdravljeni mene zanima če mogoče kdo ve če je možen transfer do Genove tudi iz Maribora?
lp mateja

Tudi jaz imam vprašanje za vse tiste, ki imate izkušnje z kražarjenjem. Potovali smo z ladjo MSC Lirica, sve je bilo vrhunsko na nivoju, od ladje, hrane, postrežbe nasploh vsa organizacija ampak, ko sem doma začela pospravljati iz kovčka sem ugotovila, da mi manjkako kar dvoje hlače. Po natačnem raziskovanju, kako je to sploh mogoče smo prišli do tega, da so mi bile hlače ukradene iz kovčka na zadnji večer, ko je sobarica še zadnjič prišla menjati brisače in vse ostalo. Takoj sem obvestila agencijo, zdaj pa čakam…Ali kdo ve kako ukrepati v takšnem primeru?
Hvala, Lp, sany

Tudi jaz imam vprašanje za vse tiste, ki imate izkušnje z kražarjenjem. Potovali smo z ladjo MSC Lirica, vse je bilo vrhunsko res na nivoju, od ladje, hrane, postrežbe nasploh vsa organizacija ampak, ko sem doma začela pospravljati iz kovčka sem ugotovila, da mi manjkako kar dvoje hlače. Po natačnem raziskovanju, kako je to sploh mogoče smo prišli do tega, da so mi bile hlače ukradene iz kovčka na zadnji večer, ko je sobarica še zadnjič prišla menjati brisače in vse ostalo. Takoj sem obvestila agencijo, zdaj pa čakam…Ali kdo ve kako ukrepati v takšnem primeru?
Hvala, Lp, soney

Mi smo dvakrat križarili, obakrat s Costo in nismo imeli takih slabih izkušenj, sploh kakršnih koli slabih izkušenj. Bili smo naravnost navdušeni nad organizacijo, ponudbo, postrežbo, prijaznostjo (že kar pretirano), sploh nad vsem. Lahko pa, da se dogaja tudi kaj takega, kot se je zgodilo tebi, čeprav do sedaj še nisem slišala. Srečno pri urejanju neprijetnosti ti želim in še kakšno lepo križarjenje, brez zapletov seveda.

Sem mal preletela napisano in nisem našla odgovora – ko gledam ponudbe za križarjenja povsod piše obvezne napitnine ( cca 10 EUR/dan, po osebi) – kako to zgleda? Pa fenci garderoba je obvezna, toaleta?? Je vse na zelo visokem nivoju? High class?

napitnino na MSC Lirica so zaračunali 7 € na dan po osebi, otroci pa polovično. To plačaš na koncu, vse se beliži na kartico, ki jo dobiš pri vstopu na ladjo. S to kartico plačuješ tudi vse ostalo na ladji – pijača..shoping…izleti..itd. Za toaleto je potrebno poskrbeti, mi smo imeli 3 x “gala” večerje, ostale večerje pa “formal”. Glede na moj problem, ki sem ga že napisala o kraji, ti predlagam, da zadnji večer predno postaviš kovček pred vrata kabine ( odnese ti ga osebje ) natančno pregledaš, če imaš vse, kajti, takrat lahko še ukrepaš – jaz sem opazila doma, da mi manjkajo dvoje hlače? Lp

Mene pa zanima na kateri zavarovalnici pri nas lahko zavaruješ svoje križarjenje. Križarjenje smo namreč rezervirali za letos julija, pa ne vem na katero zavarovalnico se lahko obrnem in točno kaj in kako moram zavarovati?

Pozdravljeni

še kakšne informacije glede MSC in izletov, se je morda kaj spremenilo?

Tisti ki ste bili v tem času, glede pijače, paketov pijače, kako ste plačevali pijačo, in kako ste se lotili izvedbe izletov?

Kako je s pribitkom za napitnine 15% ko vzameš paket pijač, npr piva in soka? Ali je tu že vračunana v ceno paketa ali jo zaračunajo še nakndano?

Ali lahko pijačo iz teh paketo koristiš cel dan ali samo pri obrokih kosila in večerje?
kaj svetujete?

– Nismo vzeli paketov, naročali smo sproti
– na koncu plačali s kartico
– napitnina je obvezna, reče se napitnina, vendar iz tega se baje pokrivajo tudi sobarji, pa še kdo bi se našel (točno tudi ne vem) Koliko si že zapravila oz. si že dolžna lahko preveriš na TV ekranu, se sproti zapisuje
– pakete koristiš čez cel dan kjerkoli na ladji
– izlete smo šli vse v lastni režijji – taksi ali varianta busa, ki čaka pred ladjo. Bilo veliko ceneje in večje znamenitosti smo vedno videli. Več pa v par urah ali enem dnevu tako ne moreš
– ponujajo transef z ladje do mesta, ki ni poceni. Dobro preveri kje stoji ladja, kajti pri nas je vedno pristala v pristanišču, do mesta pa je bilo 500 m peš (konkretno je bilo to v Barceloni)
– drugače pa vse v redu in srečno potovanje

Krpica, kdaj in kam pa greste z MSC? Mi gremo 1.julija zahodno sredozemlje,brbika, tebi pa tudi hvala za informacije.

Barbika hvala
jaz se sicer nagibam k 2 paketoma; piva in soka. Sicer težko veš koliko spiješ, niti nimam občutka koliko si sploh na ladji, verjetno zelo malo če greš po izletih.

Jagodka, mi gremo 30.6, Zahodno sredozemlje? S katero pa greste? Vzeli smo avtobus iz LJ do Genove.

Želim si lepo (ne prevroče) vreme in mirno morje, lep oddih pa srečno vrnitev domov

Pozdravljena krpica,

za malo se zgrešimo, mi gremo z MSC Fantasia, potovali bomo z avtom, saj smo si križarjenje organizirali v lastni režiji. Mirno morje tudi vam in lep dopust!

Lepo se imejte tudi vi Jagodka, glede na to da gremo prvič in sem ujela skupinski odhod, sem vzela še opcijo prevoza do Genove.
Če bi naš šlo več, pa bi se verjetno zorganizirali tudi mi drugače.

Kaj imaš v planu za ogled v Genovi, Tunisu in Barceloni in kako boste tam organizirali si prevoz po mestih?
lp,

Ravnokar si zbiram informacije s tega foruma…v Barceloni nam je obvezen obisk stadiona Barcelone, ker imamo vnetega navijača (hčerka namreč) in brez tega pač obisk Barcelone ne gre :). Verjetno se bomo poslužili kar mestnega avtobusa, čeprav sem malo čekirala in je cena dnevne karte 24 eur na osebo, kar se mi zdi kar dosti (4 x 24 = 96)..bomo videli kakšne so cene taksijev, saj je do stadiona kar daleč menda od pristanišča…malo peš po Rambli, pa Sagrado F. …seveda, če nam bo uspelo…
Za Tunis se bomo poslužili taksija in si bomo probali ogledati Kartagino, pa malo mestnega utripa.
Marseille verjetno z mestnim avtobusom ali taksijem in peš, pa še ne vem točno kaj…mož je živel v Marseillu pred mnogo leti in mogoče bomo poskušali poiskati kje so s starši živeli…
Za Genovo pa nismo imeli namena kaj preveč raziskovati, bi se raje za domov ustavili še v Pisi.

Palermo verjetno malo prosto po Prešernu…

Še najbolj me skrbi glede Neaplja…kako in kaj? A ima kdo kakšno dobro idejo kaj si ogledati, namreč do Pompejev je menda 25 kilometrov, pa se malo bojim, da nam ne bi uspelo…tukaj razmišljam kakšen skupinski organiziran izlet, pa se nismo še odločli…

Kaj pa vi, koliko vas je in kako se boste organizirali?

Krpica, lahko mi pišeš na tale elektronski naslov: jasna.u1974@gmail.com pa se bomo še kaj več pogovorili 🙂

Jagodka sem ti pisala, pa mi zavrača mejl ?

Joj, oprosti,
sem narobe napisala, ta naslov je ta pravi:

jasna.u1970@gmail.com

Kar piši mi še 1x

IZA 22 lai pa kdo drug ki je to sprakticiral

mi lahko prosim svetuješ glede Civitavechie v RIm v lastni režiji?

Kako veš kateri vlak tja (menda jih je več vrst), kje izstopiti in iz katere postaje se vrniti nazaj, kako vam je to časovno se sešlo?

Ali ste vzeli povratno karto? Verjetno moraš potem potovat z istim vlakom tudi nazaj iz Rima? A moraš potem na isti postaji izstop in se potem tudi vračat od tam?

Malo mam pomislekov da kje ne obtičiš, ker moraš biti pravi čas nazaj na ladji?

Kateri mesec ste bili v Rimu?

Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close