kreme iz pudinga
Puncem, kakšne so vaše izkušnje s kremami iz pudinga?
Tako kremo sem poskusila narediti samo 1x. Mislim, da sem ravno s tega foruma dol pobrala vanilijevo kremo (v 1/2 l mleka zakuhaš 2 vanilijeva pudinga, ohladiš in vanj vmešaš z rumom zmešano maslo). Krema je bila zelo dobra, vendar se mi ni dovolj strdila.
V kratkem bom pekla torto in eno plast bi rada namazala z vanilijevo kremo, zato bom res vesela vaših mnenj.
Natassa
Kreme lahko delaš z margarino ali z maslom. Najpomembneje je, da imata tako puding kot maslo oz. margarina isto temperaturo (sobno) – res zelo pomembno. Puding torej skuhaš prej in mora biti res trden (mislim pa, da dam jaz v mleko za dva pudinga tri puding-praške) – pudingu jaz dodam malo več sladkorja, kot bi ga dala običajno. Aja: puding jaz večkrat premešam, ko se hladi, da se ne naredi skorjica.
Vedno mešaš puding k maslu in ne obratno, ker se sicer naredijo grudice.
Drugače pa… Preproste in nasitne kreme nastanejo. Če boš mešala vanilijev puding in maslo, lahko dodaš namesto ruma tudi malo limone (ne preveč, ker se krema sicer sesiri – tudi ruma ne dodajaj preveč, sicer se krema res ne more strdit) – krema je potem bolj “sveža” in ne deluje tako “težko”.
Lp, mishika
Natassa, sicer nisem Lucy, pa si bom drznila povedat svoje mnenje 🙂 Torej, ja krema ,ki jo delam jaz je roznate barve. Res pa moras skuhat puding v soku visnjevega kompota, ki ga skuhas kot vsak obicajen puding. Jaz nato kuhanega malo ohladim med stalnim mesanjem, in hladnemu dodam stepeno smetano z malo zelatine. Na koncu vmesam se odcejene visnje iz kompota. Pride tako lepo raza barve…..Si mi naredila kar skomine po tej torti :)) Aja, mislim da sem enkrat recept za celo torto ze napisala. Vpisi v iskalnik “visnejva torta” in upam da bos dobila recept.
LP, zala
Tale krema je rožnate barve. Jaz puding skuham običajno in ga hladim v hladni vodi, preden pa začnem kuhati puding pa zmiksam smetano in ji dodam kremfix, da je bolj trda. Želatine pa ne uporabljam, ker meni z njo nikoli ne uspe. Ko je puding ohlajen, smetano zmešam k pudingu, lepo počasi. Glej, da boš puding skuhala v 3 dcl višnjevega soka in ne več, ker potem bo krema preveč tekoča.
Sicer pa to kremo uporabljam za torto. Najprej spečem čokoladni biskvit, ga prerežem na pol in višnje iz kompota naložim lepo na prvo oblato (jaz višenj ne zmešam k kremi, ker višnje še dodatno spustijo sok in potem pride spet pretekoče). Nato namažem kremo, položim drugo oblato in prelijem s čokolado (15 dag čokolade in ca. 10 dag margarine – to naredim po občutku). Pri nas te torte zmanjka v hipu, res je odlična. Sicer pa biskvit za to torto spečem po tem receptu:
3 jajca
9 žlic sladkorja
9 žlic moke
9 žlic mleka
9 žlic olja
4 žlice kakava
0,5 pecilnega praška
1 rumov sladkor
Poročaj, kako bo tvoja “miš” sprejela to roza kremo.
Lep pozdrav.
Hojla,
Kreme s pudingom pripravljam ob vsaki priložnosti, z njim polnim tudi princeskine krofe. Kako to naredim jaz (kremo)? Najprej skuham po navodilih na vrečki en puding v 3 dl mleka – za več kreme potrebuješ dva pudinga in 6 dl mleka. Puding dam ven da se ohladi. Najbolje je , da daš na takšno mesto kjer imaš položene keramične ploščice- puding hladi tudi od spodaj (balkon, terasa, okenska polica…).
V posodi stepem 10 dkg maščobe (margarina in puter), kateremu dodam nekaj sladkorja v prahu in to stepam, da postane penasto in rahlo. Potem stepem še eno sladko smetano, jaz imam najraje rastlinsko, dodam še en kremfix. če želiš vanilijevi kremi dodati okus ruma, je bolje da dodaš vanilijev sladkor z okusom ruma in ne rum. Ko je puding mrzel, po žlicah dodam ga spenjeni maščobi, fino razmešam (kar z mikserjem), zatem pa še narahlo primešam stepeno smetano.
Za obarvane kreme (roza, rdeče) pa uporabljam sadne pudinge in ko jih kuham dodam jim nekaj kapljic naravnih barvil (sok jagode, borovnice, …).:))
Izdelava kreme z uporabo želatine! Kupim mleto želatino (10 g vrečkica tam jih najdete kjer so pecilni praški) to vrečko želatine stresem v kozarec, dodam 6 žlic vode, premešam in pustim stati 10 minut, da se želatina nabrekne. Zavrem tam do en dl soka, vode, mleka – odvisno od tega kam dam to želatino oziroma v kakšno kremo jo dam. ta vroči sok vlijem na želatino v lonček in jo počasi mešam, da je zmes gladka, da ni nič kepic v njem. tako pripravljeno želatino vlijem v kremo, dobro premešam in kremo pač namažem na pripravljeno pecivo. Vse skupaj dam na hladno (v hladilnik ali v hladen prostor), da želatina utrdi sestavine. najbolje je kremo pustiti čez noč. Nobena umetnost!
Veliko uspeha!
Tajna
Pa je tudi drugo praznovanje za nami!
Spekla sem temen biskvit in eno plast namazala z Lucyjino višnjevo kremo, drugo pa s kupljeno čokoladno kremo. Oblila sem s kupljeno vanilijevo kremo. Punci sta torto okrasili s smartiji – močno punčkasto :))
Nekateri otroci so vse pomazali, moja slavljenka pa se je skoraj ni dotaknila. Enako kot pri prvi torti (bel biskvit, namočen s sokom pomaranče, domača čokoladna krema, oblito s temno čokolado), ko je torto pokusila šele naslednji dan.
Višnjeva krema je bila kiselkasta, kar mi je ustrezalo, vendar se je nekaj čutilo v njej, ni bila povsem gladka kot recimo puding. Ker sem delala prvič, sem za vsak slučaj dala še kremfix v smetano, pa najbrž ni bilo potrebno. Mislim, da sem zakuhala preveč gost puding ali pa sem dala premalo smetane. Bom vedela za drugič!
Natassa
Forum je zaprt za komentiranje.