kreme za obraz
Imela sem Elizabeth Arden za mešano do mastno kožo – cca. 7.000, krema OK, krema Lancome – enaka cena – tudi za mešano do mastno kožo – slabša od Arden. Imela sem testerje od Chanela in Shiseida, vendar mi nobena ne odgovarja toliko kot krema, ki sem jo odkrila pred dvema tednoma od L’occitane – kolekcija Lavender Harvest, stane malo čez 5.000. Svetujem ti, da najprej sama poskusiš testerje, ki jih v L’occitanu in Limoniju dobiš brez problema.
Sivkina krema, ki jo je omenila Darka stane 4817 SIT.
Tudi jaz jo uporabljam že kar nekaj časa in sem z njo zelo zadovoljna. Uporabljam jo tam nekje od aprila do začetka oktobra, nato pa “presedlam” na kremo za obraz iz karitejeve kolekcije ali olivne kolekcije (kremi sta malo bolj mastni in zato zame primernejši za jesensko-zimski čas).
Jaz za celotno nego telesa in obraza uporabljam kozmetiko L’Occitane, ki se cenovno ne uvršča ravno med cenejšo kozmetiko, vendar sem zelo zadovoljna z njo in sem ji kar zvesta. Je pa seveda kar dražje v primerjavi s kako Niveo ali pa Krko, ipd.
Alja, ti bom kar jaz odgovorila, če lahko.
Krema je primerna za mešano do mastno kožo, je bolj tekoča (je nekaj srednjega med gelom in kremo) in ni mastna. Koži dovaja vlago in jene masti. Sčasoma kožo tudi matira.
Izvleček sive deluje antiseptično, zato je primerna za nečisto kožo z mozolji. Jaz jo uporabljam skupaj s tonikom in moram reči, da je rezultat odličen. Mozoljčki (samo po nekaj) se pojavljajo le še v času PMS in še ti se hitro posušijo.
samo za opozirilo-nikakor ne uporbljajte izdelkov kozmetike kahne.jaz sem jih pred casom in nekaj casa so se mi zdeli fantasticni,po kasnem mesecu,pa so mi popolnoma unicili kozo in sedaj sploh ne morem uporabljati nobenega cistilca-takoj se mi okoli ust naredijo izpuscaji, kar pa se tice tonika in kreme pa sem zaenkrat lahko uporabila le kanebo in ello bache,sedaj pa sprobavam forever living. Ce imate obcutljivo kozo,ne uporabljajte krem,ki imajo zelo intenziven vonj,ker parfumi drazijo kozo,poleg tega pa povzrocajo alergije,ki se lahko pojavijo sele po daljsi uporabi.
jaz uporabljam izkljucno kozmetiko Clarins,ki je res kvalitetna pa ful naravnih sestavin vsebuje in je res super.Moja koza je po cca.dveh dneh uporabe vidno prerojena,sijoca in zadovoljna.Se med pms-jem nimam nobenih mozoljev.Itak so kreme drazje (cca 10000,fluid sicer manj) se pa ful splaca!!
Malo bom skritizirala druge izdelke,ki sem jih tudi uporabljala:
-kreme cenejsega ranga,kot so npr.Nivea,Bebe,Green Line,…so na moji kozi naredile samo skodo in nic dobrega.Moja koza se takoj odziva na take njej skodljive zadeve in sem temu ful hvalezna,ker takoj vem,kaj je zame in kaj ni.Po teh izdelkih sem dobila mozolje.
-kreme iz L’Occitana: imela sem kremo iz medu,gel za umivanje obraza pa se obarvano kremo pa vse skupaj ni bilo vredno omembe.Na moji kozi je po se mi zdi 3mesecni uporabi pustila kar nekaksne vdolbinice,ki so nazalost trajne in sem takoj prenehala z uporabo.Krema (obarvana) je bila zame premastna (vendar mi jo je svetovala “izkusena” svetovalka v trgovini) in sem se skoraj utopila v lastni mascobi na obrazu.Tam sem pustila ful denarja in mi je ful zal.In spet mozolji.
Kot sem ze rekla,uporabljam le Clarins in ji popolnoma zaupam.Itak,vsaka mora najti kozmetiko,ki pase njeni kozi,ampak vseeno mislim,da se morajo slisati tako kritike kot pohvale (ce ze imamo izkusnje).
Tudi jaz sem ravno dobila testerje kozmetike AB, nisem jih še preizkusila, saj sem ravno v PMS obdobju, v katerem se mi pojavljajo mozoljčki in se bojim, da kreme ne bodo pokazale pravega rezultata. V Millerju v BTC-ju mi je prijazna svetovalka-prodajalka razložila prednosti teh krem. Počasi se bližam 30 letu in bo treba začeti s posebno kozmetiko, saj so se že začele kazati drobne, drobne gubice…
Kaj pa ve menite? Iščem blago kremo za mojo (občutljivo) kožo, po zmerni ceni (nikar mi ne priporočajte raznih Diorjev, Biotherma, ki so vse po 15 jurjev za par ml – ali pa mi povejte ali so res čudežne???).
Hvala in lep pozdrav,
Asja
Asja, žal so kreme po 30. letu itak precej dražje od tistih za mlado kožo. Jaz za enkrat uporabljam kar kreme za mlado normalno kožo čeprav mi do 30 ne manjka veliko. Za začetek sem si nabavila le tonik A. B., ki je primeren za kožo po 30. letu. Mislim, da bo to za začetek čisto dovolj potem pa bom videla kako bo. Tale linija A.B. ni tako zelo draga in je bojda iz naravnih stvari ima pa A. B. tudi posebno linijo za zelo občutljivo kožo in posebno linijo za po 30. letu. Mogoče pa bi šla k kakšni kozmetičarki in te ponavadi tudi prodajajo kreme, tonike … pa bi mogoče tam kaj vzela. Jaz sem presenečena, mislila sem, da ima moja kozmetičarka grozno drage stvari pa sem v Dom Muller-ju ugotovila, da temu sploh ni tako. No, če želimo biti lepe in imeti lepo kožo pa je najbrž treba odšteti nekaj več denarčkov, če le pomaga in ne gre samo za reklamo in embalažo.
Pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.