Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Krf z agencijo Relax

Krf z agencijo Relax

Pozdravljeni!

Zanima me ali ima kdo izkušnje z agencijo Relax in potovanjem z ladjo na Krf? Dobrodošle so tudi izkušnje s katero drugo agencijo in podobnim potovajem (ladja/ladja). Kakšni so kaj hoteli, hrana, kako je kaj zvečer, zanima pa me tudi kako je z izposojo koles?

Najlepša hvala vsem že vnaprej! 🙂

Ker z Grčijo še nimam izkušenj vam bom za vsako informacijo hvaležna, v zameno vam pa lahko kaj svetujem ali povm glede Egipta 😉

Martina

Pozdravljena! Lansko leto smo bili na Krfu (letos nameravamo v Egipt) z agencijo relax, glavni organizator pa je bila agencija Kažipot .Organizacija je bila OK.Mi smo potovali v obe smeri z letalom.Po pripovedovanju drugih (ladijskih) gostov pa smo izvedeli ,da je prevoz z ladjo kar naporen.Te ladje ,ki vozijo na relaciji Trst – Krf so v bistvu pol tovorne in so predvsem namenjene za prevoz tovrnjakov (ta podatek sem dobil od vodiča). Grški hoteli niso najboljši v povprečju je treba vzeti eno zvezdico stran v primerjavi z Slo.Hrana je zelo okusna , samo zajtrki so enolični in skromni( pač Grki malo zajtrkujejo) vse to pa je odvisno od kategorije namestitve.Zvečer je zelo živahno še posebej v mestu Krf. Z najemom vozil ni problemov (skoraj za vsakim vogalom).Najem kolesa nebi priporočal.Ceste so slabe ,ozke in prometne.Pločnikov in sprehajalnih poti praktično ne poznajo- kaos. Priporočam najem skuterja ali avta,to je tudi edino kar je poceni v Grčiji .Vse ostalo je nenormalno drago(samo primer grška kavu 2EUR kapučino 2,5EUR). V zakup je treba vzeti ,da je to Balkan.Bolj navdušeni smo bili nad Albanijo (izlet z ladjo iz Krfa).Vseeno nam ni žal ,da smo bili v Grčiji. LP

Če si potepuh je ladja super stvar.Za eno noč je kabina predraga , kot palubni potnik pa ni nič hudega.Ne hodi brez spalne vreče in armaflexa , pa nekaj toplega za zvečer tudi nujno potrebuješ (trenerka).V mestih je ponoči kraval , malo ven pa je mir.Če greš z avtom je povratna karta 28200sit
Je še vedno ceneje kot da rentaš za 4 dni. Avto naj bo majhen !
Mesto sidari je 1A , agencije relax ne poznam jaz sem bil z Kažipot in grem tudi letos.

Mej se fajn

Hey!

Pobrskaj malo po starejših sporočilih, o Krfu smo že zlo dosti govorili.

Sama sem šla na tako varianto že 2×(prvič na maturanskega), in mi nikoli ni blo žal!
Vožnja z ladjo traja v eno smer okoli 22 ur. Mi smo bli palubni potniki – spiš v spalki kjer ti pač ustreza. Ta varianta je na teh ladjah tudi najbolj izkoriščena, kolikor vem, jih zelo malo najame kabino (drago). Imaš tudi možnost avio sedežev, ki pa so baje zelo neudobni in jih večina raje spi na tleh (ta so tapicirana).

Prvič smo bili v Hotelu v kraju Benitses (al nekaj podobnega). Ne vem, al smo meli zanič sobe in hrano zato, ker smo pač bli dijaki, al pa je hotel res bil zanič. Nekaj so se trudli z bolj “evropsko” hrano, pa jim ni uspevalo kaj preveč…
Drugič pa sva z fantom najela bungalov – zlo fajn varianta. Pol hišice (soba, kopalnica, balkon) sva imela za sebe, ker sva šla septembra še sosedov nisva imela. Jedla sva v 50m oddaljenem hotelu Oasis, hrana je bla the best. Boljše rečeno večerje (POL), zajtrke sva si delala svoje (njihovi so obsegali 2 kosa kruha, kozje mleko, kavo, čaj, muslije, kos sira in kos klobase, med, marmelado, kos zelo dobrega peciva – potem pa si pač vzel, kar ti je blo všeč), njihovih se hitro naveličaš…
Hišico nama je vsako jutro prišla pospravit čistilka, tak da maš zmeraj papir, brisače…

Sama sva se vozila po otoku z rentanim avtom, ni tak drago. Za kolesa ne vem, se pa strinjam z Mirom da raje najemi kaj bolj varnega…

Agencija ti bo ponudila tudi vodene izlete, midva sva se raje vozla sama, več vidiš (bla sva pa 14 dni, tak da sva dala otok res po dolgem in počez). Se pa splača it na izlet z ladjico, dejansko ti priredijo piknik na plaži.
Zabave je zvečer dovolj, maš veliko diskov in podobnih zadev, v večini barov kak večer priredijo tudi mini grški večer. Je pa pijača blazno draga.

Kolko so nama rekli, je vseeno s katero agencijo greš, ker so vse povezane med seboj. Midva sva šla s Cavallo travel, ti pa so šli preko Kažipota. Tak da se samo glede cen pozanimaj.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj!

Lp Nataša

No, hvala vsem trem za izčrpne informacije!

Glede na to, da prvič potujeva z ladjo in sva palubna potnika, sem pač mislila, da bova “raziskovala” ladjo, potem pa se zasidrala na kakšni klopci-torej je spalna vreča skoraj obvezna?

Kako pa je kaj z izposojo avtomobila? Mi lahko približno poveste ceno? Toliko, da si lahk neko predstavo glede denarja za zraven nardiva.. Rabiš pa le naše vozniško dovoljenje ali kako?

No, najlepša hvala še enkrat vsem! 🙂

Martina

Hey!

Ja, spalna vreča je res obvezna.

Midva sva dala za najem avta za 4 dni okoli 120 evrov (bencin vračunan). Je pa najem v mestu cenejši, nama so avto celo v najin kraj pripeljali! Dovolj je naša vozniška, niti ne gledajo, kolko časa maš izpit (jaz ga nisem mela niti leto dni, pa so mi avto dali-ponekod pa beje komplicirajo, da morš met izpit najmanj 2 leti).

Midva sva doli v 15 dneh porabla okoli 500 evrov (hrana, avto, bencin, spominki, vstopnine…).

Lp

spalka obvezna!!! – pa hitro se zagrebita za super mesto za prespati – pod stopnicami znotraj ladje. zunaj vama ne priporočam, ker je mrzlo in zelo rado piha! kabina je zelo draga, avio sedeži pa baje neudobni….

je pa zelo lep otok, s fantom sva bila v paleocastrici – idila :))

po mojem se bolj kot kolo – splača rentat skuterja. otok je tako majhen, da ga lahko prevoziš v parih izletih. vozi pa avtobus – redna linija v mesto Krf.

lep dopust!

Cene za avto so različne. Paziti moraš koliko je avto zavarovan ( delno ali popolno ) to zna biti v slučaju nesreče zelo pomembno.Najbolj siguren rent je preko agencije s katero potuješ.Majhen avto
je že za 7000 sit na dan , brez bencina. Bencin je cca 0,8 eura za liter. Ker boš hitro ugotovila , da na otoku lahko vsak dan vidiš kaj novega ti bo kmalu žal da avta nisi peljala s sabo. Kot sem ti že napisal je cena za avto na trajektu taka , da v primerjavi z rent.maš svoj avto pa stalno na razpolago
pa še kup cunj si lahko vzameš od doma , pa tud do Trsta nimaš nobenih težav in dodatnih stroškov
Midva sva lani na otoku naredila preko 500km , letos jih bova sigurno še več.Na Krfu imaš res vse od pragozda do čist taprave puščave , pa hribe , pa ravnice in sladko jezero , potoke in močvirja , strmo in položno pa kamnito in peščeno obalo , pa še in še . V Sidariju sva z mojo princeso lani za lahko noč poslušala žabji koncert in gledala roje kresnic . To sem doma doživljal pred več kot 30 leti
sedaj pa pri nas skoraj ne več . Ja zelo pomembna zadeva , če si kofetar . Ne sam da je tam kofe drago , bolj je važno , da je ZANIČ , za kofetarja neprebavljivo.Torej znajdi se .
Če boš na krfu od 30.5. dalje se vidimo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close