Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kresnik 2005 – peterica

Kresnik 2005 – peterica

Napovedujem:
Flisar, Rebula, Kajzer, Merc, Kozinc
Kdo si še upa kaj napovedati do ponedeljka, ko bo oznanjeno ;-)?

Flisarja in Kajzerja tudi jaz – namesto Kozinca pa recimo Preglja, da bo malo drugace.

Tudi jaz pri Kozincu najbolj negotov.

Torej imamo Flisarja, Kozinca, Preglja, Rebulo in Virka. Vsekakor sem razočarana zaradi Kajzerja, navijam pa za Flisarja. Majhno presenečenje je odsotnost Merca. Pa saj bo drugo leto spet! :))

Uf, ker imam samo 60% realizacijo, sem najbrž izgubil kredibilnost – vendar bi zdaj precej prepričano stavil na Flisarja. Rebule in Preglja še nisem prebral, tako da se bom morda dopolnil v naslednjem mesecu…

Prebrala se Kozinca. Prepricljiva tema, zelo berljivo, karakterizacija morda malce crno-bela. Zaenkrat na moji lestvici se vedno prepricljivo vodi Flisar.

Bo kdo od vas šel na Rožnik?

Ja, jaz grem. Pa Insajder po mojem tudi. 😉

Brez dvoma. Hvalabogu ni več na Gradu. Prišlo nas bo kar veliko, le nagrajenca menda ne bo ;-)))…

A se že ve za nagrajenca, če se že ve da ga ne bo?????

V bistvu ne zatrdno. Se pa domneva.

Hehe, Oja, morda se tudi motiva – da bi vedela zatrdno, bi bilo treba prebrati še Rebulo, zunajbesedilni dejavniki govorijo njemu v prid…

A mislš zarad tega, ker je ena izmed dveh-treh starost, ki jih (še) premore slovenska literatura – vse zavisi od tga, kaj bo sklenila nagraditi žirija po ne vem kakšnih strokovnih kriterijih in merilih (navodila od zgoraj:
literarni opus – Flisar
trenutno aktalno družbeno – politično dogajanje na Primorskem: naš Tito – naš Fido
družbeno kritičnost – Virk; moj favorit po izpadu Kajzerja???? – že to dosti pove; nima realnih šans
ostaneta še meni neznana izseljensko-ljubezenska problematika in zgodovinsko-ljubezenska tematika
torej…

New Report

Close