krivdi razlog
Pozdravljeni,
Dobila sem odpoved iz krivdnega razloga (nisem sprejela novega urnika) in me zanima če mi pridada regres. Zaposlena sem bila za nedoločen čas od leta 2008. Z vključenim odpovednim rokom pa delam do 6.6.2011.
In še eno vprašanje ker sem dobila odpoved iz krivdnega razloga me zanima če je to kje zapisano oz. če bo to vidno bodočin delodajalcem?
Hvala in lep pozdrav
ali sva v isti firmi?
Glede regresa mislim, da si upravičena samo ne vem, do kolikšnega deleža.
Drugače pa tudi mene zanima na kakšen način so ti dali odpoved iz krivdnih razlogov. Ali so te že prej kaj opozorili, pisno seveda. Ali si se kaj pozanimala pri odvetniku, ker pri krivdnih razlogih delodajalci delajo napake.
Vso srečo!
Ne verjamem da sva v isti firmi, ker je to zelo mala firma;-)
Odpoved moram prevzet 5.5, tako da je se nisem vidla. Vem samo da jo dobim, ker ne sprejmem novega urnika. Opozorila nisem dobila in aneksa k ze obstojeci pogodbi tudi ne. (mislim za spremembo urnika).
Sicer ne vem kako je lahko moja krivda če ti delodajalec ponudi tak urnik, ki ga ne moreš opravljat, se ni pripravljen pogajat, oz sklepat kompromisov.
Lep pozdrav
Draga moja pozanimaj se!
Če sporočiš e-mail ti lahko posredujem naslov odvetnika, vsaj za nasvet. Meni ga je dal brezplačno, po telefonu.Pa tudi ne podpisuj nič brez odvetnika.
http://www.zdops.si/Kratko_navodilo_v_zvezi_s_postopki_odpovedi_pogodbe_o_zaposlitvi-p235
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.