Križarjenje Costa
..Diona…
hja….katera destinacija?…hmmm….vsaka je bila nekaj posebnega…. je pa res…da so karibski otoki, morje in njihove plaže res nekaj nepozabnega….najboljši ladjar do sedaj mi je bil Celebrity ladja Eqinox-(Transatlantik Fort Lauderdale-Rim) …na drugem mestu je Royal Caribean….potem MSC…in Costa… aja rezervacije si vse uredim preko neta… preko seascannerja… so najboljši… in občutno najcenejši…. celo cenejši od samega ladjarja….
Pozdrav.
diona oprosti jer sem bila tako dolgo časa tiho,ampak delo je delo in je blo treba še marsikaj postorit ,jar nisem utegnila v začetku januarja.
Križarjenje…. z eno besedo…nepozabno….
Vse je res kar si napisala….vse super organizirano..vse pohvale Costi.
Imeli smo krasno vreme,mirno morje,skratka naše prvo križarjenje nas je zasvojilo.
Izlete smo opravili vse v lastni režiji,tudi Casablanco,dobili smo super taxista za pametno ceno in nam je lepo razkazal blišč in bedo Casablance.najbolj pa ostala v spominu tržnica:)))kar nekaj nakupov opravili.Tenerifi in Madeira nepozabni.Glede na to da sem cvetličarka sem kar “noter padla”ko sem zagledala vse tisto rastlinje.
Tako da res nimam nobenih pripomb,od parkiranja v Savoni,do izkrcanja je teklo vse brezhibno.
Edino kar lahko rečem da me je motilo je bilo tisto stalno slikanje ..še posebej pri večerji..kar malo moteče.Drugače pa osebje zelooo zeloo prijazno in res se trudijo da ti izpolnijo vse tvoje želje.
Kar pa se tiče hrane…ufffff…me zanima če pride kdo iz ladje z istimi kilogrami kot pri vstopu:)))
Že iščem naslednjo destinacijo
Lep pozdrav
Greta
No, pa dajmo.
Križarili smo s Louis Majesty po zahodnem sredozemlju in sicer od 29.11.2010-7.12.2010. Ker smo vedeli, da je napovedano pri nas zelo slabo vreme, smo se odločili iti en dan prej v LJ in smo prespali v hotelu, pred katerim smo nato tudi pustili avto za osem dni. Odhod smo imeli iz dolgega mosta in nato dolgih 6 ur vožnje do Genove – smo imeli zraven dva otročka (3 leta in 7 let stari pupi).
Odpluli smo iz Genove – veliko pristanišče. Prvi pogled na ladjo – ker smo prvič križarili s Costo Concordio, smo bili malček razočarani. Tudi sama ladja je veliko bolj skromna – hrana je okusna pri večerjah, čez dan nimaš neke izbire. Tudi predstave v gledališčih veliko bolj skromne. Osbje pa prijazno.
Prvi dan, ko smo izpluli iz Genove, so nas že zazibali kar veliki valovi.
Prvi naš postanek: Marseille– ker sem se pripravila na križarjenje in pregledala vsa mesta, smo vzeli transfer do mesta. Pristali smo ob 10. uri in imeli čas do 17. ure. Tam smo šli z turističnim vlakcem na krožno vožnjo, ki te popelje tudi do cerkeve Santa Maria, ki stoji na vrhu hriba, od koder je lep pogled na celoten marseille in kjer vidiš tudi otrok Chateau d If (kjer je bil zaprt grof Monte Cristo). Po končani vožnji, smo se sprehodili po samem mestu, čli na kavo. Skratka, marseille se splača pogledati v lastni režiji.
Noč iz marseilla do barcelone – uh, nas je zibalo. Med večerjo so nam leteli krožniki in kozarci iz miz. Naši ta mali je bilo slabo, velika je dobra prenašala. Moža je vrglo, ni mogel nič jesti. Sem imela slabe občutke in celo pomislila, da ne bom več šla na križarjenje. Skratka, komaj sem čakala, da pristanemo v barceloni.
Barcelona – pristali smo prej kot smo mislili – že ob 8. uri zjutraj in imeli čas do 17. ure. pristali smo 500 metrov vstran od Kolumbovega spomenika- se pravi v samem mestu na začetku oz. koncu Ramble. Tudi Barcelona je bilo mesto, ki smo si ga ogledali v lastni režiji. Vzeli smo city tour bus – hop onn-ho off-varianta. Ogledali smo si, zame zelo lepo in zanimivo iz osebnega stališča – katedralo Santa Mario del Mar oz. morsko katedralo. nato smo šli na ogled po znameniti ulici Gracii, kjer stoji La Pedrera, Casa Mila. nato pa ogled znamenite Sagrae Familia, ki je res veličastna. Noter nismo šli. Nato smo šli v parc Guell – lepo. Tam je najdaljša klop na svetu, v parku so papagaji. In tudi veliko prodajalcev. V parku je tudi kuščar Barcino – kip – največkrat slikana stvar v Barceloni – tako pravijo :-). Nato smo se zapeljali mimo stadiona Camp Neu – videli smo ga samo od zunaj. Nato pa smo šli do Plaza de Catalunya – kjer smo se nato “spustili” peš po znameniti ulica La Rambla. Zelo slikovita, polna uličnih umetnikov – naši mali dve smo dali risat enemu karikaturistu za 20 EUR – slika ZELO lepa. Ogledali smo si tudi njihovo zelo lepo in slikovito tržnico – najaha se nekje na sredi Ramble, desno v eno zgradbo noter. Se splača pogledati.
Nato pa do spomenika Krištofa Kolumba in na ladjo. Dan je bil zelo lep, sončen. Mislim ,da smo izkoristili čas, ki smo ga imeli na voljo. Edino nismo imeli časa, da bi si ogledali Montjuic – pa saj mora ostati še nekaj za drugič :-). Zelo prav nam je prišel voziček marela, ki smo ga imeli zraven – je ta manjša spala.
Tretji dan Alicante – zanimivo španko mestece. Šli smo peš iz pristanišča v mesto – cca 1 km hoje. Ogledali smo si grad Santa Barbara, šli malo gor pa dol po ulicah in nato nazaj na ladjo.
Četri dan Gibraltar – imeli smo zelo malo časa od 7.30 – 11. ure. Spet smo šli dol iz ladje, kjer so nas že čakali mali kombiji in ponujali izlete. Vzeli smo en kombi, skupaj z drugim parom. Po osebi 25 eur – za otroke zastonj. Na ladji so organizirali podoben izlet, za ceno 40 eur po odrasli osebi in še za ta mali dve bi mogla plačat. Tako da smo si preračunali da bi za izlet preko ladje dali 170 eur. No, skratka, imeli smo zanimivega šoferja, ki je bil “enciklopedija” Gibraltarja. Povedal nam je malo zgodovine, malo o sedanjem Gibraltarju. Ogledali smo si štiri večje znamenitosti: jamo sv. michaela, neke rove, joj, da se zdaj ne spomnim vseh – če bo koga bolj zanimalo, bom preverila v moje zapiske doma. Seveda pa so največja znamenitost njihove opice. Mojemu možu je ena šla kar na ramo in se ga ni spustila.
Nato nas je zapeljal dol v mesto, kjer smo šli malo po glavni ulici in nazaj na ladjo.
Toliko zaenkrat – naslednjič pa še o Tangierju, Casablanci in Malagi.
LP, Renata
Polonca33, na ladjo se lahko vrneš kadarkoli. Na vhodu so ves čas varnostniki, pri katerih se čekiraš s kartico pri izstopu in vstopu. Tako, da ni nobenih problemov, če bi želela z ladje izstopiti kasneje po pristanku ali pa vstopiti predčasno, oziroma kadarkoli pred izplutjem.
Kar se pa fakultativnih izletov tiče je pa tako, da so resda precej dragi, vendar menim, da v nekaterih krajih najbolj primerni. Mogoče se je ravno v Katakolonu/Olympii najprimernejše
prepustiti vodenju agencije. Iz pristanišča v Katakolonu do Olympie je približno pol ure vožnje, potem pa še vstopnina za ogled olimpijskega prostora, tako, da po mojem ravno veliko ne prihraniš, če greš v lastni režiji. Ne vem sicer kakšne cene imajo grški taksisti, ampak, če so nekje v rangu turških, mislim, da se ti ta varianta ne izplača. Cena izleta v organizaciji ladjarja je nekje od 50-60 eur po osebi.
Za druge destinacije (grške otoke) ti ne morem svetovati, ker smo mi križarili do Izmirja in Istanbula.
Lep pozdrav, Diona
Če bi še komu prišlo prav:
http://www.rtvslo.si/popotnik/anejka/krizarjenje-zahodno-sredozemlje/1808
Vaia, vprašanja zate.
Upam da še odgovoriš pred mojim odhodom
Z ženo greva 20.4. s COSTO MEDITERANEO po sredozemlju. Zanima me kaj se splača it pogledat na teh izletih ki jih ponujajo.
Definitivno bova šla v Casablanco, ostalo pa neveva še ……
Lahko kej svetuješ oz. če si bila na teh izletih, kaj se da dejansko videt oz. kaj te odpeljejo gledat
Lp Tomo
Forum je zaprt za komentiranje.