kristalni kamen
Kristalni kamen velja za bolj naravnega, vendar se podobno kot ti sprašujem, zakj naj bi bil bolj prijazen človeku, kot npr. doodorant. Morda gre še za en nov trend, tako kot pralni oreščki ali kaj podobnega. Ali pa obdobje, ko je bilo vse bio …
Ampak, v naši kopalnici se seveda vse najde. Tudi ta kristalni kamen. .-)))
Njegove sestavine so:
Vodo in naravne mineralne soli, karkoli že to pomeni in nič drugega, no vsak piše ne. Piše pa, kaj vse ne vsebuje. Tako da ti ne vem povedati, kaj vsebuje in iz katerih sestavin je narejen.
Potem imamo pa še ene par drugi, no, da ne pretiravam dva, en deodorant in en antitranspirant za hude trenutke. Tema dvema pa piše 6 vrstic, kaj vsebujeta. Tale slednji vsebuje tudi osovraženi aluminium chlorohydrate, ki povzroča raka, menda – saj človek danes več ne ve, komu zaupati.
No, ko smo ravno pri tej temi. Tista, ki se ji da, lahko naredi sama blag naraven dezodorant, ki prijetno osvežuje. Sama ga nisem še poskusila, mogoče pa katera sporoči, kako deluje.
*** Blag dezodorant
Vsak dan se z njim namažite pod pazduhami. Na naraven način uravnava delovanje znojnic, ne da bi preprečevlzdravo mero potenja.
Sestavine:
1 g mentola
30 ml 90% alkohola
50 ml rožne vode
1 g galuna
Mentol raztopite v alkoholu, rožno vodo malo segrejte in v njej raztopite galunov prašek. Nato obe tekočini zlijte skupaj in krepko pretresite. (iz knjige Babičini nasveti za dom)
kristalni kamen ni noben trend, v prodaji je že odkar pomnim, prav tako ga je pri mojih 21-ih uporabljala že moja mama. glede na to, da pač živimo v okolju, kjer dejansko zdrave kozmetike ni(na tem področju je narejenih ogromno raziskav in med njimi navedenih tudi nekaj firm, ki v svojih asortimanih uporabljajo najbolj škodljive sestavine-IN DA, NA VRHU SEZNAMA JE LOCCITANE-KDO BI SI MISLIL, DA NAS TAKO FARBAJO??!gre pa verodostojne dokumente), razen redkih izjem, med katere spada tudi kristal. ob poplavi vse potencialno kancerogene in drugače škodljive kozmetike pač vsak zaveden potrošnik išče sebi najboljšo alternativo.
kristalni kamen pa je revolucijo prav toliko kot je vosek za brazilsko depilacijo. mimogrede- to je bila ena izmed prvih opcij depiliranja v salonih, nasledilo jo je voskanje “s palčko in odstranitev dlak s krpami”, nato so prišle v svoj namen “kasete”, zdaj pa se je to staro sredstvo za depilacijo vrnilo kot revolucionalen trend pri izdelavi tako priljubljenega trenda brazilske depilacije -haha!
Jaz sem ga kupila na Vaš link
Forum je zaprt za komentiranje.