Krf
Na ladji smo bili lansko leto in moram reči, da je cena hrane in pijače zelo draga.
Mi smo s seboj vzeli sendviče in vodo. Kabine nismo vzeli, ker je bila zelo draga. Točne cene ne vem iz glave. S seboj smo imeli spalke tako, da smo spali kar pod stopnicami…Na ladji smo se imeli zelo kull…
lep pozdrav
Pozdravljena
Na Krfu sem bila že pred 4 leti, zato ne vem, če se je medtem kaj spremenilo, ti bom pa vseeno malo povedala kako je bilo. Dol smo šli z ladjo Anek lines, ki je bila dovolj velika za vse potnike, ki smo bili gor, medtem, ko je kolegica lansko leto potovala za neko drugo ladijsko družbo in je bila katastrofa. Premalo prostora, slab zrak v notranjosti, prepih na vsakem vogalu… Jaz teh problemov nisem imela. S fantom sva bila palubna potnika, saj so nama že prej povedali, da se kabine ne splača vzet. Je predraga za 12-14 urno potovanje, sploh če te ni nič not. In res mislim, da je bolje, da si palubni potnik, tudi če bi šla še enkrat bi najvrjetneje šla to varianto. Poleg vsega imam morsko bolezen in tičanje v eni majhni kabini bi mi povzročilo hude probleme z želodcem. Na palubi je bila pri nama žurka celo noč, ker sva imela skupino maturantov.
Kar se tiče čistoče so pokazali že na sami ladji. WC- katastrofa, bolje da ne greš če imaš slab želodec, tudi krožniki in ostali inventar ni bil niti normalno čist kaj šele kaj več.
Cene na ladji so bile že takrat zelo visoke, čeprav ti niti približno ne vem povedat koliko je bilo kaj. Vem le to, da sva kar pogledala, ko sva videla cene, midva pa s sabo nisva imela prevelike vsote. To je bilo tudi zato, ker so nama prijatelji ki so bili v Grčiji kakšno leto pred nama, rekli, da je vse tako poceni in midva sva se takrat rečenega tudi držala. Bilo pa je vse zelo drago na ladji in potem tudi na otoku.
Nastanjena sva bila na drugi strani otoka v Benitsesu, zato ti o Sidariju povem le toliko kolikor sva videla na celodnevnem izletu po Krfu. No ko smo že pri teh izletih. Obljubljajo ti veliko, dajo pa malo. Ampak naj najprej povem malo o najinem hotelu. Na zunaj prav lepo, v notranjosi pa čistoča na višku. Sploh ne vedo kaj je to čistoča, čeprav se čistilke non-stop sprehajajo z metlami okrog. V vogalih in po tleh same pajčevine in druga svinjarija, na hodnikih in po sobah (seveda, če to vidiš, če ti ni mar, potem je vse lepo in prav). V kopalnici je fant našel šop las in dlak v kadi, čeprav se jaz še nisem tuširala (ponavadi pozabim to počistit doma za sabo). Razkužila ne poznajo.
Zajtrk- vse dni enak, prepečenec, maslo, čaj, turška kava
Priporočam vzemi samo prenočišče brez zajtrka, ali pa se prej pozanimaj kako in kaj. Midva sva vse dni hodila v trgovino ali v lokale na zajtrk. Kosilo oz. večerja pri nama ni bila vključena v ceno in hvala bogu sva lahko hodila okrog in jedla kar nama je srce poželelo. Tudi v lokalih HACCP še ne poznajo, so še daleč od tega. Cene hrane so bile nekoliko višje kot pri nas.
No zdaj pa o izletih. Midva sva šla na grški večer, kateri nama je bil kar všeč, čeprav vse tisto obljubljeno ni bilo tako izpolnjeno. Najboljši pa je bil celodnevni izlet po otoku. Tu naj bi bilo vključenih kar nekaj zanimivih stvari, žal pa je bil ta dan popolna polomija. Nad otok se je vsul plaz dežja kakršnega tam niso pomnili že nekaj let. Midva pa sva bila priča temu. Vse poplavljeno. Ulice mesta Krf so bile zalite z vodo, ampak res po ulicah je voda dobesedno drla, voda je na ulici segala čez kolena- noro. Pa njihoval kanalizacija da ne govorim. Potem je odneslo del ceste do nekega samostana, plažo v Sidariju… No pa smo pri Sidariju. Tam nama je bilo všeč, če seveda odštejemo odneseno plažo rjavega morja itd. Ampak mislim, da je tam kar lepo kar se tiče plaže, glede hotela pa najbrž enako kot pri nama, saj so tudi ostali potem rekli, da je bilo podobno.
Upam, da ti nisem navedla kaj takega kar bi te odvrnilo od potovanja. Saj nisem komplicirana tako kot tukaj zgleda. Sem zadovoljna z majhnim, ampak vseeno tu ni bilo niti tega majhnega. Če bi šla ponovno v Grčijo bi šla na Santorini ali Samos.
Upam, da ti kakšna informacija pride prav, pa oprosti zaradi dolžine
Da ne bo kdo ocenjeval Grčije na podlagi tega posta, naj povem, da sem bila v Grčiji že na Krfu, Lefkadi, Kefaloniji, Itaki, Zakintosu in Paxosu in je bilo povsod prekrasno. Čistoča na čisto ustreznem nivoju, res pa ravno po vseh kotih nisem šla gledat, če so pometli pajčevino.
Trajekti od Aneka so ravno tako prav solidni. WC povprečno čisti, kake res hude umazanije nisem nikoli zaznala, celo med potovanjem z dvoeltnim otrokom ne. Tudi cene se nam niso zdele pretirane, normalno da so malce višje kot na kopnem, pa ne preveč. Evo, prepisujem: špageti bolognese 4,90 evra, kotlet 8,80 evra, jogurt 1,90 evra, mineštra 2,90 evra, pijača (verjetno fanta) 1,90 evra, jajčna omleta 1,50 evra, feta sit 2,90 evrs, 2 dcl mleka 1,80 evra.
Kabine so pa kar drage, ja. Mi smo jo vzeli nazajgrede s Paxosa, ker so bile še proste in so znižali cene, pa smo dali okoli 100 evrov. Sicer si cene oglej na Anekovi strani.
Zajtrki so pa v večini cenejših hotelov res bolj ubogi – prepečene in marmelada varianta. Vzemi raje samo nočitev, pa greš na zajtrk na njihova njami pecivca, za kosilo na grško solato ali gyros, za večerjo pa vsak večer v drugo taverno… mmm… se mi že sline cedijo.
Uživaj v Grčiji!
Forum je zaprt za komentiranje.