Kreta ali Rodos
Ojla, forumovci!
S fantom bi šla rada konec julija oz. v začetku avgusta za 7-8 dni v Grčijo na Kreto ali Rodos. Šla bi na letovanje, pa tud kakšen ogled bi prau pršel. Zanima me, s katero agencijo je najbolj potovati, tud cenovno mislim, nisva zahtevna gosta, glavno da je za stuširat, pa čisto (kolkor je to na Balkanu možno), da je zajtrk in večerja al pa samo zajtrk. Hvala za informacije in lep dan vsem, E.
Jaz sem za Kreto.Najameš avto in šopaj spoznavat zalivčke mesteca in še kaj.Pa tudi večja se mi zdi.Za žurat bo tudi dobro za zvečer.Bil sem v hotelu Elcomi ,ki dokaj v redu za nezahtevne.Nahaja se v kraju Malija in je v centru.Na Rodosu pa mi ni bilo tako všeč in še za spoznanje dražje je bilo.Intelekta pa ima res dosti ponudbe in mogoče še Atlas.
CIAO
Oj!
Definitivno vama tudi jaz priporočam Kreto. Kar se agencij tiče…če bosta kje dobila reeees poceni, potem pač vzamita tisto, sicer pa mislim, da se vama bolj splača it na lastno roko. Kupita si karto za Anek Lines in veselo Grčiji naproti!
Po Kreti pa rent-a-karkoli :).
Želim vama prijeten dopust!
Še en glas za Rodos. Ja, najbolje hotel blizu mesta Rodos, ker je mesto precej veliko in zelo živahno.
Blizu je tudi WATERPARK, zelo dobri bazeni in zelo lepo urejeno (zelo estetsko, vse je v hribu, potleh umetna trava, neomejeno ležalnikov, zadostno število obročev … poglej na internetu!) brezplačen avtobus iz mesta Rodos. Vstopnina ni majhna, je pa za videt.
Vzemi si hotel s polpenzijonom, ker se mi zdijo cene v restavracijah kar visoke, predvsem na najboljših punktih.
Za agencijo je skoraj vseeno s katero greš, če si misliš vse ogledat v lastni režiji (za 2 dni avto, ostalo pa z busom, kakšen dan pa na plaži). Hotel si pa oglej še na internetu, ker so skoraj vsi prikazani bolj resnično, kot je v katalogu.
Uživaj letos na Rodosu in drugo leto na Kreti (ali obratno).
Ojla,
Jz ti prdlagam KRETO -Malia hotel TRITON (all iclusive za 88.000 sit iz brnika prek Guleta)
Majhen lušten družinski hotel.Sem že bil trikrat tam.V centru Malie,vendar še zmeri dost stran od disko klubov.Mal naprej po ulci živi en hrvat k ma rent a car agencijo in ma ful popuste za Slovence.Sam kako majco od Slovenije mej na seb.Dobiš avto za polovično ceno.
Se splača.
Ciao
sicer sem bil samo na rodosu in ga zato tudi priporočam. 7 dni je premalo za tako velik otok kot kreta, rodos se pa da lepo pogledati. stanoval sem v falirakiju. med falirakijem in lindosom je ena prečudovita plaža (tsambika). staro mestno jedro je pa poglavje zase. še najbolj mi je v spominu ostala mogočna trdnjava in obzidje.
Če še nista bila na Santoriniju, predlagam ta otok. Mestece Oia je nekaj posebnega, prav tako Thira (oglej si na internetu). V Kamariju in Perissi se da žurirati in poceni jesti (npr. giros za dva 9 eurov) in piti ( v Perissi veliko pivo 1,5 eurov), ogledaš pa si lahko tudi Akrotiri, muzej v Thiri, rdečo, črno, belo plažo. Otok je dovolj majhen, da si ga lahko ogledaš po dolgem in počez in hkrati dovolj velik, da ti ni nikoli dolgčas. Ljudje pa so neverjetno prijazni. Lep dopust, kjerkoli že!
Kolikor je meni znano, je Rodos lepši, čeprav sem bila samo na Kreti. Mislim, da ima Relax kar ugodne cene. Je pa v cenejših hotelih zajtrk jalov, večerje pa navadno nimajo. Tako, da se splača it v malo boljši hotel, pa imet vsaj normalen zajtrk in večerjo, ker če ješ po gostilnah, preveč zapraviš. Malo boljši hoteli pa imajo dobre večerje in ok zajtrke,pa samopostrežno.
Moje izkušnje so iste. V Grčijo prosto, trajekt je odlična izbira. Mi smo šli z avtom (družina) in šotorom, pa na koncu nismo niti enkrat kampirali ampak smo zmeraj kaj našli, pa še lepo se da zmenit in pogoditi. Hoteli so zadnja možnost, če res ni drugega. Z agencijo si omejen. Leta nazaj sem Kreto spoznala na štop in v kampih – prijazno, iz srca gostoljubno, čisto in …pristno.
Forum je zaprt za komentiranje.