Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kriptovalute dogecoin bitcoin,…

kriptovalute dogecoin bitcoin,…

za začetnike…

kako veš oziroma predvidiš kdaj kupit in kdaj prodat….

Ko vložiš seveda moraš, ko pada in je najcenejši ampak kdaj veš da ga pustiš noter in kdaj moraš vzet ven, da ne greš v minus ampak pobiraš dobiček.

Ne pričakuj, da boš pri trgovanju točno zadel najnižji oz. najvišji tečaj.

Ne uporabljaj stop loss in ne vzvoda (leveradge).

Kupuj preverjeno dobre projekte. ETH, XTZ, DASH, XRP, ADA, DOT, BNB, XLM, EOS, BCH, LTC, DGB, …

Včeraj je bila dobra prilika za nakup.

Kupuj postopno.

Priiporočam to strategijo: Del denarja nameni za nakup ob dobri ceni in s tem ne trguj. Določen % denarja: oddaj ponudbe po zelo nizki ceni in čakaj.

Berivin se izobražuj.

Prvo ti priporočam, da si vsaj eno leto ogleduješ videe, članke, literaturo na temo trgovanja. Če in ko boš začel trgovati, pa si izberi eno vsoto, recimo 10€, 100€, 1000€, KI SI JO PRIPRAVLJEN IZGUBITI DO NULE, torej, bi lahko teh 1000€ zakuril tudi na ognju.

To je zelo pomembno, saj vedno ko daš pravi denar, pridejo čustva v igro. Tu pa nastane problem. Bolj kot raste cena, bolj si želiš vztrajat, posledično ob prvem padcu lahko iz panike prodaš. Torej tvoja čustva igrajo proti tebi.

Drugo, kar bi ti svetoval je, da trguješ na dolgi časovni rok (bolj investiraš), vsaj dokler nimaš ogromno izkušenj. Na daljši rok je nekako lažje predvideti, kdaj kupiti in kdaj prodati.

Tretje, registriraj se na stran TradingView, izberi si tvoj kripto s katerim boš trgoval, izberi logaritemsko skalo in izberi recimo tedenski ali mesečni pregled. Takoj boš mel celoten pregled, kako so se gibale cene in glede na čas si izbiraš, kdaj je cena “nizka” in kdaj “visoka”.

Se boš že navadil.

Od včeraj naprej smo menda v medvedjem trgu. To pomeni, da zadeva da nekam vložiš in samo čakaš da raste, potem pa čez npr. 1 leto vzameš ven, ne deluje več. Kot smo izkusili v medvedjem trgu 2018 zadeve samo drsijo in na koncu si 50 % v izgubi….

Se ravno podajam v crypto vode. Trenutno se izobražujem iz YT videov. Sicer  so za mano že leta FX trgovanja, tako da sama TA mi je znana in upam, da mi bo to koristilo v crypto svetu 🙂

Ta medvedji trg najverjetneje ne dolgo trajal, do jeseni potem pa se začne nov močan cikel bikovskega trenda.

jaz sem ta teden dodatno kupoval. Sedaj bom pa samo čakal….Tisto kar sem kupil lani kljub nedavnemu padcu še vedno na +1300%

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close