Kritična “masa”
Dajmo, vrzimo eno “kost” našim možganom …
Vzemimo dva, tri “enostavne” primere, da 1+ “1” ni nujno enako 2 …
1a ) Zrak v sobi :
Nič “živega” se ne dogaja z njim.
Kvečjemu je zatohel, prašen in če ne prezračimo, kvečjemu smrdi po prisotnosti stanovalcev … izoliran od okolja deluje sčasoma bolj in bolj “mrtev” …
1b ) Zrak zunaj; atmosfera :
Živi svoje lastno življenje. Organizem, ki se samoobnavlja, “se mu nekaj dogaja”, kot da teče neka komunikacija … veter , oblaki, viharji … ni da ni … višja kvaliteta .
2a ) Kozarec vode :
Če v njem vidi kdo valove in ribe, potem je pesnik, sicer pa je to mirna in tiha H2O brez volje do delanja scen …
2b ) Morje :
Kar nekaj kozarcev vode na kupu, ki je sposobno delati razne “specialne efekte”, da o valovih in ribah niti ne govorimo …
Razlika je pri večji količini očitna.
Soba je relativno zaprt prostor, ampak zemeljska atmosfera je tudi … zaradi gravitacije zemlje ima določen in omejen prostor “bivanja”… Zelo podobno velja za kozarec vode in morje …
Sedaj pa sledi bistveno :
3a*) Možgani odraslega moškega … ( ni nujno, da je že kdaj slšal za MON … mogoče celo bolje, da ni ) … Brez socialnih interakcij – živeč sam zase = truplo .
Hodi morda v službo, morda celo ne. Ali igra videoigrice ali pretirava v fitnesu ali se seli od šanka do šanka … lahko pa celo dela vse troje hkrati … nekoristen za ženske…
3a** ) Možgani odrasle ženske … ( zanjo bi celo z večjo gotovostjo trdil, da bolje, da z MON-om ni imela opravka ) … To je v velikem odstotku ženska sanjajoča o princu na belem konju; ima tisoč zahtev in pričakovanj – živeča sama zase … In je tudi na dobri poti, da na dolgi rok definitivno postane truplo … se ji sicer tu in tam marsikaj dogaja, a ne toliko, da bi bila blazno zadovoljna … pretežno nekoristna za moške…
3b ) Kaj za vraga je tu sinteza na višjem nivoju ? …
Izhodišče je ( 3a* + 3a** ), da vas ne bi v stilu morja in atmosfere zaneslo v kakšen harem …
A sta za brodolom ladja in morje v tem primeru sploh nujno potrebna ?
( 3a* + 3a** = brodolom ) !?[/quote]
Izhaja sem iz naslova teme “kritična masa” in preizpraševanja o tem, kaj je sinteza na višjem nivoju.
Če združiš 3a* in 3a** v pogojih 1a, 1b, 2a, dobiš neko sintezo, ampak definitivno to ni sinteza na višjem nivoju. Tudi brodolom ni. To je kozarec vode na sobni temperaturi, s katerim se en dogaja nič, dokler voda ne izhlapi, kar pa lahko dolgo traja. Sinteza na višjem nivoju bi za ta dva pomenila nek nujen miselni preskok, kvalitativno spremembo, napredek recimo v razmišljanju, konec apatičnosti in akcijo. Če bosta samo luft mešala, se to ne bo zgodilo.
In če torej predpostavimo, da je kritična masa neka situacija ali okoliščine, ki ob določenih dejavnikih pripeljejo do bistvenih sprememb, v konkretnem primeru do sinteze na višjem nivoju, potem je to lahko brodolom. Ladja pač sodi zraven. Lahko bi bila tudi kakšna izredna in šokantna situacija v pogojih 2b, ampak meni se pogoji 2b zdijo bolj učinkoviti. In možno je smao dvoje, ali bosta v neki novi situaciji odkrila svoje še neodkrite sposobnosti, se aktivirala in tudi po tej izkušnji spremenila fokus in postala sinteza na višjem nivoju, ali bosta preprosto podlegla in se v onostranstvu na drugačen način združila “na višjem nivoju”.
“Mimo šel” mi že dva dni ne da miru s svojo “matematiko”.
Saj mi je hitro padel na misel odgovor, a me je preveč zaposlovala Liga prvakov včeraj in predvčerajšnjim ( hvala bogu, da je Arsenal premagal Borussio ), pa tudi kup drugega dela sem imel …
Spodaj je razvit dokaz, da se “Mimo šel” v svoji revolucionarni enačbi : 3a*+ 3a** = 1a.2b – 1b.2a ni motil.
opomba : Žal je za boljše razumevanje “matematično – poetične analize” potrebno malce predznanja – glej predvsem : Kritična “masa” 1, 8 in 9 .
3a* + 3a **
(1a) Po zatohlem mi v sobi tej smrdi
(2b) a daleč stran je v zraku vonj soli.
(-1b) Naj vzame stran ta ničev vonj svežina vetra spod neba
(2a) ko med bliski in grmenjem pade kaplja k kaplji na kraj sveta …
Sledi izpeljava prve neznanke: Možgani (samskega) odraslega moškega
3a*
(-3a**) Saj vem; pač mora bit tako – je šla …
in za njo se zagrnila je tema …
Sledi izpeljava druge neznanke: Možgani (samske) odrasle ženske
3a**
(-3a*) Končno sem se ga znebila; je bil kreten,
naslednjega ko bom dobila – ta naj bo bogat mecen …
ena “Dalmatinska”, s malo humorja za uvod v razlago-zemlja:
“Mate, nije zate matematika, več je Mate, zate motika”
:))
matematične rešitve so dokaj enostavne in ko boš dal poleg vode in zraka še več podatkov (manjka še vsaj zemlja in ogenj (+-), ti bom “revolucionarno enačbo” še razširil, to pa skoraj nima smisla, saj se bi v razlagi zaradi obširnosti verjetno izgubil – porabil boš preveč koristno produktivnega časa.
Na MON-u je vse relativno.
Vse tu je brez smisla in vse ima svoj smisel … kakor za koga … a vse tu je definitivno stran metanje časa, ki bi se ga dalo mnogo koristneje uporabiti.[/quote]Se strinjam s tabo kajti moj je skoz na tem monu ne vem če ga babe tako rajcajo al kaj. Mislim da je velik bedak žal je še moj kolk časa pa bo še z menoj ne vem z eno si vsak dan piše mu naj gledam čez prste?Krek vsaki dan.Kar mu rečem je brez veze on tera dalje.Žalostno ampak resnično!
Ho ho ho, da ni slučajno tvoj mož kateri od teh, ki se tu gor ali pa na starševskem hvalisajo, kako srečno vezani da so?[/quote]
Ho ho ho, ali pa da ni to provokacija nekega samskega težaka. :)))
Saj dokler ne probaš ne veš.Res jaz sem si to čist drugače prestavljala sedaj pa vidim da je že zasvojen in komi čaka da lahko tipka naj raje ko me ni zraven ali v službi tam ma mir .Je res to tako pomembno zabavno,da ne moreš s tega ne razumem . Ni mi lahko.Kaj naj naredim sem že čist obupala.Je to sploh zakonu podobno?Kaj naj?
Vse tu je brez smisla in vse ima svoj smisel … kakor za koga … a vse tu je definitivno stran metanje časa, ki bi se ga dalo mnogo koristneje uporabiti.[/quote]
da pa se malo poenostavit in bolj banalno-jedrnato napisat:
okoli pič*ke se vrti celi človeški svet, vrtel se je že prej, le z mislijo je to bolj razumljivo.
Ho ho ho, da ni slučajno tvoj mož kateri od teh, ki se tu gor ali pa na starševskem hvalisajo, kako srečno vezani da so?[/quote]Lohk bi rekla da je .Če izdam njegovo ime bo pomen sicer nebi bilo prvič moram bit zelo previdna trpim pa sam jaz njemu je to kao hec kaj pa če si piše je to kakšen zakon?[/quote]
Seveda pa sedaj, ko si se tako lepo izpovedala in ga postavila v pat pozicijo s tiho grožnjo, da lahko izdaš njegovo identiteto pričakuješ, da bo padel na kolena, se ti opravičil ter obljubil ljubezen in večno zvestobo? Lubica, tale tvoja igra se ne bo končala z zmago, pa z remijem tudi ne.
Lohk bi rekla da je .Če izdam njegovo ime bo pomen sicer nebi bilo prvič moram bit zelo previdna trpim pa sam jaz njemu je to kao hec kaj pa če si piše je to kakšen zakon?[/quote]
Seveda pa sedaj, ko si se tako lepo izpovedala in ga postavila v pat pozicijo s tiho grožnjo, da lahko izdaš njegovo identiteto pričakuješ, da bo padel na kolena, se ti opravičil ter obljubil ljubezen in večno zvestobo? Lubica, tale tvoja igra se ne bo končala z zmago, pa z remijem tudi ne.[/quote]Ej niti ne pričakujem .Hotela sem predstavit malo moje zgodba mogoče je še katera v taki situacij naj temu naredi prej konec.Ve ne poročene ne iskušene brez otrok,da ne govorim kaj vse bi lahko še naštela.Pa lepo se imejte.Grem raj dol da še mene ne potegne. Grem opravljat službene dolžnosti . Več koristi.
Seveda pa sedaj, ko si se tako lepo izpovedala in ga postavila v pat pozicijo s tiho grožnjo, da lahko izdaš njegovo identiteto pričakuješ, da bo padel na kolena, se ti opravičil ter obljubil ljubezen in večno zvestobo? Lubica, tale tvoja igra se ne bo končala z zmago, pa z remijem tudi ne.[/quote]Ej niti ne pričakujem .Hotela sem predstavit malo moje zgodba mogoče je še katera v taki situacij naj temu naredi prej konec.Ve ne poročene ne iskušene brez otrok,da ne govorim kaj vse bi lahko še naštela.Pa lepo se imejte.Grem raj dol da še mene ne potegne. Grem opravljat službene dolžnosti . Več koristi.[/quote]
Ni se ti treba jeziti name, nisem jaz tisti dybbuk, ki se je naselil vanj in ga obsedel. Samo sprašujem, če si izrabila vsa druga sredstva. Ker, če tisti običajni ljubim te, ne počni mi tega ne zaleže in če so te grožnje edino, s čimer ga še poskušaš obdržati ob sebi, bi rekla, da je čas, da rečeš dopisovalcema mazel tov!
Vse tu je brez smisla in vse ima svoj smisel … kakor za koga … a vse tu je definitivno stran metanje časa, ki bi se ga dalo mnogo koristneje uporabiti.[/quote]Se strinjam s tabo kajti moj je skoz na tem monu ne vem če ga babe tako rajcajo al kaj. Mislim da je velik bedak žal je še moj kolk časa pa bo še z menoj ne vem z eno si vsak dan piše mu naj gledam čez prste?Krek vsaki dan.Kar mu rečem je brez veze on tera dalje.Žalostno ampak resnično![/quote]
Če verjameš. 🙂
Lohk bi rekla da je .Če izdam njegovo ime bo pomen sicer nebi bilo prvič moram bit zelo previdna trpim pa sam jaz njemu je to kao hec kaj pa če si piše je to kakšen zakon?[/quote]
Seveda pa sedaj, ko si se tako lepo izpovedala in ga postavila v pat pozicijo s tiho grožnjo, da lahko izdaš njegovo identiteto pričakuješ, da bo padel na kolena, se ti opravičil ter obljubil ljubezen in večno zvestobo? Lubica, tale tvoja igra se ne bo končala z zmago, pa z remijem tudi ne.[/quote]
Veš, Margot,
meni je pa to krivično. Do žene. Ta stav, ali kako naj rečem…
Jaz včasih kaj debatiram s svojimi dobrimi kolegicami, ki pa ne pišejo na MON-u ali kakšnem drugem forumu ali preko FB ali kakorkoli drugače. Ali imajo partnerje, ali celo družine… včasih debatiram in malo “potipam” kaj si mislijo o določenih dilemah. No, in tako smo tudi debatirale kaj si mislijo o tem, da si njihov partner dopisuje z drugo žensko ali več ženskami ali obratno… In verjemi, vsaka bi imela pomisleke, vsaj pomisleke, nobeni ne bi bilo všeč, vsaka bi bila prizadeta. Enostavno jim to ne bi bilo izraz ljubezni. Ravno obratno.
Sem potem tudi vprašala, kaj bi pa naredile. Kaj mislijo, da bi lahko naredile, za odnos. In nobena ni vedela, kaj bi lahko naredila. Kako bi reagirala. Enostavno si te situacije ne morejo predstavljati.
Mislim, da je “težko” nekomu nekaj pravit ali celo svetovat, kaj bo z določenimi dejanji dosegel in kaj ne. Saj ne vemo. Lahko si samo mislimo, ampak to so samo predpostavke. V resnici pa nimamo pojma, kako bi tovrstna dejanja (nek virtualen odnos partnerja z drugim) vplivala na nas, na naše razmišljanje in na naša dejanja.
Nekaj tako nedolžnega, kot so samo “pogovori” z drugo osebo nasprotnega spola, pa naredi toliko (nepopravljive) škode na posamezniku in odnosu.
Forum je zaprt za komentiranje.