Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Križarjenje Costa

Križarjenje Costa

dobro se je prej pripraviti..predvsem glede pristanišč, ki jih bosta obiskala….sicer na ladji organizirajo izlete…ma predvsem na tej turi se vama bolj splača, da gresta vse v lastni režiji…..

če te kaj zanima kar vprašaj….

če greš na izlet v lastni režiji,a moraš,renta car že doma rezervirat,ali lahko kar tam-koliko časa zgubiš,da vzameš in vrneš avto

Živjo Vera Ribic

V kolikor se bosta odločila za lastno režijo in ne bi rada odpotovala sama, lahko poiščeta popotnike, ki bi se vama pridružili v forumu popotniški oglasi.

Bom pripela link
http://med.over.net/forum5/list.php?211

edera

P:S: prijetno potovanje in pričakujemo vajine izkušnje ob povratku:)
Vtise in potopise zelo radi prebiramo, pa tudi izkušnje ter namige si radi izmenjujemo:)

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

na tej turi skoraj ne rabiš rent-a car….
Bari – greš sam po mestu
Katakolon – greš sam po mestu, ali pa najameš avto ( ob pristanišču ) če želiš na izlet do Olimpije
Santorini – greš v mesto z žičnico ( ker je na hribu ) potem pa po mestecu peš…za izlet po otoku ni časa
Mikonos – peš po mestu…bo itak že tema….
Rodos – predlagam da greste dopoldan do Lindos-a..avto ( najem ) cca. 60 EUR – se splača dobiti še kakega sopotnika na ladji….avto rentajo tako izven pristanišča, oziroma vzamete taxi ( ista cena )…samo se vam splača da ste štirje…..popoldan pa greste peš po starem mestbem jedru…cca. 200 m od ladje

LP

koliko časa rabiš,da se izkrcaš in koloiko prej moraš biti nazaj z izleta…….da ne zamudiš na ladjo.

Običajno se najprej izkrcajo tisti, ki gredo na ladijske izlete. Takoj nato pa še vsi ostali. Nazaj je potrebno biti vsaj pol ure pred odhodom. Ladja odpluje točno in ne čaka zamudnikov.

M, pri costi čakajo potnike..mi smo letos 3x čakali zamudnike več kot eno uro 🙂

costa
animacija za otroke je in sicer za mlajše in najstnike ,
najstniki dobijo vabilo animatorke/animatorja za srečanje :kje in kdaj se dobijo takoj ko pridete v kabino skupaj s costa kartico in potem imajo vsak dan nekaj …tako da ni problem ,

mlajši pa imajo svoje …

Glede pijače – pravkar sem rezervirala paket X1. Rezervira se samo direktno pri Costi (ali preko agencije, kjer ste rezervirali potovanje). Stane 11 EUR/nočitev, se pravi za 11-dnevno križarjenje 110 EUR. Plačati je potrebno takoj, ko paket rezerviraš, s kreditno kartico. Pogoj je, da paket kupijo vse odrasle osebe v kabini.

Paket X1 pomeni “beverage package by the glas” in v času kosila in večerje v restavracijah in v baru ob bazenu dobiš točeno pivo, odprto vino, brezalkoholno pijačo v kozarcu in vodo v steklenici v neomejenih količinah. Baje pri večerji vino ni odprto, ampak so buteljke. Za otroke se tega ne da kupiti, vendar pa ne komplicirajo, če na svojo kartico vzameš kaj za otroke.

Zanimivo je, da o tem paketu nikjer nič ne piše, ne v katalogu, ne na spletni strani Coste. Veliko potnikov je tudi omenjalo, da tega paketa niso poznali niti v njihovi turistični agenciji. Običajno poleti tega paketa ni možno dobiti, ampak le na zimskih križarjenjih.

čak ne razumem tega – pogoj je, da paket kupijo vse odrasle osebe v kabini..se pravi to potem pride 2 X 110 eur al kako? 🙂 ko se vrneš s križarjenja ne pozabi napisati, če si še kaj doplačala – ker meni se vseeno to zdi čudno..če moraš dat za pijačo kartico pa sploh..pri nas smo tudi imeli neke bone za pijačo za otroke za določeno ceno, ampak če si znesek presegel, si ga moral tudi doplačat..no, vsekakor poročaj potem 🙂

To niso boni. Na kartico ti natisnejo oznako X1 – samo pokažeš in naročiš pijačo (tisto, ki sodi v to ponudbo). Nič ne podpisuješ. Za vsakega odraslega je 11 EUR na dan. Vendar, če pomisliš, koliko stane pijača na ladji, niti ni tako drago. O tem paketu se veliko piše na tujih forumih, in imenujejo jo “Costina najbolje varovana skrivnost”. Bom pa vsekakor poročala tudi o svojih izkušnjah.

aja, to potem znese 242 eur samo za pijačo..no, mi smo dali malo več na osebo za celo križarjenje 🙂 vsekakor, če se vam splača, je ok..mi ne pijemo alkohola, na večerji v restavraciji smo bili samo 2x, brezalkoholne pijače pa je bilo dovolj v avtomatih..ampak vsekakor dobrodošla informacija, nikoli se ne ve 🙂

še vprašanje.ladja je vkrcana v mestu v času od7,30-13.30 ali od 8,00do18.oo-če greš na organiziran ali pa individ.izlet,kdaj imaš zajterk ,kosilo,večerjo’——ali ješ v mestu——-prosim kako je s tem.do sedaj hvala za vse odgovore

hello….zajtrk je ponavadi od 06.30 – 10.00 ure….kosilo od 11.30 – 14.30 ure in večerja odvisno kateri turnus imas rezerviran prvi je ob 19.00 uri in drugi ob 21.00 uri……to zgoraj je teoretično, praktično pa je hrana na razpolago celi dan…..ob bazenu je zajtrk do 11.00 oz. do 11.30 ure, ko se odpre že grill…potem pa je ob 17.00 ” tea time “…..v glavnem hrane je definitivno preveč…in vsaj jaz komaj čakam, da kakšen obrok izpustim…

npr…če je ladja v pristanišču celi dan…potekajo obroki normalno…..npr. poldnevni izleti so organizirani tako, da ali štartajo po kosilu, ali pa so do kosila nazaj…..izleti skoraj nikoli ne štartajo pred 08.00 uro…..tako da imaš čas tudi za zajtrk….

npr. na Rodosu je ladja v pristanišču celi dan…staro mesto je oddaljeno cca. 200 m….tako da iz mesta lahko prideš na kosilo na ladjo in se potem vrneš v mesto…..

če razumem..še nisdi bila na križarjenju….hrane je definitivno preveč….boš videla….no vsaj tako je moje mišljenje….

Kdaj pa potuješ..???

Kako hitro pa ste se lahko izkrcali? Če je ladja v pristanišču ob 8h, kdaj je običajno možno iti dol? Ali je bilo potrebno počakati vse tiste, ki grejo na organiziran izlet?

ja,na križarjenje grem prvič.z možem sva dobila za darilo.in sicer vzh.sredozemlje in greva 3.11. s costa fortuno.vse kar vem ,sem zvedla na vašem forumu-zato sem tako radovedna.vse informacije so mi zelo dobrodošle-kajti tudi angleško ne znam najbolje-sicer sem to že vse napisala.,hvala za vse

zanima me še okoli paketov za pijačo.kje jih kupiš,ali dobiš pijačo fizično-jo nosiš s sabo na večerjo,ali jo imaš za v kabini……..ali dobiš bone za to pijačo

zanima me še okoli paketov za pijačo.kje jih lahko kupiš in kje jih uporabljaš.prejmeš to fizično ali dobiš bone

bone za pijačo prodajajo že v pristaniškem terminalu…sicer pa na vseh barih in v restavracijah….prvih par dni jih bodo vsepovsod ponujali…

Kupiš paket – npr. vode….dobiš kupone in potem jih imaš pri sebi..ko prideš za kosilo ali večerjo v restavracijo daš natakarju en bon in ti prinese vodo ( naravno ali gazirano )…..
potem lahko na baru vzameš vodo ( z kuponom ) in si jo neseš v kabino ali pa rečeš sobarju da ti prinese vodo..in mu daš kupon

V samopostrežni restavraciji – paluba 9 ( mislim da je ) pri zajtrku in kosilu imaš vodo in led na avtomatu…..pri zajtrku tudi sokove….

Enako je za paket vin…v restavraciji daš kupon in ti prinese vino…če steklenice ne spiješ do konca, ti naslednji večer prinese isto steklenico…..

Pakete lahko rezerviraš tudi preko Costine spletne strani. X1 pa le telefonsko direktno pri Costi. X1 plačaš takoj s kartico, ostale pakete pa ob koncu križarjenja.

Pravkar smo se vrnili s križarjenja s Costa Sereno – in kot sem obljubila, je tu poročilo o X1 paketu. Pijača je na razpolago ob kosilu in večerji tako v restavraciji kot v samopostrežni restavraciji, le da v samopostrežni prinesejo pijačo v kozarcu, brezalkoholne pijače so z avtomata, pri večerji pa vino in voda v steklenici, točeno pivo, brezalkoholne pijače pa v konzervi. Kljub temu, da paket lahko kupijo le odrasli, so vedno prinesli pijačo tudi otrokom. Ponavadi (odvisno od natakarja) so prinesli kar dvojno, da jim ni bilo potrebno tolikokrat hoditi. Nam se je vsekakor zelo splačalo.

Pa še primerjava z MSC, kjer smo bili lani: MSC je bila precej bolje organizirana, predvsem pri izkrcavanjih v pristaniščih je vse potekalo hitro, medtem ko pri Costi ni bilo tako – izhod ni bil nikoli tam, kjer je pisalo, da bo in ni bilo označeno, kje je, tako da smo velikokrat izgubljali čas z iskanjem, poleg tega je bilo izhodov premalo in predvsem pri ponovnem vkrcanju smo pogosto kar dolgo čakali v vrsti. Postrežba na MSC je bila precej boljša, saj so trije natakarji skrbeli za tri mize, na Costi pa samo dva natakarja za več miz. Tudi sobarjev je bilo manj kot na MSC, tako se je kar nekajkrat zgodilo, da soba še popoldne ni bila pospravljena. Prednost Coste pa je “teens club”, ki je bil otrokom zelo všeč in so se ga stalno udeleževali, čeprav se mi začetek ob 23.00 zdi kar pozen. Bazeni na Costi so bili ogrevani, na MSC ne, v jacuzzijih, fitnesu in savni pa je bilo vedno možno najti prostor. Gledališke predstave pa so nam bile bolj všeč na MSC, saj je bilo vsak večer več nastopajočih s kratkimi točkami, medtem ko je na Costi nastopal vsak večer le eden, in včasih je bila predstava kar dolgočasna.

vodo na ladjo ?? Svasta

po novem so itak baje full kontrole, tako da se ne da več nič nosit na ladjo…..sicer pa je vse odvisno od vsake ladje posebaj…..

…moraš imeti več sreče kot pameti…..

Pozdravljeni! Tudi sami se pripravljamo na križarjenje s costo ( zahodno sredozemlje 27.3.09 ) pa imam nekaj vprašanj, ki se jih do sedaj na forumu ni nihče dotaknil. Eto- sem verižni kadilec. Kako je z nami, kje ( če sploh ) se lahko kadi – v kabini? v barih ……?In drugo – nisem razumel vsega glede kav in vode – če sem prav prebral, je npr. v self – service restavraciji kava zastonj? Ali si jo lahko odneseš na palubo, npr.k bazenu oz. v kadilski prostor? Če mi lahko kdo od forumašev malo pomaga z nasveti..
L.P. Branko

oj branko..zahodno sredozemlje, čudovito bo 🙂 kadiš lahko na vseh palubah, v barih pa odvisno, nekje ja, drugje pa ne..saj boš videl, kje so pepelniki na mizah..jst sem sunila en pepelnik na palubi in kadila v kabini na wcju, čeprav se tam ne kadi, ampak mi ni sobarica nikoli nič rekla, le pepelnik je počistila in ga postavila tja, kjer sem ga pustila..kava je iz avtomatov na self servisih zastonj in lahko jo prenašaš okoli brez problemov..tudi hrane naj ne bi nosil v kabino, pa je bilo kar precej ljudi, ki so to delali..ne skrbi, ne bo abstinenčne krize 🙂

Zdravo,

tudi jaz grem na križarjenje s Costa Sereno 27.3.2009 in imam nekaj vprašanj.
Najprej me zanima kako ste tisti, ki ste že bili, uredili s prevozom do savone. Agencija sicer organizira prevoz, vendar bi naju ta prišel 150 EUR na osebo, kar se mi zdi zelo veliko…

Drugo vprašanje je kako je s plačili na ladji. nekaj sem sicer že prebrala, vendar pa me zanima, če moraš ko prideš na ladjo položit kakšno kavcijo, morda dati št. kreditne kartice… kako to gre?

Se da že pred prihodom la dajo izvedeti kakšni izleti bodo ponujeni na ladji?

Midva sva križarjenje rezervirala na Kompasu in nama niso znali povedati popolnoma NIČ.

Prosim za čim več informacij.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close