krema za torto za diabetika+žolčni bolnik
Pozdravljene,
potrebujem recept za kakšno kremo, ki bi šla na sadno torto, mora pa biti “lahka” ker je za diabetično bolnico, ki ima tudi velike žolčne kamne. Naročit je nimam kam dat, niti ne vem če bi kje lahko tako naredili, in sprašujem če ima kdo od vas izkušnje s kakšno kremo ki bi ustrezala temu stanju. Ma je ravno 90 let in da mi ostane brez torte mi ona in jaz si nikoli ne odpustim,
hvala
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=1544
Tole se mi zdi kar primerna varianta. Sladkor pa zamenjaš s fruktozo ali diabetičnim sladkorjem.Namesto smetane lahko uporabiš tudi pusto, pasirano skuto.
lp
Julija
Tako kot pravi Julija sladkor zamenjaj z fruktozo, smetano zamenjaj z lahkim jogurtom ali lahko skuto, dodaj sadje po želji.
Čokoladno kremo lahko narediš takole: v sladko smetano pri rahlem segrevanju dodaj nalomljeno jedilno čokolado, sproti mešaj, ko se stopi dobro ohladi v hladilniku (nekaj ur) potem stepi. Količine, cca 3 dcl. smetane 10 dag čokolade, sorazmerno povečaj do željene količine.
Vsak recept in biskvit za torto lahko prilagodiš za diabetike in žolčno dieto. Sladkor zamenjaš z sladilom ali fruktozo, belo moko z polnozrnato pirino itd.
Tudi če ima žolčno dieto, tista žlica smetane v koščku torte, ki ga bo pojedla ne bo naredila velike škode.
Forum je zaprt za komentiranje.