Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kriza – spam se razpošilja z mojega naslova

kriza – spam se razpošilja z mojega naslova

Nekaj se mi je zalezlo v računalnik – danes zjutraj me je na stežniku čakalo skoraj 8000 sporočil – vse zavrnjena sporočila, ki so bila prepoznana kot spam. Večina jih je zavrnil MAILER DAEMON nekaj Barraccuda spam firewall in še nekaj drugih filtrov. Če prav razumem to pomeni, da imam v računalniku vsiljivca, ki pošilja z mojega maila naokoli spam maile.

Spybot s&d ne najde ničesar, prav tako ne ad-aware, xoftspy mi je našel mydoom, ki sem ga zbrisala. Kaj še lahko naredim? Ker gre za moj službeni e-mail me je kar groza. Vsak nasvet zelo dobrodošel!

Pač poglej detajle (header) od poslane pošte.
Najbrž je kak tvoj “korespondent”, ki ima tvoj email naslov – okužen, pa
ker si virusi/trojanci in ostala “golazen” inteligentne naprave se je pač
predstavljal pod tvojim imenom..

načeloma ni panike.. Pač kot sem napisal (se ponavljam) poglej original “zaglavje” od pošte, ki je zavrnjena, včasih se da
razbrati ven kdo je krivec 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Bom poledala ob naslednjem, ki pride, ker do zdaj sem jih sistematično brisala kar s strežnika. “Panika” je samo v tem, da se bojim, da spregledam kakšnega, ki je dejansko pomemben, če se bodo maili tako množično sipali. A lahko kaj naredim da se to zaustavi? Ker m ne bi rada nastavila blokade, da avtomatsko briše vse maile, ki prihajajo od mailer deamona – pomembno je namreč tudi to, da vem, če kdo od tistih, ki jim sama pošiljam resne maile, sporočila ne dobi. Kot sem napisala – gre za službeni mail.

Hm, ali jaz ne znam prav pogledat, ali pa je res pri čisto vsakem mailu nek drugi naslov in to sami neznani…

Ali lahko kaj naredim, da se tega rešim? Ker čez dan še nekako sfolgam sproti brisat in ni take panike, ampak čez noč pa se nabere in ni mi do tega, da vsako jutro pregledujem nekaj tisoč mailov (brez pretiravanja), da vidim, če je slučajno vmes kakšen, ki ga ne smem spregledat.

enostavno kreiraj filter, ki pobriše vso pošto, katero pošlje
MAILER DAEMON pa bo mir. Saj MAILER DAEMON-i nikdar ne pošljejo prave
pošte..

Klemenxxx, to vem in na to sem tudi sama najprej pomislila, ampak kot sem že nekje prej napisala – problem je v zavrnjeni tapravi pošti. Saj, če ni nobene druge rešitve bom pač tako, ampak stvar je v tem, da je zame pomembno, da vem, če naslovniki dobijo mojo pošto ali ne. Ta obvestila pa prihajajo od MAILER DAEMONa. Imam namreč opravka z dijaki in včasih dajo napačne naslove, drugič imajo polne nabiralnike in če vidim, da kdo poslanega ni dobil, ga lahko pri pouku na to opozorim.

sem ti poslal pm

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close