Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kreme za obraz

kreme za obraz

Stara sem malo čez 40, vendar imam kožo na obrazu še vedno bolj mešano, malo mastno, malo ne, gub pa še zdaleč nimam.
Do zdaj sem uporabljala najstniško kozmetiko in mi je odgovarjala, zdaj pa ugoravljam, da mi že malo suši kožo. Danes sem prebrskala Muller in DM, imajo kreme za 25+ in potem za 35-40+, pa 50+ in tako naprej. Vse, ki so primerne moji starosti, so kreme proti gubam, kar se mi pa zdi, da ne potrebujem. Nekako sem razmišljala, da potrebujem nekaj vlažilnega, se pravi tako za 25+.

Zdaj pa me zanima, kupujete kreme glede na kožo ali glede na starost? Po moje je bolj smiselno glede na kožo, ampak nisem strokovnjak in ne dam roke v ogenj, da imam prav.
V DM-u mi niso znali svetovati, v Mulerju pa so mi ponujali neko blazno drago kremo proti gubam.

Morda je pa prodajalka vseeno videla kaj , česar ti ne vidiš? Ne, vzet za hudo. Ti verjamem, da imaš lepo kožo, čeprav tudi gube pri tej starosti niso nič takega.

Me pa zanima, ali je kreme nujno uporabljati? Ali gre tudi brez?

Nimam lepe kože, saj ravno zato iščem novo kremo, nimam pa gub, tudi sivih nimam in se ne barvam. Familijarno smo taki, da pozno sivimo in se gubamo, nič se ne slepim pred ogledalom 🙂

Rabiš kremo ali si se prišla po hvalit da nimaš sivih las in gub?
Če rabiš kremo, je nivea ok od 20. do 80. leta.

Nimam se kaj hvalit, gube gor ali dol, kože nimam lepe in se ne morem z njo pohvalit.
Kremo potrebujem, ki ni najstniška in ne suši kože in ne masti kože in čisti ogrce in mozoljčke, pa spet ne suši, …
Niveo uporablja moja mama že 40let in ima pri svojih 70+ čudovito kožo, ampak meni ne odgovarja, mi masti kožo.

Jaa, meni najbolj odgovarjajo kreme Nivea. Včasih, zdaj pozimi, bom kupila eno za suho kožo, poleti uporabljam tako za normalno kožo……

Sem probala že vse sorte, pa mi je Nivea OK, pa še cenovno ugodna je.

Meni odgovarja vlažilna krema od green line iz linije basic, namenjena je koži po 18. letu za normalno do mešano kožo. Kože ne masti (problemi z mastno kožo), jo pa lepo navlaži, tako da je zelo primerna za mešano kožo.

nevoščljive mone, jaz pa verjamem, da nima tako izrazitih gub, majhne gubice ima pa vsak/a. Verjetno ni kadilka, se ne praži na soncu, veliko pije, ni presuha, nima stresnega življenja, zaupaj nam kaj je tvoj recept? Prodajalke pa želijo le čim več in čim dražje prodati.

Verjemi ali ne, jaz zdaj že kakšni dve leti uporabljam zelo poceni vlažilno kremo (dnevno in nočno) iz hoferja. Tudi jaz sem v zgodnjih štiridesetih in imam kožo brez gub.

Veš kaj je videla prodajalka? Možnost dobrega zaslužka in drugega nič!

Sem tudi pri 40, brez gubic (razen smejalnih kot jih ima vsak), le da s kožo nimam težav kot sama praviš, da jih imaš. Dolgo časa sem uporabljala narejeno kremo, ki mi jo je ena gospa delala (vsebovala čebelje produkte), letos sem bila pa primorana it po štacunah. In je najdit pravo kremo prav muka (vsaj zame).
Odgovarja mi Avene za obraz – imajo več linij. Uporabljajo se lahko tako za dojenčke, otroke, odrasle, so dermatološke. V kakšni lekarni povprašaj za tester in probaj.

Za okrog oči imam pa kar Bepanthen mazilo ali pa Ribodermin.

Nimam lepe kože, saj ravno zato iščem novo kremo, nimam pa gub, tudi sivih nimam in se ne barvam. Familijarno smo taki, da pozno sivimo in se gubamo, nič se ne slepim pred ogledalom :)[/quote]

Staranje obraza še zdaleč ne pomenijo le gube, teh marsikatera ženska pri 40ih letih nima, sploh če se gleda v ogledalu brez kakršnekoli mimike…

Največji problem starega obraza je upad mehkih tkiv, čvrstosti in volumna.
Premik volumna maščevja obraza je opazen predvsem v predelu spodnje veke, (podočnjaki oz. žleb nad ličnico) predela senc, lic, spodnje čeljusti in ust.

Tu je še drugačen, “mrtev” ten kože zaradi stanjšanja le-te, pa razni madeži, kapilare, nevusi, ipd.

Skratka, ne glede na to, da morda sam pri sebi gub še nisi opazila, delaj na učvrstitvi mehkih tkiv, pij veliko vode in kupi ustrezno kremo.

Sem 50+, koža tudi ne prav lepa, gub pa nimam prav veliko (v primerjavi z vrstnicami).
Zadnje čase sem prezadovoljna s Hoferjevimi kremami Ombia – ena je kao “anti age” ali nekaj podobnega, s temnordečim/lila pokrovčkom (na te finte, kako kreme zmanjšajo gube itak ne padam), zdaj imam pa eno vlažilno s svetlo modrim pokrovčkom, ki je skoraj še boljša.
Evo, sem jih poiskala: Age Control in Aqua Complete.

Kar precej let sem trošila za Vichy, potem sem pa enkrat za hec poskusila tole, saj je tko poceni, da tud če jo imam potem za noge mazat, sem si rekla. In do nadaljnjega ne kupim več nobene druge kreme.

Kremo se kupuje ne na starost, ne na tip kože temveč na stanje kože. V kakšnem stanju pa je tvoja koža pa bo najbolje ocenila dobra kozmetičarka.

Genetika.
Moja mama je stara 70+, pa ima gube kot kaka 40+ letnica, celo življenje je na Nivei in navadni vodi ter otroškem trdem milu. Oče je pri 80-ih zbolel in shujšal in so se mu pojavile gube, do takrat je bil pa tudi kot kak 40-50 letnik, kar se gub tiče. Oba sta sivela po 50., pa sta oba temnolasa.

48+ uporabljam že 28 let vichy in ja koža lepa

Vsaka kozmetičarka je tudi prodajalka in seveda strankam proda nekaj, kar ima sama na čez. Pa kako naivni ste eni no.
V lekarnah so prav tako zgolj in samo prodajalci tistega, kar imajo sami na zalogi. Prodaja določenih znamk samo v lekarnah je marketinški trik.
Ko pogledaš sestavine krem, se zelo malo razlikujejo.
Še najbolje bi bilo, da se malo poglobiš v kakšno naravno kozmetiko – na internetu imaš vse polno tega. Sestavine lahko nabavljaš sama, se pri nas dobi tako rekoč vse od a do ž. Kar se tiče trgovinske kozmetike, je vse cirka isto, še najslabše glede ogrcev so pa prav vlažilne kreme, te jih dobesedno zafilajo in naredijo še večje pore.
Jaz uporabljam izključno otroško kozmetiko, kremo za obraz, milo, šampon, mleko za telo. Sem poskusila tudi s kakor naravnimi izdelki – isti šmorn kot vse ostalo. Malo sem prelena, da bi začela sama izdelovati kozmetiko, pa tudi problemov s kožo nimam, da bi bila to nuja.

Aja, še eno iluzijo vam moram podreti, in sicer, da imajo debeluške dlje časa kakor mladostno kožo. To bo. Mladosten obraz ni to, da ti lica visijo čez čeljustno kost. In ko pogledaš kožo dekolteja pri malo bolj okroglih ženskah, je tam pravi zemljevid z globokimi gubami. Torej, ne se prosim slepit. Gravitacija dela svoje. Mogoče imajo vitke ženske kako gubo več, zato pa obraz dlje časa obdrži obliko, postava pa itak … In mladosten videz ni odvisen samo od števila gub, temveč predvsem od izraza na obrazu ter načina gibanja. Verjemite, da ena športna, gibčna, vitka abrahamovka z gubami izpade mlajša od marsikatere 35-letnice z raznimi sedečemi hobiji, ki vključujejo predvsem nošenje hrane v usta.

“kozmetika je nateg” – se popolnoma strinjam s tabo in to je resnica.

Paše edino tretma pri kozmetičarkam……masaža, pa nega, pa toplota…….enourna uživancija.

Vse ostalo, kar zmečete denarja in se doma na brzino mazilite – JE NATEG! Rajši se za đabe doma mažite z jogurtom, smetano, kumaricmi, bananami, limono, medom…..

– z vsem, kar vam ostaja v kuhinji!

In otroška kozmetika je polna parabenov, mineralnih olj… kar nadaljuj…

Recimo z oljem iz friteze.

Recimo z oljem iz friteze.[/quote]

V ta olje pa namoč svojo fračo in curaklna od tipa…………..to bo tok nateeeeeeegnu, da boš še dva dni na široko hodila!!

OPOZORILO! Olje mora biti ohlajeno!

Kremo si kupi glede na to, kaj ustreza tvoji koži. Pri 40+ res še ne bi smela imeti gub, pa tudi kakšnih posebnih težav z iskanjem prave kreme ne. To se običajno začne bolj tam, ko greš proti 50.
Glavno je, da ji daš tisto kar ji manjka. Jaz imam suho, pa rabim poleti vlažno od Eucerina, sem ter tja si pa dam čez noč kakšno bolj mastno. Čutim, če imam presuho.
Pozimi pa uporabljam bolj težko, da prepreči izsuševanje in da mi ne vleče kože.
Probavaj, ni druge, pa en tester ti tudi ne bo ravno pravi pokazatelj, če je krema prava, edino morda tako, da boš videla takoj, da ta ti pa ne odgovarja. Pa to, kar paše eni, morda tebi ne bo.
Krem proti gubam pa ni. Izogibaj se nihanju teže. Starejša ko boš, bolj boš opazila, da ti k boljšemu videzu kože pripomore tudi redna vadba, verjetno zaradi boljše prekrvavitve?
Pa če nisi res suha, ne poslušaj nasvetov, da se moraš z leti malo poredit. Rezultat bo samo, da boš morda imela eno gubo manj, končala boš pa s povešenim podbradkom, lici, itd, pa sloh ni treba, da se zelo zrediš, par kil je dovolj, da vse pade dol. To je dosti, dosti grše, kot gube.
Poznam ženske, ki so za kreme, kozmetičarke porabile ogromno denarja in verjami mi, da se jim to pozna samo v denarnicah. Marsikatera izgleda slabše od tistih, ki se s kremami niso ubadale. Najhujši sovražnik kože pa je sonce.

Genetika.
Moja mama je stara 70+, pa ima gube kot kaka 40+ letnica, celo življenje je na Nivei in navadni vodi ter otroškem trdem milu. Oče je pri 80-ih zbolel in shujšal in so se mu pojavile gube, do takrat je bil pa tudi kot kak 40-50 letnik, kar se gub tiče. Oba sta sivela po 50., pa sta oba temnolasa.[/quote].

Zdaj si pa mal mim usekala :))))

V uvodnem postu si napisala, da NIMAŠ gub, zdaj pa pišeš, da jih ima mama, kot kakšna 40 letnica. A si zgoraj napisala, da si 40? 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Genetika.
Moja mama je stara 70+, pa ima gube kot kaka 40+ letnica, celo življenje je na Nivei in navadni vodi ter otroškem trdem milu. Oče je pri 80-ih zbolel in shujšal in so se mu pojavile gube, do takrat je bil pa tudi kot kak 40-50 letnik, kar se gub tiče. Oba sta sivela po 50., pa sta oba temnolasa.[/quote].

Zdaj si pa mal mim usekala :))))

V uvodnem postu si napisala, da NIMAŠ gub, zdaj pa pišeš, da jih ima mama, kot kakšna 40 letnica. A si zgoraj napisala, da si 40? ;)[/quote]

Si ti malo zaspana?
Napisala je, da ONA nima gub, da IMA MAMA gube kot 40 letnica, se pravi kot kaka poprečna ženska pri 40.
Tudi jaz nimam gub, sestra 50 jih ima malo, mama 70 jih ima malo več kot sestra in se lahko postavi ob bok vsaki 45 letnici.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close