Kremne rezine
Preizkusila sem kremo Dolcela in moram reči, da se je kar dobro obnesla, samo moraš zadevo pustit, da se strdi v hladilniku. Pravzaprav je vseeno katero testo vzameš samo ne pozabi ga večkrat (kar na gosto) prebosti z vilicami, ko ga daš peč – sicer preveč naraste in se nanj ne da naliti kreme.
dober tek
tinca
Kremne rezine za malo bolj lene oz. za tiste, ki nimajo casa ali prevelike kuharske zilice…
Namesto listnatega testa lahko uporabite kar navadne albert kekse (oz. balsen), ki jih prepojite z rumom (pomesanim z vodo, seveda). Na kekse pride plast vanilijevega pudinga (ne delat direktno po receptu – 1 puding na 0,5L mleka, ampak vec pudinga – recimo nekje 1,5 pudinga na 0,5L mleka). Ko se puding strdi, namezemo se plast stepene smetane (najboljse se obnese rastlinska smetana, ker jo je najlazje zelo trdo stepst, sicer pa po okusu). Na smetano polozimo spet kekse, jih prepojimo z rumom, in prelijemo s stopljeno cokolado (za tiste, ki jih kalorije ne skrbijo – cokolado lahko “izboljsamo” s sladko smetano, ali jedilno cokolado raztopimo z malo olja in sladkorjem v prahu).
Dober tek.
Hitro narejene kremne rezine
Zavitek zmrznj. listnatega testa
3 pudingi Galeta brez kuhanja (vanili)
2 lončka sladke smetane
4 lončki mrzlega mleka
2 vanili sladkorja
žlica sladkorja
Odtajano testo razvaljamo in spečemo na peki papirju, z nožem ali vilicami večkrat prebodemo. Enega razrežemo na rezine, na celega pa naložimo nadev in pokrijemo z narezanimi rezinami. Potresemo s sladkorjem.
Nadev: Vse sestavine zmiksamo, da postane trda masa.
Preiskušen recept, pri nas jih v hipu zmanjka.
Lp Aja
Forum je zaprt za komentiranje.