kreme za samoporjavitev
Živjo,
od samoporjavitvenih krem sem preskusila že vse živo in sem bila do lanskega poletja nekako zadovoljna z Lancomovim sprejem. Ker stvar le ni poceni in ob vzdrževanju barve človek tega sprejčka kar precej porabi sem enkrat po nasvetu kolegice poskusila sprej od DM (stal je ene 700 sit maks.), in je čisto enako v redu, celo malo manj umeten vonj ima kot Lancomov ali Diorjev. Letos še nisem začela, bom pa preskusila tudi tistega od Piz Buina, ker se baje posuši prej kot v petih minutah, potem se pa že lahko oblečeš.LP
Živjo,
barva se lušči ravno toliko kot pri drugih sprejih in kremah, to se da omiliti s temeljitim peelingom pred vsakim nanašanjem in tudi nato občasno, mislim pa, da razlike med kremami tukaj ni, ker pač vse lahko obarvajo le zgornjo plast kože, povrhnjico, ki se pa slej ko prej odlušči.Pri tem spreju je prednost morda tudi to, da ni tako oranžen kot nekateri drugi (koža potem, nekam bolj naravne barve je). LP
hm, jaz sem si vedno po tem ko sem se ‘pobarvala’ še vedno brila noge, pa se mi ni zdelo, da bi bila kaj lisasta… mogoče edino to, da se ni dobro depilirati preden se obarvaš, ker potem se vidijo pikice od razširjenih por.
btw, katarina, kaj pa je to za ena firma Piz Buina, ker prvič slišim?
in še – kaj narediš pri zapestjih in dlaneh, da se ne vidi umetnega prehoda?? ker meni namreč še nikoli ni ratalo da se ne bi poznalo…in katero kremo pa uporabljaš za obraz?(ali tudi od dm-a?)
lp
Živjo,
Piz Buin je znan po kremah za sončenje (vsaj pred parimi leti je bil bolj popularen kot npr. (takrat) Coppertone), imajo vsepovsod, sem pa včeraj gledala v Muellerju in DM in tega spreja za samoporjavitev (še) nimajo (videla sem reklame na tujih TV, trdijo, da se bistveno hitreje vpije kot druge tovrstne zadeve, je pa tak bel sprejček, na katerem z oranžno piše Piz Buin). No, v DM-u sem videla, da tudi tega mojega spreja nimajo (na Rudniku), sundance od DMa. Mogoče ga imajo kje drugje. Kar se prehoda na zapestju in dlani tiče, se jaz najprej lepo vsepovsod nasprejam, razmažem, si TEMELJITO umijem roke z milom (dlani in hrbtno stran, ker samo dlani ne gre), nato pa samo en špric na vsako hrbtišče dlani in potem to razmažem s hrbtiščem dlani na drugem hrbtišču dlani (in hrbtni strani prstov) in obratno (ne se s samo dlanjo nič več dotikat namazanih delov, ker se sicer pojavi izredno intenzivna oranžna obarvanost, ki jo je brez intenzivnega drgnjenja zelo težko odstranit). To da zelo naravno obarvanost tudi po rokah. Nato počakam kakih 10 minut (max.) stoje in berem kako knjigo, potem se pa lahko že oblečeš. Jaz to običajno delam zvečer in grem potem spat.
Po obrazu se tudi slučajno ne upam (čeprav v ženskih revijah priporočajo, da se zmeša približno pol običajnega samoporjavitvenega sredstva za telo in kreme/pudra, ki ga sicer uporabljaš, in to vsako jutro namažeš na obraz). To bi utegnilo delovati, ne upam se pa zaradi tega, ker je zelo težko okrog obrvi in ob robu lasišča zadevo nanesti tako pazljivo, da ne bi bilo oranžnih obrvi. Sama imam zelo svetlo polt in blond lase (in še malo bolj blond obrvi), in tako kaka oranžna barva zelo “ven useka”. Mislim, da bi zgoraj opisani princip deloval (pa tudi npr. od Clarinsa prodajajo že tako “zmešan” puder), ampak dosegam enako dobre rezultate z bronzerjem (puder v kamnu od Guerlaina ali MACa, prvi je kar naložba, ampak traja vsaj eno leto ob vsakodnevni uporabi).
LP
Živjo,
ne glede na ceno mi je zaenkrat najljubši DMov (sundance) sprej za samoporjavitev. Letos še nisem začela s “samporjavenjem”, za obraz pa Guerlainov bronzer Terracota, moisturizing bronzing powder long lasting (sem šla gledat, kaj gor piše), pa res dolgo zdrži (cel dan brez skrbi) na koži, in tudi ni bojazni, da se kaj podrgneš po obrazu in bo tam ostal kak svetlejši flek.
LP
Živjo,
težave z enakomernim razmazovanjem kar precej olajša ta sprej (oblika v spreju, katerikoli proizvod, če ni ravno mleko v spreju (od Clarinsa sem imela enega takega, pa ni bilo preveč fajn, pa še nobene barve), ampak prozorna (kolikor toliko) tekočina), in sicer se jaz zvečer, pred spanjem stuširam (načeloma se priporoča peeling med tuširanjem pred nanašanjem sredstev za samoporjavitev, jaz sem največkrat prelena), počakam, da se posušim (popolnoma, se zelo dobro in pazljivo obrišem), nato pa sprej v roke in se nasprejam po obeh nogah (spredaj, na vsako nogo ene 6 “špricev”), pa po rokah, trebuhu, hrbtu (aja, če imate dolge lase, prej nujno speti). Nato sprej na poličko in se razmažem vsepovsod (ni treba nič vtirati ali prav posebej enakomerno razmazovati, kot bi se mazale s kakim mlekom za telo, v tem smislu, z naslednjo izjemo: ne pozabit namazat narta na nogah, pa pri komolcih, kolenih ne pretiravat (kaj bolj kot drugod), predvsem pa okrog gležnjev paziti, da ne bi tam sprej kam tekel (na podplat). No, potem si z brisačo (suho) obrišem (narahlo) komolce, kolena, gležnje in zapestje, temeljito z milom umijem roke (obrišem), vzamem sprej in še en ali dva šprica na hrbtišče dlani in nato razmažem eno hrbtišče dlani z drugim. Potem pa kako stvar berem max. deset minut, pižamo navlečem in lahko noč.
Sanja, če se bojiš, da bi pot vplival na potek samoporjavenja čez dan, je tvoj strah najbrž utemeljen, če to narediš zjutraj (ampak mislim, da kakih hujših lis ne bi smelo biti). Najbolje, da to delaš zvečer pred spanjem (zjutraj se še stuširaš, da se malo spere precej značilen (zažgan) vonj teh sredstev. Je pa res, da se na mestih, kjer se bolj potimo (v kakih kožnih gubah), barva hitreje dol zdrgne. Ampak tu ni kaj narediti.
LP in srečno
Živjo,
če bi se samo enkrat namazala (prej peeling) en teden. Jaz se običajno mažem vsak drugi večer, da pridobim barvo (ene 3 do 4-krat zapored, ker ne gre pretiravati, ker je zelo grdo, če se kje potem (slučajno) že zdrgneš in belina sije izpod zelo rjave kože), potem pa enkrat ali dvakrat na teden za vzdrževanje. Poleti (ko je zelo vroče), mogoče celo malo bolj pogosto. Načeloma pa po potrebi. LP
Sanja: mislim, da je še čisto v redu, če je bila lani nova (saj vse izdatno zalijejo s konzervansi, pa tudi ne gre za zaščitni faktor, ki ga je baje vsako leto pol manj).
Isabel: kot sem zgoraj napisala, se po obrazu ne upam, zaradi obrvi. Mislim pa, da težav pri normalni koži (ne posebej občutljivi ali nagnjeni k alergijam) ne bi smelo biti. LP
Živjo,
Mene tut zanima če obstaja kakšna kremca da ne bi puščala tok močnga vonja, ker ko se namažem moram bit nujno doma in to me ful mot.
A je katera od vas probala Diorjevo kremco, a je kšna razlika od cenejših?
Men se zdi, da se mi po kremi velik bolj ( sveti koža ) zamašijo pore in se mi nardijo mazolčki, a kšna krema to regulira.
Hvala za nasvet,
lp
Forum je zaprt za komentiranje.