Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kremne juhe brez moke?

Kremne juhe brez moke?

Dragi kuharji/ce!

Velikokrat kuham zelenjavne mineštre, ki jih zgostim s krompirjem.Sedaj bi pa rada kuhala tudi kremne juhe iz blitve, cvetače, špinače…V vseh receptih se uporablja moka. Ali brez nje res ne gre oz. kako bi jo lahko nadomestila?

Hvala!

Lahko uporabiš tudi Gustin in kislo smetano. Sama ne pripravljam nobene juhe z moko.

Jaz dam vedno samo kislo smetano. Če hočeš gostejšo juha, daš pač več zelenjave.

Enako kot zelenjavne – s krompirjem, vendar ga surovega naribaj (kot jabolka za jabolčni zavitek).

Jaz tudi nikoli ne uporabljam moke. Zelenjavne mineštre lahko zagostiš z več zelenjave ali pa tudi z ovsenimi kosmiči. Spustijo veliko “sluzi”, zato je dovolj že manjša količina.

lp

Oranzna majcena leca se hitro razkuha do neprepoznavnosti in lepo zgosti,potem kaksna kapljica limone in v kroznik se zlicka kisle smetane ali alternativno jogurta.Tudi malo posebno obdelanega drobnega jecmencka,ki se hitro skuha, lepo zgosti.V Italiji ga prodajajo pod imenom ORZO PRELATO .Videla sem ga tudi pri nas. Lp Babi

Jaz pri zelenjavni mineštri, kateri namesto moke dodak pšenične kosmiče, polovico zmiksam. Je super gosta.

zdravo
poskusi z pšeničnim zdrobom ali narbaj malo korenja ( rumenega)Staša napisal:

> Jaz pri zelenjavni mineštri, kateri namesto moke dodak pšenične
> kosmiče, polovico zmiksam. Je super gosta.

hermi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close