Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Križarjenje Costa

Križarjenje Costa

Spet jaz … vidim da ste že vsi na svojih oddihih, ker nič ne odgovarjate. Še nekaj me zanima. Kaj pa menjalnica? Je na ladji? Države, ki jih bomo obiskali, ne uporabljajo vse evra. Se torej da zamenjat denar na ladji ali je menjalnico potrebno iskati kje na kopnem? Ali še bolj elegantno … morda pa tudi v Turčiji in na Hrvaškem po novem že sprejemajo evre?
Je že kdo bil s Costo Sereno po vzhodnem Sredozemlju? Gre kdo me 12. in 19.7.09?

jaz na ladji (costa classica) nisem videla menjalnice, ker na ladji vse “plačuješ” s kartico, ki jo dobiš ob prihodu in na koncu poravnaš račun
na Hrvaškem (Dubrovnik) smo se ustavili nismo imeli kun, za eno malenkost smo plačali v eur zeeelo veliko , zato le imejte kakšno kuno če imate namen kaj kupit
za Turčijo pa ne vem, ker mi smo šli program V sredozemlje do Grčije
lp

Kaj pa mobiteli, a na teh ladjah delujejo?

Na odprtem morju ne deluje, samo ko si bližje celine.

Meni je to kar fajn, ker skoraj non stop zvoni, pa en teden oddiha bo tudi za telefon.

HeLi1 midva z možem greva tudi letos na križarjenje, letos s Costa Sereno 12.7. iz Benetk.

Za viso ne vem, bom pa vprašala, sploh nisem pomislila na to.

Midva za lani v Dubrovnik sva imela s sabo nekaj kun, tako da ni bil problem. Letos pa sem hotela na banki pri nas kupiti valuto za Turčijo, pa so mi rekli, da se je ne da niti dobiti. Upam, da bo na Sereni menjalnica, če ne bomo menjala v Izmiru ali Istanbulu.

Wau bata, hvala lepa za odgovore … sem ravno klicala na CFC in so rekli, da vize niso potrebne in da potovalni dokumenti pridejo v tem tednu. Že komaj čakam, to bo moje prvo križarjenje. Vidva pa sta že izkušena, kot sem prebrala tule na forumu. Brala sem o tem, da se vse brisače dobijo na ladji, kaj pa če greš na kopno in se želiš kopat – lahko vzameš s seboj z ladje kar ladijsko brisačo?
Tale forum je res 1a, toliko koristnega sem izvedela. Katere izlete mislita opraviti sama, katere pa organizirano?
Jaz potujem s kolegico … in se še nisva odločili, kako bova prišli do Benetk … (osebni prevoz in/ali vlak) sva pa iz okolice Ljubljane. Morda pa se kaj dogovorimo 🙂
Še enkrat hvala in smo na vezi

Tale forum je res super, ogromno koristnih informacij!!
Se zelo navdušujem nad tovrstnim popotovanjem.
Me pa zanima, če je že kdo rezerviral križarjenje preko te strani: http://www.cruisecheap.com?
Sem zgrožena nad tem, kakšne so razlike v ceni v primerjavi z našimi agencijami!
Bom vesela kakšne informacije!

preko http://www.cruisecheap.com še nisem rezervirala….sem pa rezervirala preko http://www.seascanner.com in je 100 % zanesljivo in tudi cenovno zeloooo ugoden, tako da se splača. Jaz letos križarila po vzhodnih karibih za 14 dni za 400 EUR z vsemi taksami oz. doplačili (notranja kabina).. ob sami rezervaciji je bilo potrebnno plačati samo 10 % ostalo pa kakšnih 14 dni pred križarjenjem…ugodno, kajne?…no za naslednje leto že imam nagledan Transatlantic iz Brazilije do Benetk za 18 dni kabina z balkonom 1.190,00 EUR/osebo…vendar še čakam, če bo morda še kakšno znižanje..in če na seascannerju greš na nemško verzijo še imaš za posamezno rezervacijo križarjenja bonus,če rezerviraš preko neta (jaz osebno imam bonus 80 EUR na kabino za nagledan transatlantic)

hja naše agencije imajo kar draga križarjenja…tak, da jst ti priporočam da malo pogledaš tudi na seascanner

..kolikor mi je poznano je tudi cruisecheap ugoden in zanesljiv…

Pravkar sem na poročilih slišala, da je 2 primer gripe v SLO ženska, ki je prišla iz ZDA, iz križarjenja.

Ali se je treba za križarjenje po vzh. sred. (Izmir, Istambul) kaj bati? Je treba paziti na higieno, …

Kaj mislite tisti, ki se odpravljate na križarjenja?

Menim, da je na higieno potrebno paziti povsod in da kaj pretiranega na tem križarjenju nebi smelo biti. Glede na to, da je virus že v Sloveniji, Evropi … da bo na ladji veliko ljudi iz različnih držav, ga lahko stakneš kjerkoli … tudi doma bi ga prav tako lahko. Jaz mislim, da razloga za skrb ali celo paniko/odpoved ni. Kaj pa mislite drugi?

Haj, tudi mi se spravljamo s Sereno 12. julija do Istambula in nas je malo strah gripe.
Heli, imaš že kakšno novo informacijo za pot do Benetk? Mi smo štiričlanska družina, otroka sta 15 in 18 let, in nam je prevelik znesek plačati 50 evrov na osebo za organiziran prevoz do tja.

Živjo tati,
očitno nas bo več na tem križarjenju, lepo da se že prej spoznamo. Rešitve za prevoz še nimam, zdaj razmišljam, da če se nas zbere do 8, da bi lahko najeli tudi kombi. Kaj praviš?

Eh, moj je zdaj rekel, da bi šel raje 19. na pot…

Aha, torej še niste rezervirali … no upam, da boste čimprej, mene že prijemlje “evforija”. Za prevoz – najbrž bova šli s svojim in ga pustili tam na parkirišču. Je pa v Ognjišču 7/09 predstavljena ta ladja, tako da vsaj tisti, ki potujete prvič, preberite je napisano iz prve roke.

Heli, tudi mi bomo verjetno šli s svojim avtom, parkirna hiša je čisto blizu sidrišča ladje in mislim, da bo tako še najbolj enostavno.

Juhu, danes pa gremo … pa še vreme gre občutno na bollje. Komaj že čakam in sem total na trnih … kaj bo fino! Kovček poka po šivih 🙂

Živjo, berem vaše forume in tudi mene vleče na tako potovanje, Mi poveste prosim, kje se da dobit nove (2010) kataloge od Coste? Internetnih ne maram, rada bi tiste v papirni obliki

Na internetu se najdejo tud “papirnati” katalogi, npr. tule

pa še kje.

Lahko si ga sama sprintaš, naročiš po mailu, greš iskat v agencijo…

Živjo,

Križarjenja lahko rezervirate tudi preko strani http://www.kompas.si in tistle gor je pisalo, da gre vse preko cruise in ferry centra ne bo držalo. Kompas dela direktno z ladjarji, tako da sigurno dobite prave info in najnižje cene!
Sem vse raziskala ; )
po lepo križarite!

Mi gremo s Costa Concordio 25.4.2010 na Z Sredozemlje. Ali gre kdo isti termin?

Tudi midva z ženo bi rada šla na križarjenje nakje v prvi polovici leta 2011.Nočeva iti sama saj nama je to prvo križarjenje obenem pa bi si lahko delili še stroške za prevoz.Nimama nikakršnih posebnih želja,le da bi imela dobro družbo in pa prijetne sopotnike,ki morda že nekaj vedo o križarjenju.Če je kdo moda istih misli,naj odda svoja razmišlanja na e-mail branko.stelcer@gmail.com oziroma branko.stelcer@gmail.si ali naj pokliče na 041 332 575
Lep pozdrav
Branko

pozdravljeni!
jaz in otroka gremo 7.1.2011 za Savono. odrinemo za 8 dni s Costa Magica po zahodnem Sredozemlju.
v avtu imamo še dva prostora.
če bi kdo šel zraven, naj to sporoči na tel.031/399-769, da se zmenimo naprej.
pozdrav.
melita

Pozdravljeni vsi križarji.Pridružila sem se vam ,ker greva z možem v januarju prvič na križarjenje s Costo Concordijo iz Savone do Kanarskih otokov .Vem da je bilo že ogromno napisano,ampak mene vseeno zanima še par reči.Zanima me kako je sedaj s Costimi paketi pijač…kje se nanje naročiš…sej na forumu je že bila odprta ta tema ,vendar je kar starejšega letnika .Zanima me če je kje kdo ki je na “frišno” križaril in ve kake so cene .Ali res lahko neseš brezalkoholno pijačo s sabo?
je res da morjo na agenciji vedeti za vse fakultativne izlete in njihove cene?

zaenkrat to :))))) če dobim odgovore vas bom morila naprej z uprašanji :)))))))

lep pozdrav vsem

Greta

Moje mnenje je, da kupovanje paketov pijač ni najboljša odločitev. Na koncu vas bo prišlo vse še dražje. Mi smo samo enkrat vzeli paket brezaalkoholnih koktajlov, pa se je izkazalo za neustrezno odločitev. Meni se zdi bolje naročanje pijače po trenutnih željah in potrebah, sploh pa ker tisti paketi niti niso tako zelo ugodni. No, to je samo moje mnenje. Če se boste odločili za to varianto pa ni bojazni, da bi kaj spregledali, ker jih ponujajo na vsakem koraku, od prvega trenutka ko stopite na ladjo.

Kar se fakultativnih izletov tiče je najbolje, da se sami pozanimate na ladjarjevi spletni strani, v vašem primeru: http://www.costacrociere. Tam boste pod rubriko “excursions” našli vse destinacije in tudi cene posameznih ekskurzij. Rezervirate jih tudi lahko že prej preko interneta ali pa na ladji en dan pred pristankom v določenem kraju.

Želim vam prijetno plovbo in veliko užitkov na ladji (teh seveda ne bo manjkalo saj za to uspešno poskrbi neverjetno prijazno in uslužno osebje) in na vseh destinacijah, ki jih boste obiskali.
Tudi mi smo spomladi križarili ravno s Costa Concordio in bilo je nepozabno.

Lahko povprašaš pri agenciji s katero sem jaz šel, ki tudi ponujajo Križarjenje Costa.

popravke, tole je pravi link: Križarjenje Costa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close