krema za biskvit
Čez vikend se bom lotila biskvita (temnega), in bi vas lepo poprosila za kakršnekoli ideje za kakšno dobro kremo, s katero bi ga pomazala po sredini, da bi dosegla tortni okus. Dosedaj sem ga največkrat premazala s kislo smetano s sladkorjem in drobno nasekljanimi orehi ali kokosom, bi pa poskusila tudi z malo spremembe.
Če so ti pa bolj sadni okusi pri srcu, pa takole:
Temen biskvit prerežem na pol. Eno polovico namažem z jagodnim džemom (imam domačega) in povrhu še dve kisli smetani (lahko tudi več, po želji). Drugo polovico pa premažem z ribezovim ali borovničevim džemom. Biskvit zopet zložim in v hladilnik z njim. Res dober je naslednji dan, ko se okusi pošteno prepojijo.
Njami, njami je slišati, ko ga jesta moji hčerki. Včasih dam v kislo smetano še malo ameriških borovnic, ki sem jih poleti pospravljala v skrinjo.
Lep pozdrav in dobro peko ter pridne jedce želi
deka
KREMA
3 dcl MLEKA in 5 ŽLIC GUSTINA KUHAJ 5 min. Med hlajenjem večkrat pomešaj!
V to ohlajeno maso dodaj:
1 MARGARINA (boljše je maslo)
25 dag mletega sladkorja
3 vanili sladkorje
1 rumenjak (ni nujno)
Kremo damo med biskvit, po vrhu lahko polijemo s čokolado.
Njami krema. Lahko pa napišem še recept za biskvit, ki “paše” zraven!
Snežen pozdrav Meta
To sem že kopirala pri temi Kreme za torto. Ta krema mi je bila zelo všeč:
Svetla krema za rolade in torte (avtor Loni)
250 g bele čokolade,
4 listi želatine,
1 žlica pomarančnega soka,
1 jajce in 1 rumenjak,
0,5 l sladke smetane
Čokolado nalomimo na koščke, damo v skledo, skledo pa postavimo nad kozico z vročo vodo. Segrevamo, da se čokolada razpusti. Želatino namočimo v mrzli vodi, da nabrekne. V kotličku nad soparo kremasto stepemo 1 jajce, 1 rumenjak in pomarančni sok. Iztisnemo želatino in jo razpustimo v tej kremni zmesi. Dodamo čokolado in razmešamo, da dobimo gladko kremo. Kotliček odstavimo na hladno. Ko se začne krema strjevati, stepemo sladko smetano in jo primešamo kremi. Lahko uporabiš tudi temno čokolado.
LP, Staša
Forum je zaprt za komentiranje.