Kreta – hotel Stalis
Pravkar sva se vrnila z letovanja na Kreti, v hotelu Stalis v mestecu Stalis (Stalida).
Kljub temu, da sva na internetu našla tako pozitivne kot tudi negativne ocene tega objekta, sva se vendarle odločila zanj.
Hotel res ni ne vem kaj, so pa sobe na novo urejene, sveže prepleskane in čiste. Za doplačilo lahko najameš sef (1,5 €/dan), klimo (4,5 €/dan) in hladilnik (12 €/teden). Klime nisva najela, ker ni bilo potrebe.
Zajtrk je samopostrežni, obogaten kontinentalni, z dvema vrstama klobas in sira, marmeladami, maslom, trdo kuhanim jajcem, kruhom, dvema vrstama biskvitnega peciva, kavo/čajem in dvema vrstama soka.
Plaža v Stalisu je fenomenalna, od hotela oddaljena 3 min. (loči ju le cesta), peščena, čista in s toplim morjem. Najem dveh ležalnikov s senčnikom je 4 €/dan.
Kreta sama je enkratna, za pet dni sva najela avto (125 €) in jo dodobra prekrižarila.
Kulinarika povsod izvrstna, za moj okus le preveč prilagojena angležem in nemcem, ki predstavljajo večino turistov na otoku (beri: preveč pomfrija in piščančjih nuggetsov); povprečna večerja za dva z dvema glavnima jedema, grško solato in pijačo, vino ali pivo, cca. 25 €.
Če koga še kaj zanima, izvolite vprašati.
Lp, P.
Sama nisva treking privrženca, je pa za treking baje primerna Samaria Gorge, soteska. Je pa otok veli, tako da se gotovo da najti veliko poti primerne za treking.
Zemljevidov je na voljo na stotine, odvisno pač, kakšnega želiš. Midva sva kupila nekega pocenskega, pa je bil čisto ok za najine potrebe.
Nikar ne rentaj pri ponudnikih po sistemu ‘pay 3 days, drive 7 days’, ker v tej ponudbi nimaš ful kaska pa še neke druge natege te pol čakajo. Povprečna cena za mali avto nižjega razreda je nekje 30 €/dan v visoki sezoni.
Mi2 se agencijskih izletov nisva udeležila, vem pa iz preteklih izkušenj, da so praviloma skoraj 50% dražji kot pa če se jih udeležiš v izvedbi kakšne lokalne turistične agencije.
Živjo.
Si ogledujem tale hotel na last-minute, pa imam še 2 vprašanji. A se zvečer da kaj počet v tej vasi/mestu, mislim sprehod, trgovine, taverne, a se je potrebno vozit (se mi ne da). Ali je cesta med hotelom in plažo zelo prometna? Je bila na plaži gužva.
Drugače pa super report, vse si že napisala, tako da thx.
bye
Malo pozno odgovarjam, pa vendarle.
Zvečer se da početi veliko, je tipično grško mestece s promenado, ki jo zvečer zaprejo za promet.Veliko je tavern, barov, internet kafičev, karaoke barov, irski pub, tudi dve diskoteki. Je pa večja akcija baje v Herssonissosu (nisem ziher, da sem prav napisala :-)), do tam pa je le 5 min s taksijem.
Na plaži v samem kraju je kar gužva, ja, če se pa pelješ malo naokoli, pa najdeš tudi popolnoma samotne kotičke.
Lp, P.
Forum je zaprt za komentiranje.