Krema za torto-pomoč
Mene pa nekaj zanima:
kako recimo v sladko smetano, vtepsti ali dodati ŽELATINO, da je le ta potem bolj kompaktna, za torto mislim,.
Sama vedno delam sama torte. In vedno naredim sadno, veliko sadja, namesto kreme pa sladko smetano. AMpak ta smetana vedno postane tako tekoča, ne glede na to, ali je na hladnem ali ne.
Kako narediti to smetano bolj kompaktno. Prosim za nasvete.
A bi lahko kar z želinom….k ga imate za preliv čez sadje…..samo kako ga vtepsti v smetano? Saj ga je treba prej segreti v vodi……hm……res ne vem. POMAGAJTE. Delala bom torto za v nedeljo, imam rojstni dan, pa bi res lepo prosila za pomoč.
Hvala za nasvete že v naprej.
Maška
Jaz uporabljam kar praške šlag-fix. Pakirano je kot pecilni prašek. Vzemi alpsko smetano od Ljubljanskih mlekarn, se zelo dobro stepe. Jo na pol stepeš in nato dodaš prašek ter stepeš do željene čvrstosti. En prašek je za 200ml smetane. Namaži spodnji del biskvita in pusti v hladilniku čez noč. Čim kasneje pred zabavo pokrij z drugim delom biskvita, ga malo namoči z mlekom ali sadnim sokom ter premaži torto in jo okrasi. Če imaš pekač za torto s snemljivim obodom lahko na ta način narediš zelo “visoko” torto z veliko nadeva:))
Dobro se stepe tud rastlinska smetana, a ta mi ni všeč za kremo, ker je že sladkana, pa večina jih ima še ful nekih dodatkov:))
Pa lepo praznovanje RD želim!
LP Barb
Morda bi poskusile še mojo kremo za torto?
20 dkg masla, 1/2 l mleka, 3 žl.sladkorja, vanilijev puding.
Puding skuham po navodilu na vrečki, ga ohladim v hladni vodni kopeli in ga ves čas mešam, da se ne naredi kožica. Še mlačnega vmešam postopoma v penasto stepeno maslo . Z mešalnikom to ni nobena umetnost.
Torto dvakrat prerežem in na prerezano ploskev namažem kakšno kislkasto marmelado, na to pa debelo plast kreme.
Kremo si v posodi označim na enakomerne dele, da mi ostane
še za okrasitev torte. Nekaj kreme obarvam s kakavom, da je torta okrašena dvobarvno.
Poskusite in povejte če vam bo všeč..
LP
Tudi jaz sama pečem torte. Torej – krema za sadno torto:
2 sadna jogurta
1 vrečka želatine v prahu
2 sladki smetani
Želatino v prahu pripravim po receptu, ki je napisan na vrečki – mala vrečka kot vanili sladkor ( 4 žlice hladne vode premešaš z želatino, pustiš 10 minut, da nabrekne, nato pa nad soparo segreješ s tekočino – poglej na vrečko – )v to želatino primešam jogurt in nato še stepeno sladko smetano. Namežem prvo plast biskvita,ki jo prej namočim s kompotom. Če želiš lahko na kremo dodaš tudi sadje, ki ti je ostalo iz kompota. Druga plast biskvita, pa zopet krema, no saj to veš.
Jaz po vrhu naredim dekoracijo iz različnega sadja in prelijem s prelivom za torte.
Nato jo dam v hladilnik in naslednji dan njami…, njami…
Upam, da ti bo uspelo in vse najboljše za rojstni dan.
Mili
Forum je zaprt za komentiranje.