Krf-Ipsos
Čau!
A je kdo bil letos al pa lani na otoku Krfu, v mesut Ipsos? Zanima me kakšne so kej cene tam? Se pravi cene hrane (v trgovini, restavraciji), pijace- alkoholne (kere se splaca kupit u trgovini). Kakšna je sploh hrana in kakšne so plaže, katere diskoteke so uredu in kje je najbolj žurat?
Vsake informacije bom vesela.
LP
Anja
Pravkar sem se vrnila iz Krfa in ti lahko dam informacije iz prve roke.. Mi smo sicer bili v Gouviji v hotelu Park, sva pa s kolegico kar nekaj večerov preživeli v Ipsosu . Ne glede na to, da sva obe že v “srednjih letih” nama je bilo kar všeč. Sicer pa sezona šele prihaja. Konec junija je bilo turistov še zelo zelo malo, zato je tudi nočno življenje ni bilo tako pestro. Plaža je ob cesti, je kamnita, morje je lepo.. Cene so pa kar visoke – višje kot pri nas. Kje pa nameravaš prenočevati ? Midve sva en večer žurali skupaj z menagerjem (tako se oni naslavljajo) od hotela Mega, za katerega vem, da ga imajo v ponudbi slovenske agencije.
Na Krfu- v mestu Ipsos sem bila na maturantskem izletu, letos (med prvomajskimi prazniki).
Mesto je kar majhno – in sicer dolgo (ob cesti-varianta na eni strani plaža, na drugi trgovine,gostilne, diskoteke). Nastanjeni smo bili v hotelu Jason – super hotel! Pred kratkim (mislim da lani) prenovljen, sobe čiste, velika avla s televizijo, ob hotelu bazen s teraso,… Ta hotel je na hribu, na samem, ob nasadih limon in pomaranč, 10 minut hoje do plaže. žurat smo hodili v diskoteko Shooters, ki je bila takrat ena izmed redkih odprtih (še ni bilo sezone), natakarji so bili tudi Hrvati, prijazni. Plaža je peščena, morje pa kamnito. cene so bile že takrat visoke, mislim, da bodo zdaj-v sezoni-še bolj…
Alkoholne pijače v trgovinah so drage – razen njihovega vina pri “zasebnikih”, ki je zelo poceni.
Če si na Krfu se splača iti na izlet na Glifado – neskončna peščena plaža, na kateri je najboljši bar – pred leti imenovan za najboljšega v Grčiji! Pa tudi Sidari je okej..
Lepo se imej,
Karmen
Forum je zaprt za komentiranje.