kreteni na motorju
Zakaj se šteje ko umre nek motorist kot nesreča? zakaj se ne uposteva kot samomor? oni si dejansko zelijo umret pomoje… itak so vedno ampak vedno prehitri ( za savo od lj proti zidanem mostu ) sami kreteni.. mam kolega ki je pravi motorist on se sploh vec ne vozi po cesti ampak samo dirkalisce… pravi jst se tm zdivjam in mam dovolj… tako je prav in drugi bi se lahko zgledovali po njemu.. pa ne se mi javljat “previdni” motoristi da vi pa vozte po omejitva pa tko k vsi vemo da ni tako…
2009 je bilo v Sloveniji nekaj več kot 1.058.800 registriranih osebnih avtomobilov.
-Motorna kolesa 46.185
TUKAJ MAS RAZMERJE OS. VOZILO PROTI MOTORJEM…
nekje 15% vseh umrlih v prometnih nesrecah je motoristov… pa ti zracunaj glede na to da se z motrojem vozis 4 mesce max z avtom pa 12 kdo povzroci vec nesrec s smrtnim izidom… upam da sem ti odprl oci…
se strinjam z “jezn k ps”…res je preveč bedakov na cesti, ki mislijo, da je cesta samo njihova…naj se poberejo na kakšna dirkališča in si tam dajo duška…ne pa na navadnih cestah, kjer ogrožajo sebe in ljudi okoli sebe
par dni nazaj se peljem in kar naenkrat me prehiti motorist v ovinku…matr sem mislila da ga ne bo zvozil oz. da se bo zaletel v nasproti vozeči avto…tok hitr je pripeljal, da ga tudi v vzvratnem ogledalu nisem porajtala
Se spomnim, ne vem, ali je tega 3, 4 leta nazaj, je bilo eno nedeljo v aprilu nekje na Dolejskem žegnanje motoristov. Tistega dne so se ubili 4!!
Ko vsaj ne bi sekali ovinkov.
Tako je bilo leta 82 v Bistri. Je sekal ovinek, zapeljal točno po sredini 101. Šofer mrtev, zraven žena huje poškodovana, danes je na invalidskem vozičku.
tako je ja…niso vsi za v isti koš…večina pa
aja…pa takrat ko je švignu mimo mene…matr sem mislila da mi bo špegu stran odbil…tok je bil blizu :)))
že samo po statistiki se vidi…komaj se sezona začne in že poročajo o smrtnih žrtvah
Sem kar veliko na cesti, pa žal moram ugotovit, da je 9 od 10 motoristov norcev. prevelika hitrost, pripiči od zadaj, v tistem hipu, ko ga zaslišiš in zagledaš že švisne 10 centi od avta mimo, pa po možnosti v škarje. Če pa že mene ni prehitel v škarje je pa tistega pred mano. pri nas je en tak previs na ravni cesti, potem pa kratek odsek in križišče. Če se na tistem križišču vključuješ na glavno cesto, po njej pa čez previs pripiči motorist ni rešitve. Ko se zdi da je cesta prazna, spelješ, takrat pa po glavni čez previs stotka pa še več motorist. samo vprašanje, če prileti tak, ki je sposoben pribremzat. Drugače sta skup. omejitev je 50, ampk se je noben motorist ne drži.
Na cesti Kočevje-Petrina se jih vsako leto polomi če ne že ubije par.
Kar mene je tista reklama: tu je svinčnik in zdaj se vam približuje motor…in potem počasi brnenje zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…..v resnici pa naredi samo ZUM mimo tebe in že veš ne kaj je to bilo. In potem naj gremo vozniki na tečaj varne vožnje, da ne bomo ogrožali motoristov????
Za divjake bo že poskrbela mati narava … ali jih z leti sreča pamet ali končajo z moto kariero … mene veliko bolj skrbijo vozniki in voznice, ki jim med vožnjo misli bežijo na sončke, kaj morajo še postoriti doma, skuhati za kosilo, obleči za gala prireditev medtem opraviti še kak pomemben klic, se našminkati, če imajo pa še kakšno sopotnico zraven potem pa je vijuganje po pasu skoraj neizogibno … in potem nenedoma zvizne mimo motoritst, ki ga ob vsem teh opravkih pač ne morejo zaslediti …. zamislite se … vožnja ni rutina !!!