Kriva izjava
Lp zares sem obupana in vas prosim za nasvet:Namrec moz je prodajal avto,prisel je fant ki je avto zelel kupiti in je mozu tudi izrocil denar,ampak je moza prosil da bi prisel nazaj cez uro da naredita prepis in ostalo.Seveda mu je moz dovolil da se je z avtom odpeljal,v avtu je ostala tudi prometna…no fanta ni bilo nazaj in se ni oglasal na tel,zato naju je,predvsem mene,zelo zaskrbelo…pomislila sem karkoli naredi ta fant z avtom:ropi crpalk,nekoga zbije…vse gra na moza,saj je avto pisan nanj…no in v obupu in potem ko sem klicala tudi policijo in na UE kaj narediti pa niso znali pomagati,mi je gospa na registracijah omenila da bi bilo najbloje da moz avto odjavi in nato sporoci kupcu da je avto odjavljen iz prometa in naj se idlici:ali mu vrnemo denar mi pa avto sebi zopet prijavimo,ali pa naredimo.prepis kot je treba.A ker za prepis potrebujemo prometno in tablice ki so ostale na avtu,nama je namignila da naj napiswva izjavo v kateri naj tablice in prometno razglasimo za izgubljene in naj napiseva da avto stoji v garazi…to sva naredila:((in nato kupca obvestila o tem pa je dejal da je na poti na mejo,ocitno je imel namen vozilo ki je bilo se mozevo in ni imel pooblastila odpeljati v bih..a so ga na meji ustavili in zasegli tablice in prometno saj je avto odjavljeno iz prometa:(((Sedaj moz caka da tablice in prometna prideta na UE ljubljana da avto zopet prijavi v promet,kupec pa se je odlocil da bo avto kupil in bista takrqt tudi uredila vse potrebno…tako da oskodovali nismo nikogar ,razen sebe:(((nikoli nismo imeli slabih namenov le zascititi smo se zeleli pred tem da bi fant naredil kaj kriminalnega z nasim vozilom,veva da je bila kriva izjava napaka in se zelo kesava,pravzaprav se niti jisva zavedala da ima to take posledice…smo 4clanska druzina,moz edini zaposlen in komaj prezivimo z min.placo a smo posteni in nismo zeleli teh tezav le strah naju je bilo ker se kupec ni vrnil:((moz se ni bil nikdar kaznovan,niti nikoli ji naredil prekrska…sicer ga bo lj.policija se zaslisala in vzela izjavo a kolikor mi je jasno bo verjetno zaradi te krive izjave prislo do ovadbe…kaj nas caka?zelo me je strah,obupana sem in ne vem kaj naj pricakujem sicer sem se pog z referentko na drz tozilstvu ki pravi da bo zadeva ce jo policaji predajo naprej prisla k njim in da obstaja moznist da jo zavrzejo ali da moz v najhujsem primeru placa den.kazen ali znesekk v humanitarne namene,a mene je vseeno zelo strah ali je mozno da moza zaprejo ceprav sva napako priznala in zarws mislila zakomplicirati zadev le strah naju je bilo:((((prosim za cas nasvet
Spoštovani!
V skladu s Kazenskim zakonikom se tisti, ki naznani, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, čeprav ve, da tako dejanje ni bilo storjeno, in s tem povzroči, da državni organi začnejo ukrepati kaznuje z denarno kaznijo.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.