krema za sončenje
S fantom sva letos prvič opečena… šla sva na morje, na soncu sva bila ob urah, ki jih predlagajo, ker nama tudi ni bilo toliko da bi prišla nazaj noro porjavela…. Uprabljala sva kremo Delial 18 in 12, pa to zelo pogosto, pa naju je oba opeklo… poleg tega sva oba temnejše polti, imava rjave lase, tako da glede tega nisva tisti tip človeka, ki bi takoj “zakuhal”…
Vem, da je sonce vsako leto močnejše in da se mora človek še bolj paziti, a res sva se izognila največji vročini (med 12 – 16), pa sva bila vseeno rdeča….:))
Katere kreme za sončenje uporabljate?? Kakšen faktor?? Kakšen predlog in priporočilo??
pozdravljena!
jaz sem imam polt zelo zelo svetlo, skoraj belo, pa me ni nič opeklo. Uporabljala sem delial 20, 16 in 12. Tudi drugo leto jo bom (se da zelo lepo razmazat, sploh po fantovih kosmatih nogah).
Morda vaju je opeklo, ker je kremi že potekel rok uporabe, ali pa sta je pri enem mazanju nanesla količinsko premalo. Gledala sem nek test, kjer so se ljudje mazali z kremamo faktorji od 16 navzgor, pa so bili na določenih mestih, kjer so bili namazani zaščiteni le z faktorjem 4 ali pa še manj. Če bi krema naj nudila zaščitni faktor, ki piše na kremi, potem 200ml zadostuje za 5-7 namazov. Potrebuje pa krema tudi čas, da začne delovati. Če se namažeš ko prideš na plažo te do takrat, ko krema začne delovati že lahko opeče.
Sončenje pred 12 in po 16. Ne vem kje sta bila. Midva v srednji dalmaciji, pa je ob 11 že tako žgalo, da ni bilo za zdržat. Pa tudi po 16 uri je bilo sonce še zelo močno.
Upam, da sem ti kaj pomagala. V prihodnje pa brez opeklin!
Lp, mandarinca
Forum je zaprt za komentiranje.