Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kremne rezine

Kremne rezine

Ali je že katera oz kateri probal narest kremšnite iz škatle, ki jo kupiš v trgovini.
Ravnokar sem našla na kulinariki en dober recept, samo ne vem , če ne bi raje prvič poskusila kar z maso iz škatle.

Pa še povejte mi kater listnat testo je dober ( od Pečjaka ali kateri drugi)

Hvala
Jasmina

Preizkusila sem kremo Dolcela in moram reči, da se je kar dobro obnesla, samo moraš zadevo pustit, da se strdi v hladilniku. Pravzaprav je vseeno katero testo vzameš samo ne pozabi ga večkrat (kar na gosto) prebosti z vilicami, ko ga daš peč – sicer preveč naraste in se nanj ne da naliti kreme.

dober tek
tinca

Kremne rezine za malo bolj lene oz. za tiste, ki nimajo casa ali prevelike kuharske zilice…

Namesto listnatega testa lahko uporabite kar navadne albert kekse (oz. balsen), ki jih prepojite z rumom (pomesanim z vodo, seveda). Na kekse pride plast vanilijevega pudinga (ne delat direktno po receptu – 1 puding na 0,5L mleka, ampak vec pudinga – recimo nekje 1,5 pudinga na 0,5L mleka). Ko se puding strdi, namezemo se plast stepene smetane (najboljse se obnese rastlinska smetana, ker jo je najlazje zelo trdo stepst, sicer pa po okusu). Na smetano polozimo spet kekse, jih prepojimo z rumom, in prelijemo s stopljeno cokolado (za tiste, ki jih kalorije ne skrbijo – cokolado lahko “izboljsamo” s sladko smetano, ali jedilno cokolado raztopimo z malo olja in sladkorjem v prahu).

Dober tek.

Jaz pa za kremšnite uporabljam kar kremin od Kolinske, je super in je kremšnita taka, kot bi jo kupili pri slaščičarju. Za listnato testo pa upoštevaj navodilo od tince (večkrat na gosto ga prepikaj).

Hvala vsem za nasvet.
Bom v soboto probala sama narest filo, če pa ne bo ratala, bom shranla testo in kupila kremin.
Še enkrat hvala!
Jasmina

Hitro narejene kremne rezine

Zavitek zmrznj. listnatega testa
3 pudingi Galeta brez kuhanja (vanili)
2 lončka sladke smetane
4 lončki mrzlega mleka
2 vanili sladkorja
žlica sladkorja

Odtajano testo razvaljamo in spečemo na peki papirju, z nožem ali vilicami večkrat prebodemo. Enega razrežemo na rezine, na celega pa naložimo nadev in pokrijemo z narezanimi rezinami. Potresemo s sladkorjem.
Nadev: Vse sestavine zmiksamo, da postane trda masa.

Preiskušen recept, pri nas jih v hipu zmanjka.

Lp Aja

Zame je tudi kremin od Kolinske zakon.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close