Kreta, Lefkada ali Zakintos
Najprej hvala vsem, ki ste mi odgovorili. Morda tudi mene Lefkada najbolj pritegne. Kreta je tako velika, da nevem kako bi vse lepote obiskala v 10h dneh, pa da ne bi bil dopust pol ena sama vožnja iz točke A na točko B.
Torej Lefkada…. katero mesto, da ima lepo plažo, pa tudi nekaj dogajanja zvečer? Sicer vem, da najlepse plaze so težje dostopne in neposeljene. Zato pa, da takrat ko ne bomo raziskovali okoli, se imam vedno nekaj luštne plaze pred sabo….
Zahodni del Krete je prečudovit. Predvsem si izbij iz glave, da si boš vse ogledala v enem poskusu. 🙂 Bo ostalo še veliko za prihodnjič. Imaš pa 10 dni kaj delat – če hočeš. Saj veš, da ni nič mus?
Tudi pri nas Lefkada še pade. Najbolj me je pritegnil Agios Nikitas.
Tole je res vredno videt.
Jaz sem enega “obdelal” in sicer Kreto. Mi je bil resnično lep otok, super hotel in plaža, smo šli tudi na izlet do Miken, Kretske vinarne in votlin na drugi strani otoka, ki jih je izdolbla voda in so se v njih zadrževali hipiji v 70ih, resnično je prečudovit otok, prijazni ljudje, razgiban teren, je pa res večji od ostalih in ga ne moreš ravno celega v enem tednu dopusta prevozit in raziskat, če to ponavadi rada počneš na otokih 😊
Lefkado poznam v nulo… vedi pa da tam precej piha. Meni sicer super za kajtarijo ampak če te to moti potem Lefkada no-go.
Daaaaaleč najlepše plaže so na zahodni strani otoka, ampak nekatere tudi zelo nabasane. Tu lahko praktično pokuriš vseh 10 dni pa ne boš šla 2x na isto plažo, če se ti da vsaj malo potrudit da prideš do obale. Pa tudi če se hočeš pripeljat z avtom ni problema, plaž kolikor hočeš.
Pred lefkado je raj za kajtanje, ampak veter praviloma potegne okoli 14h naprej takrat pa so zaradi vetra precej zoprni valovi,
Agios Nikitas levo od kite spotov – prostor za surfače in navadna plaža… princip isti le da imaš v ozadju precej apartmajev ipd, plaža malo bolj prijazna kopalcem, mesto lefkada relativno blizu da greš lahko v kraval zvečer.
Notranja stran proti celini… kar se plaž tiče žalost. Kar se lajfa tiče imaš Nidri – orto đumbus. Imaš pa en simpatičen slap da se lahko poleti dobro ohladiš.
Jug je spet bolj miren namenjen za surfanje.
Je pa zadnje čase iz leta v leto Lefkada bolj nabasana, tako da kar se mene tiče se letos pakiram drugam, ker gužve pa jaz ne maram.
Kreto in Zakintos ne poznam… sem se držal krajev katere lahko obletam z vozilom, tako da za otoke ne vem kaj dosti. (Lefkada je otok ampak povezan z mostom)
Na Lefkadi nimaš peščenih plaž. So prodnate, vsaj v večini. Veter je na jugu, Vassiliki, drugje ga niti ni. Gužva je res, sploh v glavni sezoni, in do plaž na zahodni strani lahko prideš z avtom ali ladjico. Če greš v glavni sezoni, je do Porto Katsiki in predvsem Egremni ogromno stopnic, parkirati pa moraš praviloma visoko gor, ker je avto zraven avta. Ne vem, kako je zdaj z nekaterimi plažami na zahodni obali, ker je vmes bil en potres.
Zakintos mislim, da ima podobno situacijo kot Lefkada.
Kreta je ogromna, ne računaj, da na enem letovanju vidiš vse.
Za peščene plaže se spomnim Agios Nikolaos na Karpatosu, kjer so sicer visoki valovi, pa tudi samo Pigadio. Pa tudi Marmari, Mastichari in Tigaki na Kosu, kjer pa so spet visoki valovi. Na teh obeh otokih bolj piha.
Mislim, da si enkrat že spraševala za peščene plaže in sem ti zgornje tudi že odgovorila. Poglej pa še Skiatos, ne vem točno, kakšna plaža je Koukunaries.
Hmmm…mozno da je vetrovno v sezoni? Do sedaj bila 4 x, a vsakic v pred/posezoni in vetra, omembe vrednega ni bilo.
Defenitivno me je preprical vasiliki, kot kraj namestitve, plaze pa kot omenjeno, z avtom – da se do vsake. Marsikatera – milos- terja tudi vzpon (pecine), kar pa je samo se dodatek, saj te potem pogled nagradi s precudovito kuliso: turkizno morje in bela plaza ozarjena s soncem ter kristalcki na gladini. Pijace, hrane ni, lwzalniki so.
Porto katski omenjeno ima, a je moznost ‘zabasanosti’ vecja, saj se veckrat dnevno ustavijo ladjice.
Hmmm…mozno da je vetrovno v sezoni? Do sedaj bila 4 x, a vsakic v pred/posezoni in vetra, omembe vrednega ni bilo.
Defenitivno me je preprical vasiliki, kot kraj namestitve, plaze pa kot omenjeno, z avtom – da se do vsake. Marsikatera – milos- terja tudi vzpon (pecine), kar pa je samo se dodatek, saj te potem pogled nagradi s precudovito kuliso: turkizno morje in bela plaza ozarjena s soncem ter kristalcki na gladini. Pijace, hrane ni, lwzalniki so.
Porto katski omenjeno ima, a je moznost ‘zabasanosti’ vecja, saj se veckrat dnevno ustavijo ladjice.
[/quote]
7 in 8 mesec definitivno piha termičen veter in to kar precej močan. Sploh pred lefkado na Gyropetri. Konec koncev niso tam mlini na veter za okras pa tudi z kajti ne lavfamo po plaži, ampak se kar lepo hitro vozimo po vodi. 🙂
Čisto možno pa da tega vetra ni izven sezone ko ni takih temp. razlik. To pa ne morem rečt ker za takrat ne spremljam vetrne napovedi za tam dol. kakor koli vsaj ni tako peklensko vroče, sploh ponoči ne.
Forum je zaprt za komentiranje.