Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Križarjenje Loius Majesty

Križarjenje Loius Majesty

Hvala,vaia3.
Ali imate kaj izkušenj tudi z italijanskimi taksiji ?

ne diona, z italijanskimi pa nimam izkušenj..le z avtobusi – katastrofa 🙂 taksi smo vzeli le v barceloni in na kanarskih, tale španska izkušnja v nobenem primeru ni bila ravno pozitivna..želim vam čudovito križarjenje, kar vsekakor bo 🙂

Danes so Louis Majesty poškodovali visoki valovi pri obali Francije. Upam, da ni hujših posledic.

Ugotavljam, da sem imel srečo, da se to ni zgodilo na naši plovbi. To se je zgodilo na 5. palubi v salonu Royal Firweorks, kjer so imeli sestanek pred izkrcanjem in ima okna proti kljunu. Okna niso nagnjena apak čisto navpična tako, da niso mogla zadržati udara vala, ki je šel preko ladje. Po mojem skromnem mneju (imam tehnično izobrazbo) je to konstrukcijsk napaka, ker okna se ne bi smela porušiti pri udaru vala, saj so vendar obrnjena v smer vožnje in se to lahko občasno pričakuje. Ko sem se vozil še s staro ladjo Knjaz Miloš po Jadranu, je mimo Senja tako pihalo, da so valovi stalno leteli preko ladje, pa ni polomilo oken v salonu, ki je bil obrnjen v smer vožnje ladje.
Je pa v salonu težko pohištvo (mize in stoli) in ko je voda prišla noter je moralo biti grozno. Tudi sam sem sedel v tem salonu več ur, ko smo čakali na izkrcanje in sem srečen, da so to ni zgodilo takrat.

Mene pa zdaj kar zanima, bodo ladjo popravili do takrat ko gremo mi na potovanje…

Diona, izkušnje imam le z Barcelono. Taksijev nismo vzeli, ker imajo zelo dobro organiziran mestni promet. Iz pristanišča (tam, kjer je parkirana prva ladja ob pomolu) vozi poseben pristaniški avtobus, ki se mu reče Blue Bus. Postaja je slabo označena, je pa tam, kjer se dvigne most iz pristanišča proti mestu. Mi smo malo spraševali, pa je bilo. Ta avtobus stane 2 EUR v eno smer, ali 3 EUR v obe smeri. Pelje do začetka Ramble. Prvič smo šli sicer peš, vendar je kar dolga, tako da smo bili drugič, ko smo šli z avtobusom, zelo veseli, da smo se tako odločili. Potem smo se vozili s podzemno. Peš smo si ogledali Ramblo, nato smo šli do Sagrada Famiglie, nato s podzemno do Parka Guell in nazaj s podzemno do Ramble. Če bi imeli več časa, bi vzeli dnevne vozovnice, ki so zelo poceni, tako pa se nam je bolj splačalo posamične. Ker nas je bilo 11, smo imeli celo skupinski popust.
Slišala sem sicer, da so taksiji poceni, vendar se je dobro že takoj na začetku dogovoriti za ceno ali natančno pot, da potem ni presenečenj. Sama imam slabo izkušnjo z barcelonskimi taksisti, ki so me od letališča do hotela peljali daleč naokrog, tako da sem plačala celo premoženje.

Hvala, Iza22.

Ste videli kaj se je zgodilo potnikom Louis Majesty. Res si človek ne bi mislil, da je kaj takega sploh mogoče. Mi pa smo se na C.Sereni počutili tako varni, da nam ni niti na misel prišlo kaj takega.
A morje je morje, nepredvidljivo, tako, da je očitno treba računati na vse. No, upajmo, da je ta nesreča le redka izjema.
Prejšnji termin, tako kot “Vinje”, so bili s to ladjo tudi naši znanci na 9-dnevnem križarjenju. Šli so po isti poti in sicer do Maroka in so imeli tudi precej nemirno morje, tako, da na Gibraltarju sploh niso mogli pristati. Pa tudi ladja je precej lažja od C.Serene, MSC Fantasie ali Splendide, in jo verjetno že zato bolj premetava.
Na YOU TUBE je nekaj amaterskih posnetkov, ki so bili narejeni pred nesrečo.

Tudi jaz grem 26.6. s to ladjo na križarjenje in me zanima, če je že kdo bil tudi na Ibizi in Mallorci ter v Tangierju???? Kaj si je tam dobro ogledati in ali se tudi bolj splača iti v lastni režiji. Zanima me tudi ali je ob pristanku v Almerii organiziran izlet na Alhambro in koliko stane.

Mi smo pristali z Louis Majesty tudi v Tangierju. Najeli smo taksi (kombi), da nas je okoli peljal in vodiča za vodenje po mestu in nas je vozil okoli in tudi po lokalih in trgovinah za 50€ (za štiri osebe). Samo mesto je tako blizu pomola, da bi bilo še najboljše iti peš. Pripravljeni morate biti samo na agresivne ulične prodajalce, ki so tečni kot muhe za katere ne obstaja pips.
Peljal nas je po francoski in Španski aveniji, pokazal nam je staro krščansko cerkev in potem tržnico s trgovinami za začimbe, ki so predrage.
Nič posebnega.

Zdravo! Jaz se tudi zanimam za križarjenje na MSC-jevih ladjah. Zanima pa me kakšne so kaj cene pijače (kava, pol litra vode, cola, malo pivo, lozarec vina). Za odgovore bi bil zelohvaležen.

Cen na MSC- jevih ladjah ne poznam, ampak predvidevam, da velikih odstopanj od Costinih ne more bitti. Povem vam lahko torej za Costo: kapučino 2 eur, mineralna voda(2dcl) 2 eur,
pivo(4dcl) 4,5 eur, koktajli 6-7 eur(alkoh.in brezalkoh.),Fanta,Coca- cola ipd.2,5-3 eur,vino(odprto)16-22 eur za liter. To je le nekaj cen, seveda pa je mogoče kupiti različne pakete pijač
po “ugodnih” cenah, ki jih ponujajo vsepovsod po ladji.

Mi smo obakrat izbrali pakete pijač – vzeli smo paket, vina, piva in brezalkoholnih pijač. Najdražje je bilo še pivo, ki je na italijanskih ladjah sploh drago. Kava je malo čez 1EUR. MSC sicer po novem ponuja all-inclusive, podobno kot Costin X1 paket, vendar je dražji in mislim, da se ne splača najbolj (če se prav spomnim, je 14 EUR na dan, za otroke pa pol, vendar obsega le pijačo med kosilom in večerjo, paket pa morajo vzeti vsi v kabini). Voda je na razpolago iz avtomata cel dan brezplačno v samopostrežni restavraciji, lahko greš tja s steklenico in si jo napolniš.

Tole je lanski cenik – jaz sem ga dobila od agencije, kjer smo rezervirali, in so mi ga poslali:
selling price per package
WINE PACKAGES ONLY MEDITERRANEAN / NORD EUROPE SEASON

“Soft Drinks Package” 14 soft drinks (tins) NON DISPONIBILE A BORDO MUSICA E ORCHESTRA vouchers can be consumed at any bar, restaurant and buffet THIS CODE AND PRICE ARE VALID ONLY FOR MED € 25,00

“Beer Package” 14 regular beers in bottle vouchers can be consumed at any bar, restaurant and buffet THIS CODE AND PRICE ARE VALID ONLY FOR MED € 37,00

“Water Package” 14 bottles of regular mineral water cl.75 or 100 vouchers can be consumed at any bar, restaurant and buffet THIS CODE AND PRICE ARE VALID ONLY FOR MED € 28,00

WINE PACKAGES EURO
515 “Wine Duo Friuli” Sauvignon Friuli (white) + Merlot Friuli (red) served in restaurant or in the cabin € 32,00
516 “Wine Duo Toscana” Vernaccia di San Giminiano (white) + Chianti (red) served in restaurant or in the cabin € 26,00
517 “Wine Duo Sicilia” Regaleali Bianco (white) + Nero d’Avola (red) served in restaurant or in the cabin € 38,00
518
“Wine Duo Piemonte” Langhe Arneis Selezione MSC + Nebbiolo d’Alba Selezione MSCserved in restaurant or in
the cabin € 38,00
519 “Wine Duo Campania” Fiano di Avellino (white) + Taurasi (red) served in restaurant or in the cabin € 71,00
520
Wine Package “Classic” 4 bottles of wine selected by our sommelier: 1 white + 2 red + 1 rosé wine + 7 bt of mineral water San Pellegrino cl.75 vouchers can be consumed only at the restaurants € 69,00
521
Wine Package “Superior” 7 bottles of wine selected by our sommelier: 3 white + 3 red + 1 rosé wine + 7 bt of mineral water San Pellegrino cl.75 vouchers can be consumed only at the restaurants € 109,00
522
Wine Package “Prestige” 5 prestigious wines selected by our sommelier: 2 white + 3 red + 7 bt of mineral water San Pellegrino cl.75 vouchers can be consumed only at the restaurants € 119,00
523
Wine Package “Only White” 6 bottles of white wine selected by our sommelier + 7 bt of mineral water San Pellegrino cl.75 vouchers can be consumed only at the restaurants € 139,00
524
Wine Package “Only Red” 6 bottles of red wine selected by our sommelier + 7 bt of mineral water San Pellegrino cl.75 vouchers can be consumed only at the restaurants € 139,00

BAR & RESTAURANT PACKAGES EURO
509
“Vitamin Package” 10 fresh-fruit cocktails and milk shakes vouchers can be consumed only at Tropical and Vitamin
bar € 33,00
510
“Honeymooners’ Package” 2 cocktails with alcohol 6 nonalcoholic delights 1 bottle of Asti spumante served in cabin
with 2 fluts MSC (souvenir to take home) vouchers for cocktails can be consumed at any bar € 56,00
511 “Junior Card” 5 soft drinks 5 non-alcoholic delights vouchers can be consumed at any bar € 28,00
560
“Package of Fountain Soft Drinks – Small” 14 soft drinks from fountain cl.20 DISPONIBILE SOLO A BORDO
MUSICA E ORCHESTRA vouchers can be consumed at any bar, restaurant and buffet € 16,00
561
“Package of Fountain Soft Drinks – Large” 14 soft drinks from fountain cl.50 DISPONIBILE SOLO A BORDO
MUSICA E ORCHESTRA vouchers can be consumed at any bar, restaurant and buffet € 28,00

Morda kdo ve, kakšna je razlika med Premium in Superior kabinami? Katera je boljša?
hvala za odgovore!

Vprašanje za tiste, ki rezervirate križarjenje preko Seascannerja. Kako poiskati ceno za 2 odrasla in 2 najstnika, saj v taki kombinaciji po njihovem ni več prostih kabin na nobeni plovbi.
Bi pa šli v avgustu po Sredozemlju. Ker so otroci že starejši, ni nujno, da smo skupaj v kabini. Ali je potem potrebno plačati za 4 odrasle? Hvala.

S katero ladijsko družbo pa? Jaz sem rezervirala Costo – 2 odrasla in 2 otroka v eni kabini, otroci so do 18 leta. Costa ima sedaj tudi spremembo – če sta 1 odrasel in 1 otrok v eni kabini, ni več cena enaka kot za 2 odrasla, ampak malo nižja. Če ti ne ponudi možnosti za 2+2, potem je verjetno že zasedeno. Čeprav se mi čudno zdi, da bi bilo to na vseh plovbah.

Ceno vedno ponudi za osebo in tu so skoraj vse kabine na voljo, Ko pa označim še 2 otroka pa napiše, da ni več prostih kapacitet. Najbrž predvidi samo možnost štirih postelj v eni kabini. Mene pa zanima tudi, možnost dveh kabin. Sem poslala vprašane tudi direktno na njihovo stran.
Sem pa probala na MSC in Costa.

Ja, naenkrat lahko rezerviraš le eno kabino. Res pa je, da je druga varianta precej dražja, saj so otroci do 18 leta v isti kabini s starši zastonj. Po mojih izkušnjah so na Seascannerju zelo hitri z odgovori, tako da verjetno že imaš odgovor. Meni so vedno odgovorili še isti dan, pa čeprav je bila nedelja.

Res že imam odgovor, so našli eno potovanje, kjer so otroci v kabini s starši zastonj. Do jutri se moramo odločiti, če potrdimo rezervacijo. Če prav razumem, ni možno vplačati riziko odpovedi oz. ni sploh možno odpovedati brez precejšnjih stroškov (4-10%).

Mi prakticiramo zavarovanje preko naše zavarovalnice – vendar moraš vplačati zavarovalnino v roku 24 ur od plačila prvega obroka aranžmaja.

Sem gledala na strani zavarovalnic. Zavarovanje je tudi nekje v višini 3-4% vrednosti potovanja.
Sem danes seascanner prosila, da rezervacijo podaljšajo za 2 dni, me je malo strah odločiti se tako na hitro 🙂

Ker sem se pravkar vrnila iz križarjenja na Louis Majesty, sem že naredila potopis. Če vas zanima, kako in kaj, si ga prosim preberite. Za vsa vprašanja sem na voljo!

http://www.rtvslo.si/popotnik/anejka/krizarjenje-zahodno-sredozemlje/1808

Zelenci, z zanimanjem sem prebrala tvoj potopis. Z Louise Cruise Lines še nisem potovala, vendar vidim, da je podobno kot Costa ali MSC (le da je na Costi tudi večerja po izbiri samopostrežna).

Zanima me, ali je bil tudi na tej ladji organiziran najstniški klub ter kako je s športnimi igrišči. Tudi mi imamo namreč najstnike in so bili na dosedanjih križarjenjih navdušeni predvsem nad najstniškim klubom, saj so animatorji izvrstno pripravljeni in vedo, kako ravnati z najstniki. Vendar pa ga MSC in Costa ne organizirata na vseh ladjah – le na večjih.

Poleg tega me zanima tudi ogled Kartagine – mi smo si Tunis ogledali s taksijem – Medino, Sidi Bou Said in Kartagino. Vendar smo imeli na koncu tako malo časa, ker smo se ustavili le za pol dneva, da smo Kartagino pogledali le od zunaj (ustavili smo se le za pol ure). Tako da bomo ob naslednji priložnosti verjetno postanek izkoristili za ta ogled še od znotraj. Kakšni so tvoji vtisi iz Kartagine in koliko časa potrebuješ za ogled?

Tudi mi smo si v Tunisu ogledali Medino in Sidi Bou Said. Nismo šli v Kartagino smo si raje bolj ogledali prvi dve postojanki.

Iza22,

Midve sva šle dve mami in najini hčerki (17 let). Obe sta izredno, izredno uživale! Na ladji imajo neke najstniške klube, vendar jih naši dve nista obiskovali, sta pa se družili z gručo italijanskih najstnikov, ki so bili malo na delovni praksi in tudi drugimi. Zvečer sta šle v disko (tudi mami sta šle) in smo vse štiri uživale.
Na organiziranem izletu po Kartagini in Sidi Bou Saidu se mi je zdelo dovolj časa, vse skupaj je trajalo 4 ure in pol, v Kartagini smo bili v dveh delih, najprej smo obiskali otroško pokopališče in kasneje še rimsko kopališče. V Sidi Bou Saidu so nam tudi pustili 45 minut: glede na to, da zadeva ni velika, je šlo skozi brez problemov.
Tudi na Malti se splača vzeti tisti kombi za 10€ na osebo za cele 3 ure, za tri oglede – veliko ceneje kot ladijski ogledi.
Če je še kaj, bom z veseljem odgovorila.

Mogoče kar se tiče Malte – splača se vzeti njihove turistične avtobuse, ponudniki stojijo pred ladjo, vozijo vsako uro in lahko greš dol in ujameš naslednjega. Ponavadi se da dogovoriti tudi za zelo ugodno ceno – nam so zaračunali le odrasle (mislim, da je bilo manj kot 10 EUR na osebo), otrok, tudi 17-letnikov, pa ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close