Križarjenje Costa
A s sereno greste? super 🙂 mi smo tudi bili letos in lahko ti povem, da je za najstnike izvrstno poskrbljeno. Moj sin se je zabaval na milijon, še preveč za moj okus 🙂 Na začetku sem ga sicer zelo težko prepričala, da gre v teen klub, ampak ko je enkrat šel, ga ni bilo več za spraviti stran. Voditeljica je bila zelo simpatična Ellie, ki najstnike sicer sama “lovi” po ladji, drugače pa je klub tam, kjer so mize za namizni tenis. Vsak dan so imeli program, tekmovanja, kup nagrad, polnočno kopanje, disco posebej za njih.. v glavnem, naše križarjenje je bilo toliko lepše, ker je bilo za našega “nič se mi ne da” najstnika zelo lepo poskrbljeno..
Lepo je slišati takšne lepe izkušnje in da je bilo poskrbljeno za najstnike, saj so verjetno le ti najtežje (še posebej v teh letih) kroteni in zanimirani:)
A je na ladjah še skos tako, da ješ kolikor hočeš in da je self service?
Ful je zanimivo gledat, kako si folk prvi dan res ,,ful privošči,, in vsi se ful drenajo, da ja ne bo kaj zmanjkalo:) Odnašajo pa res veliko hrane, češ kaj bodo vse pojedli…drugi dan je že mal drugače, zjutraj ni več toliko gužve in tudi folk manj hrane odnese na mizo. Je pa težko izbrati, ker imaš res vsega in kr vse bi jedel:)
Kdaj pa se je zabava za najstnike končala?
edera
Oj edera, najprej naj ti seveda izrečem dobrodošlico tukaj, čeprav priznam, da sem si sama vse skup malo drugače predstavljala, ampak ok 🙂 Veliko uspehov pri moderiranju ti želim 🙂
Glede tega, kdaj se je zabava končala, raje ne vprašaj – se je včasih zavleklo tudi do 1.30. Če so imeli polnočno kopanje, dokler so se skopali, posušili, naklepetali….saj so mi prvič šli lasje pokonci, ampak..sta pa dve skupini za otroke – za tamale (do 13) in za večje (do 18). Drugače pa so imeli disco ob 23tih (izključno za njih), zbirali pa so se zvečer okoli 22tih..Seveda tisti, ki je želel, ni bilo obvezno. Prav tako so imeli zbor popoldne in dopoldne, ko je bila ladja na morju.
Hrana uff..ja, še vedno vzameš, kolikor hočeš. Sama nisem opazila, da bi bilo drugi dan kaj manj gužve 🙂 Serena je največja ladja Coste (s Concordio), tako da je ljudi res ogromno – povsod. S te strani mi je bila Victoria bolj všeč, ni pa imela zunanjih pokritih bazenov, tobogana…Vsekakor dopust, ki nam bo doživljenjsko ostal v spominu..
Pozdravček..
Hvala ti za lepe želje in spodbude.
Verjetno je bila to tudi priložnost, da je sin malce obnovil tuji jezik, pa še kašno novo besedo se je lahko naučil.
Kako se pa potem zmeniš za ležalnike, če se zunaj na palubi poleg bazena sončiš?
Kaj se je pa kej za starše dogajalo?
edera
Glede učenja jezika, predznanje italijanščine je sinu zelo pomagalo ja, preden je šel v teen klub, pa se je spoprijateljil z nekim skandinavcem, tako, da sta bolj ali manj “klatila” z rokami in se vseeno vse sporazumela 🙂
Z ležalniki pa je tako – kdor prvi pride, prvi melje.. usedeš se na tistega, ki nima nobene brisače gor in si ga rezerviraš s kako majico.. Ampak saj jih je toliko, da vedno dobiš plac, če ne na eni palubi, pa na drugi..Ob bazenu je pa res kar nekaj gužve, še posebno tam, kjer sije sonček..
Za starše je tudi bilo toliko dogajanja, da tudi če bi človek želel, ti nikakor ne uspe, da bi se vsega udeležil: od tekmovanja v košarki, odbojki, namizni tenis, jutranje trimčkanje, plesni tečaj, plesi, nešteto raznih iger, tekmovanje v pikadu (ha,dobila sem 3.nagrado :)), kvizi, ročna dela (izdelovanje iz papirja, barvanje mask, majic…), večerne predstave, bingo in še in še, sploh se ne spomnem vsega..program vsega dogajanja itak dobiš dnevno v kabino, potem pa samo izbiraš..
blanquito, kot sem že napisala (preberi si celoten post Križarjenje Costa), otroci do 18 let plačajo samo takse, kar znese cca 150 eur (luške takse, pa neko zavarovanje oz. prtljago). Zdaj že nekaj časa ne spremljam, saj smo letos že bili, vem pa, da je bil termin nekje v začetku novembra 260 + takse za odraslega..Če prišteješ oboje skupaj, ne nanese več kot 500 eur na odraslo osebo (kar se meni, glede na to, kar ti nudijo) ne zdi pretirano..in še to za 12 dni..le redno je treba spremljat in se vedno izbrska kaj ugodnega..najboljše da se prijaviš na spletne novičke pri cruise & ferry, pa te sproti obveščajo o novostih in ugodnostih..
Iskrene čestitke za 3.mesto v pikadu:)
Veseli me, da se je sin imel priložnost malce obnoviti ita jezik, pa tudi okolje je bilo takšno, ki je malce bolj sramežljivim pomagalo, da so se lažje spoznali.
Kakšne počitnice, the best….ko človek to bere, si lahko zelo živo predstavlja, kako ste se imeli luštno.Kaj pa povratek nazaj? Človek pride verjetno kar utrujen (prijetno) od takšnih počitnic:)
edera
hvala za čestitke 🙂 s tem mojim tretjim mestom v pikadu sem hotela povedati tistim, ki bodo šli, naj se udeležijo iger, tudi če nimajo pojma o igri in jim je nerodno..meni je bilo zelooo – ob pogledu na vse tiste tipe na tekmovanju, na koncu lahko doživiš prijetno presenečenje, kot sem ga jst 🙂
ja, utrujen prideš kar precej, če stalno laufaš okoli..mi smo si seveda šli pogledat vsako mesto, v katerem smo se ustavili, na ladji smo bili kar aktivni, lahko pa tudi ne počneš nič, cele dneve le poležavaš in uživaš..kakor komu paše..jst pa bi takrat rabila še nekaj dni, da pridem k sebi, ne pa, da sem šla takoj naslednji dan v službo..
pozdravček 🙂
evo, sigurno boš imela začetniško srečo 🙂 Ustavili? na križarjenju misliš? kot sem že nekje zgoraj napisala, smo šli zahodno sredozemlje: Barcelona, Casablanca, Madeira (Funchal), 2x kanarski – Lanzarotte in Teneriffe, Malaga, Savona.. Vse čudovito, razen casablance, to bi komot izpustila..no, v afriki sem pa le bila 🙂 Med vožnjo z avtom do savone, pa smo se ustavili samo na bencinski na kavi 🙂 tale tura je bila meni tako grozno všeč, da smo šli kar 2x, pa še bi šla..in še :))))
Kave ne bencinskih..je pa res, da se da kr dobro spit, ker Italijani imajo kr okus za kave….sej veš, kako se reče….tista ta prava kava:)
Italija je znana tudi po dobrih kavah:)
Kaj pa je bilo takšnega, da se ti je Casablanca ,,zamerila,,oz, da bi jo lahko komot izpustili?
edera
Casablanca..saj mesto kot tako je ok, sam enostavno ljudje..ko grem na dopust imam rada mir in sproščenost, ki pa je tukaj nikakor ni..večjega kaosa, kot sem ga videla tam, nisem še nikjer..ko smo prišli iz ladje, nas je takoj “napadlo” okoli 40 taksistov. vse lepo in prav, morajo služit svoj kruh, ampak to je bilo tako hudo, da niti naprej nismo mogli..na koncu so se še stepli med sabo in posredovati je mogla policija..že med tem sem skoraj ušla nazaj na ladjo, ker se jih nikakor nismo mogli znebiti.. potem smo le dobili nekega taksista, ki mi ni deloval tako divji in nas je peljal po mestu, ampak tak kaos..pešci kar pred avte skačejo, prometa na milijon, nobenega reda..ko smo se ustavili, je bilo okoli kar nekaj ljudi, ki so samo strmeli v moj nahrbtnik in počutila sem se grozno..na vsakem koraku ti nekaj vsiljujejo…ma ne, to ni zame..naš taksist je deloval dokaj umirjeno, ampak se je med vožnjo kar naenkrat ustavil ob poti, šel iz avta in nekoga, ki mu je bil menda dolžan denar, kar nabunkal na cesti, potem pa prišel v avto, kot da ni bilo nič..ves čas sem samo upala, da nas bo res pripeljal nazaj..na srečo je, ampak tega se pa res ne bi več šla 🙂
o paketu žal ne vem ničesar, mi ponavadi vzamemo Water package, za najstnike pa je definitivno super poskrbljeno, saj imajo lasten prostor- TEEN Club in posebne animatorje.V Piacenzi smo samo prespali, ker za Savono ponavadi startamo en dan prej, se ustavimo na Gardskem jezeru in potem prespimo. Drugi dan imamo do pristanišča slabi dve uri.
No, če je pa za najstnike tako poskrbljeno, bo pa sploh v redu. Sicer bo tudi pri nas potrebno malo prepričevanja, da se bodo vključili. Malo me sicer skrbi, koliko najstnikov sploh bo na ladji konec novembra – začetek decembra, saj ni nobenih počitnic. Ampak, Vaia, konec januarja, začetek februarja, jih verjetno tudi ni – koliko pa je bilo pri vas toliko starih otrok?
M, jaz sem mojemu sinu rekla, da se ne bo svet podrl, če gre za dve uri poskusit, če mu ne bo všeč, pač ne bo več šel..kaj je sledilo, pa si že prebrala 🙂 ne, tudi mi nismo šli za šolske počitnice..dvakrat smo šli v istem terminu in moram rečt, da na victoriji prvo leto res skoraj ni bilo otrok, ne malih, ne velikih..na sereni letos pa so imeli dve lepi skupinci, v naši skupini jih je bilo nekje od 15 – 20 (od 13 do 18 let). Zdaj sem se spomnila še tega- jaz sem šla sama vprašat tole Ellie kako in kaj, pa je vsa navdušena začela razlagat kaj počnejo, kdaj naj pride in da bodo zelo veseli itd..povedala sem ji tudi to, da mu je zelo nerodno prit v skupino..ne vem kako (ker ji imena nisem dala), je sina drugo jutro v nabiralniku čakalo vabilo,naslovljeno posebej na njega, naj se jim pridruži ob tej in tej uri in kaj bodo počeli..zdelo se mi je zelo lepo 🙂
Vaia, prosim še za nekaj informacij. Ali ste koristili ladijske ekskurzije? Mi razmišljamo, da bi šli v Loro Park na Tenerifih in ladijski izled nas pride skoraj toliko kot izlet v lastni režiji. Vendar piše, da traja le 5 ur, pa me skrbi, da je časa premalo.
Kako je kaj s fitnesom? Lani na MSC je bila omejitev 14 let – zato naši niso smeli iti. Sedaj so stari 14 (2), ali je na Costi tudi ta omejitev, če mogoče veš?. Kako je s teen klubom in skupinami – ker imamo tudi 13-letnika, ga zelo skrbi, da ne bo mogel biti v skupini z večjimi, ampak pri mlajših. Na ladji je tudi košarkarsko igrišče – ali je zelo zasedeno?
oj M, ti kar vprašaj, če bom vedela, bom seveda odgovorila 🙂 na našem prvem križarjenju smo kar koristili organizirane izlete, drugič pa ne..v loro parque smo pa šli 2x organizirano – z ladijskim izletom..hotela sem sicer najeti avto, vendar se, glede na to, da ni ravno blizu, nisem upala..res je izlet bolj kratek (5 ur), vendar se definitivno splača..moj sin je naslednje leto na vsak način hotel še enkrat tja, seveda sem mu ugodila, ker je bilo res lepo..je pa ta park tako velik, da tudi če bi šli v lastni režiji, nikakor ne bi dali skozi celega..tako, da smo si imeli čas ogledat še mesto..in če bi šla še enkrat, bi še vedno vzela organiziran izlet..če ne zaradi drugega, zaradi prometa..seveda, če se doma zelo pozanimate o poti in vsem, komot lahko greste z rentacarjem..v glavnem, park je res zelo lep..
eh, za fitnes raje ne vprašaj, tudi na costi je omejitev, kar pomeni za naše otroke nič fitnesa..sem se lani z receptorko skregala, ker mi ga je dobesedno ven vrgla, ne da bi o tem obvestila mene..letos je že vedel, da s fitnesom ne bo nič, smo pa šli poskusit, ampak če se ne motim je od 16 ali celo 18 let dalje..prav tako tudi notranji bazen, ampak glede tega ne skrbi, na sereni je dovolj bazenov drugje, kjer sploh niso delali problemov..
vašega 13 letnika naj nič ne skrbi, ker je skupina od 13 let dalje in vsekakor spada v večjo skupino.. tudi naš je lani (čeprav sta mu manjkala do 13 še dva meseca) bil v večji skupini..manjša skupina je res tista, za zelo majhne bi rekla..ko smo bili mi, so bili večinoma predšolski..res pa je, da teh skupin oz. klubov sploh ni, če ni otrok, tako da upam, da se bo vsaj za eno skupinco večjih otrok nabralo..aja, pa če bo tam Ellie, bi prosila, če ji preneseš lepe pozdrave od Janeka (tako je klicala mojega sina) 🙂
Hmm košarkaško igrišče je bilo zasedeno ja, ampak smo še vedno dobili plac, ko smo hoteli igrat, prav tako namizni tenis in vse drugo..prideš pogledat večkrat in sigurno je..če ne boste imeli navade hoditi na organizirane večerje, je v tistem času popolnoma vse na razpolago, od jaccuzijev, do igrišč..
naj ti povem še to, da otroka ne bosta tako razočarana kot moj sin – verjetno si barko pogledala na internetu, moj sin je bil zelo navdušen nad tisto formulo (upam, da veš, katero mislim)..no, naj ti povem, da je tudi tisto od 18 let dalje in zeloooo drago..moj sin je komaj čakal, da gre tja, potem pa to..bi mi zelo prav prišlo, če bi to prej vedela, ampak nisem..če te še karkoli zanima, vprašaj 🙂
vera pozdravček 🙂 glede na to, da je na vseh costinih ladjah verjetno isto, bi ti znanje tujega jezika kar prav prišlo, sploh če pride do kakih nejasnosti..ni pa pogoj..na informacijah govorijo italijansko, nemško, angleško in francosko, hrvaško in slovensko pa ne..sobarice so večinoma kitajke, indijke, s katerimi se sporazumevaš kar z “rokami”, navodila po zvočnikih so tudi v zgoraj omenjenih jezikih..če znaš vsaj nekaj angleško, bo to že dovolj po moje..se pa že zdaj pozanimaj o vseh stvareh, da boš potem bolj mirna..v bistvu moraš vedeti to, da je na začetku reševalna vaja in da moraš na palubo v rešilnih jopičih, na naši ladji si moral drugi ali tretji dan na informacije položit denar, če ne so ti (vsaj rekli so tako) zablokirali costa kartico, s katero plačuješ na ladji..in zadnji dan moraš dat do 1h ponoči kovček pred vrata..mislim, da sem ti najvažnejše povedala..aja in na naši ladji je v trgovini delal en slovenec, tako da če bi bilo karkoli, bi lahko on pomagal in prevajal..na ladji pa bo sigurno kar veliko slovencev in hrvatov, tako da kar brez strahu 🙂
hvala lepa za informacije glede sporazumevanja na ladji.ali je praksa,da dajo naprimer slovence bolj skupaj v restavraciji,ali povejo,katere narodnosti so na ladji,skratka kako se sploh najdeš v primeru,da je še kdo od naših na ladji.ali lahko še kje drugje razen na forumu zvem vse podrobnosti glede ladje in izletov.veliko imam še vprašanj.koliko prej moraš biti na ladji pred odhodom,kdaj dobiš št.kabine,………….
Ponavadi dajo slovence skupaj na ladji…ni pa to obvezno…..glede na to da je 03.11.” ugodna cena ” bo definitivno še kaj slovencev….boš videla…..sicer pa ti lahko dajo že v agenciji vse mogoče informacije, tako da ti bo dosti lažje…..
Mi smo bili že 2 x na tej isti turi in je full zanimiva…..bi šla letos še 1x ….:-))))))….
Če te kaj zanima kar vprašaj……
LP
Forum je zaprt za komentiranje.