krema za okrog oči-res nujna?
Ali je res potrebno uporabljati posebno kremo za okrog oči in zakaj? Sama ne vidim nobenega učinka, čeprav sem jo začela uporabljati pred pojavom prvih gubic in jo uporabljam že 5 let. Moja mama, ki se je vedno mazala kar z navadno Niveo, je dobila prve gubice bistveno pozneje od mene.
Ali je to le modna muha?
Enkrat sem brala rezultate ene raziskave, sicer ni šlo posebej za predel okoli oči, ampak za ves obraz. Ena skupina žensk je uporabljala najdražje kreme, druga pa nekaj a la Nivea, ampak so mislile, da tudi one uporabljajo nekaj dragega.
Rezultati so pokazali pri obeh skupinah enak učinek. Povzetek raziskave je bil: glavno, da se kožo redno maže, ni važno s čim.
Ne vem, če je nujna ali ne, ampak če imaš bolj suho kožo, jo je najbrž dobro navlažiti, še posebej pod očmi, kjer je še posebej tanka in občutljiva. Jaz si sicer ne kupujem tistih ultra dragih krem za okrog oči, ampak imam iz DM-a od Alverde, ki spada v zdravo kozmetiko, ima pa tudi sprejemljive oz. res ugodne cene, kremica je iz smetlike, za katero je znano, da blagodejno vpliva na predel okrog oči, zaenkrat sem z njo zadovoljna, res pa, da ne vem, kako bi bilo brez. 🙂
Če je koža suha po celem obrazu, je krema ki jo uporabljaš tako ali tako že dovolj hranilna, tako da posebna krema za predel okoli oči ni nujna.
Pri mastnih in mešanih kožah je krema lahka, vlažilna to pa je za suho kožo okli oči premalo, zato je priporočljivo uporablati še dodatno kremo za ta predel
Če je koža suha po celem obrazu, je krema ki jo uporabljaš tako ali tako že dovolj hranilna, tako da posebna krema za predel okoli oči ni nujna.
Pri mastnih in mešanih kožah je krema lahka, vlažilna to pa je za suho kožo okli oči premalo, zato je priporočljivo uporablati še dodatno kremo za ta predel.
Forum je zaprt za komentiranje.