Najdi forum

Je kdo bil pred kratkim na Kreti? Kako je bilo? Kaj je vredno ogleda? kakršnekoli info so dobrodošle.

Kam na Kreto pa greste in za koliko časa? Mi smo bili lani in predlani, skupaj dobre tri tedne in več kot 1.000km. Kaj vas najbolj zanima (arheološka najdišča, plaže, naravne znamenitosti,…)?

Tudi mi odhajamo na Kreto konec avgusta, v Stalis.
Mene zanima kaj od arheoloških ostankov je še vredno ogleda, poleg Knososa.
Od kje vozi ladja na Chrisi, ali se splača iti?
Kakšne so kaj ceste, kako hitro prideš npr. do Hanie ali Irapetre?
Kje se splača rentat avto? Cene?

Kaj se je vam zdelo najbolj zanimivo?

Hvala za info in lep dan.

Knosos je farsa. Meni ni bil vreden ogleda.

Šli smo še v sotesko………. in počastili smo spomenik padlim v 2. vojni. Res pretresljivo.

Ceste so še kar, oznake pa nikakve ali pa nismo pravi navigatorji. Smo pa blodili bolj po notranjosti in ne po plažah.

Grema za en teden v mesto Hersonissos. Zanimajo me plaže in kakršnekoli znamenitosti, ki so vredne ogleda. Zanima me tudi v kakšnih hotelih ste bili (kolko zvezdic) in kakšna je hrana.

Na Kreti smo bili lansko leto,če ne bi imeli avta bi bil dopust poden kajti plaže pred hoteli so slabe ali predaleč,hrana v hotelu zanič.Ogledali smo si Knosos,ki je po svoje zanimiv šli smo v Matalo in si pogledali jame,ki so vredne ogleda aja pa še na Chrisi smo šli,ki so res Kanarci v malem!

Sem malo izbrskal svoje stare poste…
http://med.over.net/forum5/read.php?213,3534833,3534857#msg-3534857
http://med.over.net/forum5/read.php?151,3301033,3301581#msg-3301581

Mi smo bili letos konec junija na kreti. V hotelu Marina beach v
mestu Gouves, ki je od letališča oddaljen cca. 20 min. Lahko samo
pohvalim tako hotel kot tudi plaže. Je pa to bolj umirjeno mesto. Šli pa
smo preko Atlasa, rezervirali pa smo pri sončku. šli smo tudi na
otok gobavcev na Spinalongo in pa v vodno mesto mal na tobogane, to
je bilo za našega 8 letnika najboljše.

Bilo pa je tudi do 38 stopinj sam hvala bogu, da res ves čas malo
piha tako, da ni tako vroče.

Poleg Knososa je zanimiv tudi Festos, na poti do njega pa se ustavite še v Gortyni, kjer je zakonik res nekaj posebnega (ko boste šli po National roadu morate slediti oznakam za Mires (oz.Moires), kajti oznak za Festos, Gortyno in Matalo ne boste našli) in nato lahko podaljšate še do Matale. V sosednjem zalivu je naselje Kalamaki s kakih 8km dolgo plažo, kjer gnezdijo želve Careta Careta.

Chrysi je bil tudi nam zelo všeč, ker pa se National Road konča ravno v Stalisu, pa se pot kar vleče (1 – 1.5ure). Lahko greste s kako agencijo (agencija Sparrow je na glavni ulici v Stalisu; cena je 23€ +15€ za ladjo po osebi) ali pa v lastni režiji. Do Chanie je vseskozi national road, tako da pot traja cca 2 ure.

V Stalisu je kar nekaj Rent-a-car agencij. Cene pa od 25€/dan oz 130€/teden naprej.

Zelo lep je tudi izlet na Lassithi plato, kjer si lahko na poti tja ogledate Homo Sapiens muzej, na obrobju samega platoja pa je Ideonova jama, kjer naj bi se rodil Zeus.

Zelo zanimiva se nam je zdela še Spinalonga, ki je res nekaj posebnega. Na poti tja pa si še sveže banane v Malia-i kupite (tam so nasadi banan), se splača.

Pa še moj izbor najlepših plaž na Kreti.
Falasarna, Elafonisi, Chrysi, Kalamaki, Xerokambos

Sem se vrnila iz dopusta. Imela sva se super, hotel Maragakis z tremi zvezdicami je bil proti pričakovanju kar dober, sobe vredu(čeglih je staro pohištvo), hrana dobra. Priporočam ga mladim brez otrok, je v centru mesta, preko ceste je plaža, je glavni ulici, ko se vse dogaja.
Na izlet sva šla na Chrissi, ki je res lepi (kanarci v malem) in vreden ogleda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close