krema za mešano kožo
Zanima me, katero kremo bi lahko uporabila, naj povem, da sem do zdaj imela vichy thermal s in sem bila zadovoljna. Ampak problem je v tem, da se mi koža na čelu zelo hitro zmasti, če se namažem, če pa ta predel izpustim, pa je suha. Katera krema bi bila najbolj primerna oz, kakšen način, da izboljšam kožo na čelu?Če pa si na namazano kožo nanesem še puder, pa je katastrofa, kot bi me po nekaj urah polil z oljem. Kaj mi priporočate? Če to bere ga.Nada-iz Orbica, naj mi lepo prosim svetuje. ZA nasvete pa prosim tudi ostale in seveda izkušnje s takšno kožo.
Hvala in lep pozdrav!
Priporočam ti kremo oz. gel od Helene Rubinstein za mešano kožo. Imenuje se Force C Premium, moraš pa pogledat, da gor piše, da je za mešano kožo, ker je samo ta nekomedogena. Obstajajo namreč kreme iz iste kolekcije tudi za druge tipe kože.
Glede mastnega čela je pa tako, da je dobra krema sicer zelo pomembna, še vedno pa je dobro, da čez dan kdaj popivnaš vso odvečno masščobo s posebnimi robčki za ta namen oz. s pudrom v prahu.
Živjo,
priporočila bi Normalizing Face Oil od Dr. Hauschke (v zeliščni lekarni pod Maxijem in v Cityparku). Vem, da se čudno sliši, nanašati olje na mastno kožo, ampak problem pri mastnih predelih kože je, da to kožo običajno napademo z nekimi izsuševalnimi kremami (pa s kakimi alkoholnimi toniki), na kar koža odreagira tako, da samo še več maščob proizvede,… Kožo je vsekakor treba očisititi, vendar potem tudi primerno navlažiti in tole olje je res super v ta namen.
Lp,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.