Krema za soncenje
Za obraz in vrat že leta uporabljam od paulas choice. Če imam makeup in sem zunaj čez dan nanašam še puder v prahu z faktorjem. Čez celo leto ne samo poleti. Za telo imam pa neko sensitive dermatološko kremo z faktorjem, ker imam alergijo na večino teh krem v kombinaciji z vročino. Pozimi pač nanesem samo na dlani, poleti povsod kjer je izpostavljena koža. Večkrat dnevno če sem zunaj, ker ni dovolj samo zjutraj.
Vrabček, 27.06.2021 ob 09:42
Na izpostavljene dele telesa je vedno potrebno nanesti sončno kremo, tudi ko se ne sončite.
Zakaj mislite da kožni raki poženejo na obrazu?
Jaz poleti povsod s spf 50, na morju po sončenju še aloe vero.
pa poročaj v kakšnem stanju je tvoja s kemijo prepojena koža!
oglasi se čez 20let, 27.06.2021 ob 11:54
pa poročaj v kakšnem stanju je tvoja s kemijo prepojena koža!
Bom kar jaz odgovorila. Moja koža pri 40+ je bela, brez flekov in brez gub 🙂
Smo imeli 30 letnico valete in te vsako leto lepo porjavele in kao naravno življenje ženske imajo vse obraz kot 40 let star usnjen kavč.
nudist, 27.06.2021 ob 11:57
Šentjanževo olje
Ni boljšega za pridelat sončne opekline. Sem imela take brihtne statše ki so mazali s šentjanževim oljem ker je naravno in pri nas se kemije ni uporabljalo. Vsako leto na morju sem bila opečena. Stvar se je nehala šele ko sem zaradi opeklin dobila mrzlico in visoko vročino tet pristala pri zdravniku.
Od takrat naprej uporabljam kreme z mineralnimi filtri. V prvi vrsti se pa izogibam opoldanskega sonca. Če ne gre drugače telo zaščitim z oblačili, glavo s klobukom, roke in obraz pa na debelo namažem s kremo. Za obraz uporabljam Survival 30. Zvečer si ga dobro sčistim z odstranjevalci make upa .
Neprijavljena, 27.06.2021 ob 12:43
Ni boljšega za pridelat sončne opekline. Sem imela take brihtne statše ki so mazali s šentjanževim oljem ker je naravno in pri nas se kemije ni uporabljalo. Vsako leto na morju sem bila opečena. Stvar se je nehala šele ko sem zaradi opeklin dobila mrzlico in visoko vročino tet pristala pri zdravniku.
Od takrat naprej uporabljam kreme z mineralnimi filtri. V prvi vrsti se pa izogibam opoldanskega sonca. Če ne gre drugače telo zaščitim z oblačili, glavo s klobukom, roke in obraz pa na debelo namažem s kremo. Za obraz uporabljam Survival 30. Zvečer si ga dobro sčistim z odstranjevalci make upa .
Šentjanževo olje je za uporabo PO sončenju, zvečer, ko je sonce že tik nad morjem. Seveda je šentjanževka na soncu ravno nasprotno, tudi opekline so mogoče. Za na palžo je pa edino naravno olje sivkino, ampak ima blag zaščitni faktor in še vse cunje zadišijo po olju. Je pa OK se občasno tudi z njim se namazat.
Ta kemija vsaj pomaga preprečit hujšo škodo kože. Medtem ko marsikatera vsakodnevno uporablja kemijo, ki koži dejansko ne nuca-od pudrov rdečil šmink itd… no le te jaz nikdar nisem uporabljala in tud ne bom.
Jaz že mnoga leta uporabljam zašitno kremo, zvesta sem Nivei, in imam lepo gladko kožo. Mi še danes 20letne punce rečejo da imam manj gub kot one, lepšo kožo kot one, da ful mlajša zgledam kot dejansko sem stara.. kar zna biti kdaj tud tečno, ko me osvajajo mladci ali ko je pač treba upoštevat moja dejanska leta, pa jih ne, ker pač zgledam in delujem tok mlajš.. kaj čemm, tud taki križi obstajajo..
Forum je zaprt za komentiranje.