Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style kreme za sončenje

kreme za sončenje

Katero kremo za sončenje uporabljate vi? Katero za obraz?
Že nekaj poletij imam na morju težave, saj dobim po koži drobne izpuščaje, kar je odvisno verjetno tudi od mleka za sončenje.

Lep pozdrav!

Tudi sama imam težave z alergijami, ki so predvsem posledica močnih sončnih žarkov. Kljub temu, da se izogibam sončjenju v najbolj vročih urah, dobim drobne rdeče pikice, ki nenormalno srbijo. Tako se moje uživanje na dopustu za nekaj dni konča 🙁

Prav zaradi tega vedno kožo pripravim na sončenje in sicer tako, da 14 dni pred odhodom na morje jemljem tablete proti alergiji Floridan S. Preizkusila sem tudi druge, vendar mi le te preprečijo alergijo. Poleg tega obiščem tudi solarij. Grem večkrat in le po nekaj minut. Recimo, začnem s 4 minutami.

Sama uporabljam IsaDorine proizvode za sončenje. S proizvodi sem zadovoljna saj so hipoalergenski, neparfumirani in imajo visok zaščitni faktor narejen po avstralskem standardu. Kar pomeni, da je IsaDorin zaščitni faktor SPF 6 veliko močnejši kot pa zaščitni faktor SPF 6 nekaterih drugih blagovnih znamk.

Všeč mi je tudi, ker ima posebno linijo sončnih krem namenjenih samo za obraz.

Torej: z IsaDorinimi proizvodi sem zelo zadovoljna in mi ne povzročajo alergij, vendar pa moram poudariti, da pred odhodom na morje kožo pripravim na sončenje.

Po sončenju vam svetujem, da se namažete z vlažilnim mlekom za telo. Če ste občutljiva, vam svetujem, da uporabite mleko za telo, ki vsebuje aloa-vero, ki kožo pomirja.

Lp Nada

Še nekaj me zanima: v čem se razlikujejo kreme za obraz od ostalih krem za sončenje? Ali lahko mleko kar uporabim tudi za obraz?
Tudi jaz sem si kupila Isa Dora Sun milk, kreme za obraz pa nisem našla.

Lep pozdrav!

Seveda lahko uporabite kremo za telo tudi za obraz. Vendar pa so kreme za obraz prilagojene koži na obrazu, ponavadi so bolj vlažilne in niso tako kremozne.Torej ne mastijo kože na obrazu, kar je toliko bolj pomembno za tiste, ki imajo bolj masten tip kože. Pri IsaDorini Sun liniji obstaja tudi krema za obraz, namenjena občutljivi koži.

Lp Nada

Kaj pa Vichy zaščitna krema????

Se oproščam ker skačem v pogovor.
Jaz uporabljam iste metode kot ga. Nada, a od krem za sončenje uporabljam od firme Collistar in sem z njihovimi kremami zelo zadovoljna. Imam močno alergijo na sonce in od kar uporabljam njihove kreme o alergiji ni sledu (razen kadar resnično pretiravam na soncu). Še vedno pa dobim pikice od vročine (kar pa nobena dobra krema ne more preprečiti – vsaj mislim tako).

Lep pozdrav, ma-mi-ca

Lep pozdrav!

Vichy-evih proizvodov za sončenje žal nimam preizkušenih. Upam, da vam bo lahko podala več informacij katera izmed forumovk.

Načeloma pa velja na tržišču, da so “najboljši” proizvodi za sončenje predvsem proizvodi blagovnih znamk Lancaster in Collistar.

Lp Nada

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close