“krivi” nohti
Imela sem enako težavo, pravzaprav je nisem čisto odpravila. Sem pa storila več kot le eno dejanje.
1. pazila sem na prehrano in uvedla kure z B-kompleksom, to pomeni, da sem ene 10 dni jedla tabletke, potem pa mesec ali dva ne.
2. Krema za obnohtno kožico ne pomaga le pri tej, ampak nahrani celotni noht. Seveda je treba počakat, da celotni noht izraste in poškodovanega odstrižeš. Menda ukrivljeni nohti kažejo na to, da je v nohtih premalo vlage, zato je potrebna globinska nega s kremo.
3. Važno je, kakšne lake uporabljaš. Nikar ne kupuj poceni lakov iz bogvekaterega vira. Osebno sem se navadila uporabljati podlak, kar prej ni bilo v moji navadi. Zdaj kupim od Vitaskina s keratinom ali s kalcijem in uporabljam izmenično oba za podlak, ki sploh nista draga(eden okoli 800sit). Gornji lak pa je Maybeline New York ali pa ta nov Nivein, skratka NE tistih za 500sit.
4. Pomembno je to, kako piliš nohte in s čim. Najboljša je keramična pilica v vsaj dveh grobostih. Torej je pomembno tudi končno zapiljenje. Oblika pa je tudi pomembna, saj noht “prisiliš” da raste malo bolj ravno. Lahko ti pokaže tudi strokovnjak!
5. Pomembna je tudi dolžina nogta. Žal je tako, da gre pri meni do določene dolžine, potem pa je lepše, če jih popilim ali postrižem malo, kot da dajejo vtis, da so kot kremplji. Saj so dolgi, toda ne preveč. S tem se je bolje sprijazniti.
No, naj ti povem, da NISEM kozmetičarka niti kaj podobnega, toda ker me to pesti že kar nekaj časa so to moje izkušnje in informacije, ki sem jih dolgo zbirala.
Želim ti uspeha in poročaj kaj! Aja-uspega ne bo čez noč!!!!
LP TamaraMr
Forum je zaprt za komentiranje.