krepčilna hrana po operaciji
pika,
tudi sama sem imela blazne probleme z žolčnikom a mi na operacijo vseeno ni bilo treba (sicer je to že dolgo, okoli 12 nazaj, ko sem bila stara 6 let), tudi striktno dieto sem imela zelooooo dolgo in izredno slabo kri (kar je bil tudi eden izmed vzrokov bolezni). Vem, da ne smeš nič, ampak res nič mastnega, kar je marsikdaj problem, a se vse da. Trenutno sem zelo na tesnem s časom, a bom nekaj stvari an hitro napisala – ČIMVEČ svetujem vložene rdeče pese (je SUPER in najoljša za kri, po možnosti če jo sami doma vlagate), zraven kakšen pire krompir (s kakšno žlico posnetega mleka, brez masla ali kisle smetane),
-kuhano ali na 1/2 žličke olivnega olja dušeno piščančje in puranje meso brez kože,
-ovseni kosmiči, skuhani na vodi in nato zaliti z malo posnetega mleka
-testenine so kar dosti krepčilne (lahko jih pripraviš s paradižnikovo omako, ki jo samo pogreješ in NE dodajaš nobenega olja ali parmezana)
-zelenjaven kremne juhe, zraven kakšen kos kruha
-puding na kompotovi vodi, lahko tudi z dodatkom sadja (to je bila moja “poslastica)
…bom še napisala kaj več ko se bom spomnila.
LP, zala
ja, in veliko riža (tudi zelo hranljiv) – kar takšnega, na vodi kuhanega, z malo soli – na začetku je težko, ampak se po kakšnih 2 tednih navadiš. Enostaven “narastek” lahko narediš tako, da skuahš riž na vodi, nato že kuhanega zaliješ z mlekom in dodaš kakšno žlico sladkorja, in še kakšnih 5 minut kuhljaš, da dobiš gosto maso – to potem nadevaš v manjši pekaček, ki si ga namastila z 1 žličko zelo kvalitetnega olja čisto na tanko. Povrh narežeš tanke jabolčne krhlje, potreseš s cimetom in vanilijevim sladkorjem in daš v pečico – je tudi super posladek za ljudi s takšno kruto dieto 🙂 dodatek jajčk tu odsvetujem, seveda zaradi rumenjaka….lahko pa v kuhan in ohlajen riž dodaš stepen beljakov sneg(z malo sladkorja) in nato čez jabolka in bo še bolj rahel in tudi bolj hranljiv narastek.
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.